ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.3.2017 | 05:51

ο κοσμος ειναι μικρος! τι θα κανατε ΕΣΕΙΣ στην θεση μου?

ημουν με ενα αγορι επι 2 χρονια σχεδον και χωρισαμε πριν 3 εβδομαδες.εγω τον χωρισα για καποιους λογους, ωστοσο αυτος δεν με εχει ξεπερασει ακομα. (σας το λεω αυτο επειδη συνδεεται με την παρακατω ιστορια)πριν 2 εβδομαδες, ενω ημουν με μια φιλη εξω, γνωρισα ενα παιδι και με το που με κοιταξε και τον κοιταξα, σκαλωσαμε ο ενας με τον αλλον. μου εδωσε τον αριθμο του και το ονομα του και μου ειπε να τον παρω να μιλησουμε την επομενη.αφου ειχα το ονομα του λοιπον, τον εψαξα στο φμπ και τι βρηκα ρε παιδια?το συγκεκριμενο παιδι, εχει για αδερφο-> φιλο του πρωην μου και μαλιστα εχω παει σπιτι του!παντα ηξερα οτι ο φιλος του πρωην μου εχει μεγαλυτερο αδερφο, αλλα δεν τον ειχα δει ποτε επειδη δουλευε εξωτερικο για 3 χρονια.μου αρεσει παρα πολυ αυτο το παιδι, ωστοσο δεν μπορω να κανω κατι μαζι του.εχει αραξει παρα πολλες φορες στο παρελθον με τον πρωην μου και παιζει να μιλανε ακομα. αν το μαθει θα στεναχωρεθει πολυ (και δεν με εχει ξεπερασει ακομα, αλλα και να με ειχε ξεπερασει, το θεωρω ΑΠΑΙΣΙΟ να εκανα κατι με τον αδερφο ενος καλου του φιλου..) με παιρνει συνεχεια τηλεφωνα και μου στελνει, επομενως μπορει να εχει στο μυαλο του οτι δεν χωρισαμε οριστικα, παρολο που του δειχνω το αντιθετοδεν εχω αναφερθει σε αυτην την συμπτωση στο παιδι, επειδη αν το κανω, σιγουρα θα ρωτησει τον αδερφο του που ειναι καλος φιλος του πρωην μου.ωστοσο, με πιεζει να τον κανω αντ στο φμπ (μιλαμε απο viber και skype)και ολο το αποφευγω (επειδη θα δει τους κοινους που εχουμε αλλα και τον ιδιο του τον αδερφο!)εχω παθει σοκ με την συμπτωση.αγαπησα παρα πολυ τον πρωην μου, μπορει να εχουμε χωρισει αλλα δεν θελω να τον πληγωσω.ωστοσο, το καινουριο παιδι το εχω ερωτευθει. δεν ξερω τι να κανω.. θα σας πω πως νιωθω με ολη την ειλικρινεια που με διακατεχει:η καρδια μου και το μυαλο μου, λενε να μην πληγωσω τον πρωην μου.το σωμα μου ομως λεει αλλα για το αγορι που γνωρισα. μια ζωη εκανα οτι ηθελαν οι αλλοι για να μην τους πληγωσω.πλεον εχω μια αρρωστια και καποιες φορες με πιανει εγωισμος και λεω απο μεσα μου, πως θα ζησω και θα κοιταξω τον εαυτο μου.σας παρακαλω παρα πολυ, θα ηθελα να μου πειτε τι θα κανατε ΕΣΕΙΣ στην θεση μου .
6
 
 
 
 
σχόλια
Δεν έχω βρεθεί στη θέση σου, ούτε όμως και στη θέση της φίλης/φίλου κλπ για να σκεφτώ και τις δύο πλευρές. Δεν ξέρω ούτε πώς θα αντιδρούσα ούτε πώς θα έπραττα. Κι επίσης, το τί θα έκανα εγώ (ή ο χ, ή ο ψ) δεν θα έπρεπε να επηρεάζει στις επιλογές σου. Κάνε αυτό που ΕΣΥ και μόνο ΕΣΥ νιώθεις και ξέρεις πως είναι σωστό(όχι "ηθικά" σωστό - άλλωστε ο έρωτας δεν μπαίνει σε τέτοια καλούπια, αλλά σωστό στο κατά πόσο θα είσαι ευτυχισμένη σ' αυτή τη σχέση)
Μπορω να πω οτι ταυτιζομαι αρκετα με την ιστορια σου. Δεν ειναι ακριβως ιδιες οι καταστασεις βεβαια. Το δικο μου προβλημα ειναι οτι η πρωην αυτου που μου αρεσει(και του αρεσω) ειναι γνωστη μου κ καποτε καναμε παρεα και νιωθω ασχημα να κανω τωρα κατι εγω με τον πρωην της.Παντα ελεγα οτι δεν θα μπορουσα ποτε να κανω κατι με εναν πρωην συντροφο μιας καλης μου φιλης, αλλα ακομα και τωρα, παρολο που η κοπελα δεν ειναι καλη μου φιλη, αλλα απλη γνωστη, το διλημμα για μενα ειναι το ιδιο εντονο. Εχω κοινους φιλους μ αυτη την κοπελα και ξερω οτι, αν κανω κατι μ αυτον, θα σχηματισει κακη γνωμη για μενα ολη η παρεα. Γιατι οσο ηταν αυτοι οι δυο μαζι, ημασταν ολοι μαζι σε κοινη παρεα, κ εγω ψιλομιλουσα μαζι της. Ε και τωρα θα της παρω τον πρωην? Δεν ξερω, μου φαινεται περιεργο. Κ αυτο με κραταει πισω. Εγω προσωπικα ειμαι πιο πολυ ανθρωπος της λογικης και στη συγκεκριμενη περιπτωση επελεξα να μην προχωρησω μ' αυτον τον ανθρωπο, παρολο που μ' αρεσει πολυ, γιατι ενιωθα οτι θα υπαρχουν πολλα προβληματα που θα εχουμε να αντιμετωπισουμε, αν αποφασισουμε να ειμαστε μαζι. Διατηρουμε βεβαια ακομα επικοινωνια μ αυτον και βγαινουμε, αλλα προσπαθω να ειμαστε παντα μαζι με αλλους οταν βγαινουμε, γιατι αν βρεθω μονη μου μαζι του, δεν εγγυωμαι οτι θα κρατηθω κ δεν θα κανω κινηση. Βεβαια, το οτι εγω επελεξα να ακολουθησω τη λογικη δεν σημαινει οτι θα συμβουλευα κ σενα το ιδιο. Ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και σκεφτεται διαφορετικα. Μπορει εσυ να βαζεις γενικα πανω απ ολα το συναισθημα και να μην μπορεις να καταπνιξεις αυτο που νιωθεις. Οπως και να χει, ελπιζω ολα να πανε καλα για σενα!! Εσυ ξερεις καλυτερα απ' τον καθενα τι θελεις κ τι προτιμας να κανεις. Απλα σκεψου καλα πριν παρεις μια αποφαση.
Renia διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία σου. Όμως σκέψου κατά πόσον είναι όντως λογικά αυτά που σε συγκρατούν.Λες " Εχω κοινους φιλους μ αυτη την κοπελα και ξερω οτι, αν κανω κατι μ αυτον, θα σχηματισει κακη γνωμη για μενα ολη η παρεα Πηγή: www.lifo.gr"Δηλαδή το κριτήριο είναι να μην κακοχαρακτηριστείς. Αλήθεια η παρέα σας είναι οι κριτές της Παλαιάς Διαθήκης ή έχουν την αυθεντία της υπέρτατης σοφίας για να σε κρίνουν για κάτι που θα κάνεις με τον ΠΡΩΗΝ (δεν είναι νυν) της ΠΡΩΗΝ φίλης σου; Οι πρώην είναι πρώην για κάποιο λόγο. Αλλιώς δεν θα ήταν πρώην. Κι αν ήταν να επανασυνδεθούν γιατί δεν το κάνουν; Σου ακούγεται επομένως λογικό όλο αυτό;Δεν είναι. Είναι συναίσθημα. Συναίσθημα φόβου εν προκειμένω. Κι έπειτα λες "επελεξα να μην προχωρησω μ' αυτον τον ανθρωπο, παρολο που μ' αρεσει πολυ, γιατι ενιωθα οτι θα υπαρχουν πολλα προβληματα που θα εχουμε να αντιμετωπισουμε, αν αποφασισουμε να ειμαστε μαζι. Πηγή: www.lifo.gr"Δηλαδή σαν τι σόι προβλήματα θα αντιμετωπίσετε ως ζευγάρι; Θα σας κόψουν το ρεύμα και δεν θα μπορείτε να μεγαλώσετε τα τέσσερα παιδιά σας; Θα πάθετε την νόσο του Hodgings και θα μπαινοβγαίνετε στα νοσοκομεία; Θα σας ξυλοφορτώνει η οικογένειά σας και δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε;Τα πραγματικά προβλήματα δεν είναι ο (παντελώς ανώριμος) εξοστρακισμός από μια παρέα που θέτει ηθικά κριτήρια μέχρι εκεί που φτάνει η μύτη της. Και πάλι δεν είναι λογικό αυτό. Και πάλι φόβος είναι. Συναίσθημα!Επαναπροσδιόρισε λοιπόν τις συνισταμένες της σκέψης σου για να μην ταλαιπωρείσαι άδικα στην ζωή σου.
Καταρχην σ' ευχαριστω πολυ που μπηκες στον κοπο να μου απαντησεις! Μπορει να εχεις δικιο. Πιθανοτατα δηλαδη εχεις δικιο. Κ η αληθεια ειναι πως το οτι προς το παρον εχω αποφασισει να κρατησω αυτη τη σταση απεναντι στην κατασταση, δεν σημαινει οτι αποκλειεται σε λιγο καιρο να αλλαξω γνωμη και να κανω αυτο που θελω. Απλα σιγουρα με φοβιζει η κριτικη των αλλων. Γιατι αυτοι οι αλλοι, παρολο που ημασταν σε κοινη παρεα, δεν με γνωριζαν τοσο καλα, δεν ημασταν φιλοι, ωστε να ξερουν τι ανθρωπος ειμαι. Οποτε ενα τετοιο περιστατικο θα ειναι αρκετο γ' αυτους, ωστε να σχηματισουν μια γνωμη για μενα. Και θα μου πεις, τι σε νοιαζει τι γνωμη θα σχηματισουν αυτοι οι ανθρωποι για σενα? Ε, επειδη αυτοι κανουν παρεα με αυτον που μ' αρεσει, με ενδιαφερει οσο να 'ναι να μην εχουν κακη γνωμη για μενα, ουτε να ειναι αρνητικα προκατειλημμενοι απεναντι μου. Τι να πω, δεν ξερω, μπορει να εχεις δικιο, μπορει να ταλαιπωρουμαι αδικα.
Παρακαλώ. Χαρά μου!Κοίτα. Αν εκείνος επηρρεάζεται από το βιαστικό συμπέρασμα που θα βγάλουν άσχετοι άνθρωποι με κριτήρια άσπρου-μαύρου (αν ασχοληθούν δηλαδή...γιατί το προδιαγράφουμε;) τότε στ'αλήθεια αξίζει να ασχοληθείς εσύ περαιτέρω; H κατάσταση δηλαδή έτσι κι αλλιώς με το μέρος σου είναι. Δεν χάνεις στην πραγματικότητα ούτε την αξιοπρέπειά σου ούτε κάποιον πραγματικά αξιόλογο άνθρωπο (για τους λόγους που εξήγησα άνωθεν).Τι να πω. Μακάρι όλα καλά να σου πάνε.
Θα κάνω μια παράκαμψη πριν σχολιάσω το προκείμενο.Έχω ξεκουφαθεί με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα! Το κοινωνιολογικό πείραμα πάει βαθύτερα στο λαγούμι απ' όσο περίμενα ποτέ. Η δική σου εξομολόγηση είναι ακριβώς το αντίστροφο αυτής.www.lifo.gr/confessions/view/295204Δηλαδή ή το υπεραναλύετε ως εκεί που δεν πάει άλλο με υπερευαισθησία ή του δίνετε μια να μείνει στον τόπο. @Εξομολογούμενη όλα αυτά που λες είναι άγια. Υποθέτω είστε μικροί. Όμως δεν χρωστάει κάποιος σε κάποιον άλλο. Αν πραγματικά με το χέρι στην καρδιά έχεις ξακαθαρίσει ότι δεν θα είσαι μαζί ξανά με το αγόρι σου (κι αν του έχεις δώσει να καταλάβει ότι τον αγάπησες και τον εκτιμάς ακόμα γι'αυτό που ζήσατε και είσαι σίγουρη ότι δεν θα θέλεις επανασύνδεση αργότερα) δεν υπάρχει κώλυμμα να πας παρακάτω. Μπορείς να προχωρήσεις διακριτικά χωρίς ανακοινώσεις στο φατσοβιβλίο και λοιπά χαζά. Ιδιαίτερα μιας όπως λες η ζωή είναι μικρή. Άλλωστε κι ο τωρινός ενθουσιασμός δεν έρχεται με εγγυήσεις ότι θα κρατήσει. Καλή επιτυχία!
Scroll to top icon