ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.3.2017 | 01:57

Είμαι υπέρ καταναλωτική

... αγοράζω τα πάντα που έχουν σχέση με την εξωτερική ομορφιά! Είτε είναι ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, καλλυντικά, εργαλεία για μαλλιά. Κι ας μη τα χρειάζομαι! Και όχι για να φαίνομαι όμορφη στους άλλους, αλλά στον εαυτό μου! Απλά να τα έχω, γιατί μου αρέσουν, με γεμίζουν και μου δίνουν αυτοπεποίθηση! Λατρεύω όταν είναι κάτι καινούργιο που μόλις το αγοράσω συνήθως τρέχω γρήγορα σπίτι για να το δοκιμάσω. Αν δεν το δοκιμάσω σημαίνει ότι δεν μου αρέσει και απλά το πήρα έτσι για να περάσει η ώρα! Το ιδανικό για εμένα είναι να αγοράζω και από κάτι κάθε εβδομάδα! Όμως ποτέ δεν παίρνω κάτι που είναι πολύ ακριβό,βέβαια το ακριβό είναι υποκειμενικό για κάθε άνθρωπο αλλά ξέρω τα οικονομικά όρια των γονιών μου και γνωρίζω σε ποια τιμή να σταματήσω. Μόλις τελειώσω τη σχολή και βρω δουλειά θέλω να βρω και μία δεύτερη τα Σαββατοκύριακα μόνο και μόνο για να μπορώ να είμαι πλήρως ανεξάρτητη και να μπορώ να αγοράζω όσα θέλω! Και ξέρω ότι ουσιαστικά όλα αυτά είναι βλακείες, ότι όσα και να αγοράσω δεν θα μου προσφέρουν πραγματική ευτυχία, ότι ενώ ζούμε στιγμές εξαθλίωσης για την Ελλάδα και υπάρχουν άνθρωποι που όχι τι να βάλουν αλλά ούτε καν τι να φάνε δεν έχουν εγώ κάθομαι και σκέφτομαι τα ρούχα και όλα αυτά! Αλλά δεν ξέρω, ίσως είναι ένα ελάττωμα του εαυτού μου, ίσως φταίει η μόδα, η γενιά μου, οι εταιρίες που με κάνουν να έχω αυτή τη μανία, ίσως φταίει που με έμαθαν έτσι, παίρνοντας μου συνέχεια πράγματα επειδή είμαι το μικρότερο και το καλομαθημένο ή κακομαθημένο, όπως θέλετε πείτε το! Αλλά το παιδί και το σκυλί, όπως το μάθεις είναι!
7
 
 
 
 
σχόλια
Επειδή είσαι μικρή πιστεύεις ενδεχομένως ότι οι ισχυρισμοί των εταιρειών είναι και αληθείς. Ψάχνοντας λίγο παραπάνω στην ουσία των ισχυρισμών διαπιστώνεις ότι είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά για να μπορέσουν ακριβώς να πουλήσουν. Η συλλογιστική είναι "αν δεν χρησιμοποιούσα όλα αυτά φαντάσου πώς θα ήμουν!" οπότε η μη απόδειξη αποτελέσματος είναι ανεδαφική και συνεχίζουν να πουλούν. Δεν είναι τυχαίο ότι κολοσσοί των καλλυντικών έχουν παραδεχτεί ότι πουλούν "hope in a jar". Όσο για τα ρούχα και τα αξεσουάρ προτείνω να ψάξεις (μιας κι είσαι fashion conscious) για την λεγόμενη "γαλλική γκαρνταρόμπα των 10 κομματιών". Θα αλλάξει την ζωή σου. Θα φοράς περισσότερο τα ρούχα σου (που θα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας) και θα τα ευχαριστιέσαι περισσότερο. Και δεν θα έχεις ποτέ το δίλημμα της ανοιχτής ντουλάπας με πεντακόσια κομμάτια και την αίσθηση "δεν έχω τι να φορέσω". Τέλος αίσθησή μου που απορρέι από την εμπειρία είναι ότι τα υλικά αγαθά δεν αναπληρώνουν την απόκτηση εμπειριών. Τα χρήματα είναι πολύ καλύτερο να διατίθενται για ένα ταξίδι στο εξωτερικό πχ. που θα μας πλουτίσει εσωτερικά για μια ζωή παρά για μια τσάντα Vuitton που το μοντέλο της θα περάσει από την μόδα σε 2 σεζόν.Φυσικά αυτά τα γράφω για όλους τους υπόλοιπους μιας κι η εξομολογούμενη μάλλον είναι προς το παρόν ανυποχώρητη και δεν θέλει να αλλάξει αλλά να "το ζήσει" όσο μπορεί ακόμα.
Φταίνε οι διαφημίσεις;Φταίνε τα μαγαζιά που είναι γεμάτα διαφορά πράγματα;Αγοράζουμε άχρηστα αντικείμενα!!Αντιστέκομαι όσο μπορώ σε όλο αυτό!!Ίσως ειναι μια φάση που περνάς!!!Με γεια σου!!
Αστα να πάνε σε καταλαβαίνω...και εγω αγοράζω τα πάντα που έχουν σχέση με τεχνολογία...Μεσα σε ένα χρόνο έχω αγοράσει το iphone 6, 6s, 7 τo ΜαcBook Pro kai to Mac Pro, το ipad Pro και σήμερα προ-παγήγγειλα το νεο ipad αφού δεν έχει βγει ακόμα (και όταν τρωω σκαλώματα, τα τρώω με μια εταιρία συνήθωσ) ...Πφφφφ δεν ξέρω αλλά νιώθω μια τέτοια αγαλλίαση όταν παίρνω καινούργια (τεχνολογικά) πράγματα!!! :) (Βεβαια μετα απο λιγο καιρο τα χαρίζω σε οικογενεια φίλους κτλ...αλλά οκ...)
Γεια σου Ξανθούλα μετα απο καιρό : ) ! Καλα έκανες μεταξύ! Μικρές οι διάφορες! Ας ελπίσουμε στο επόμενο να κάνουν μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές αναβαθμισεις! Λέγεται το 8 θα χει curved screen!
Scroll to top icon