Ο μαθητής που έγραψε 100 φορές τη φράση «#Blacklivesmatter» σε αίτηση για το Στάνφορντ και έγινε δεκτός

Ο μαθητής που έγραψε 100 φορές τη φράση «#Blacklivesmatter» σε αίτηση για το Στάνφορντ και έγινε δεκτός Facebook Twitter
6

Όταν ο Ziad Ahmed ρωτήθηκε στην αίτηση που έκανε για το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ «Τι έχει σημασία για εσένα, και γιατί;», η απάντηση που έδωσε ήταν εντελώς ξεκάθαρη- έγραψε μόνο τη φράση «#BlackLivesMatter», επαναλαμβάνοντάς την 100 φορές. Στόχος του να υπογραμμίσει την υπερβολική χρήση αστυνομικής δύναμης που έχει ως αποτέλεσμα τις δυσανάλογες στον αριθμό δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών. 

«Όποιος έλαβε την αίτησή σου εμπνεύστηκε από το πάθος, την προσήλωση, τα κατορθώματα και την καρδιά σου», απάντησε το πανεπιστήμιο, που έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη δεκτή την αίτηση του Ziad. «Θα φέρεις κάτι αυθεντικό και μοναδικό στο Στάνφορντ- ένα μέρος που μπορείς να μάθεις, να αναπτυχθείς και να διαπρέψεις», προσθέτουν. 

Εννοείται ότι ο νεαρός είχε όλα τα προσόντα: Εξαιρετικούς βαθμούς, δυνατές συστατικές επιλογές, και λαμπρή μόρφωση. Θα τον έπαιρναν έτσι κι αλλιώς, όπως άλλωστε τον δέχτηκαν και τα Πανεπιστήμια Γέιλ και Πρίνστον (στα οποία δεν έγραψε το #Blacklivesmatter). 

Όπως ήταν φυσικό, ο νεαρός μαθητής έμεινε άναυδος όχι μόνο με την επιστολή αποδοχής του αλλά και τα σχόλια που την συνόδευαν. «Δεν πίστευα με τίποτα πως θα με δέχονταν, αλλά είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό να διαπιστώνω πως είδαν τον αμεταμέλητο ακτιβισμό μου ως προσόν παρά ως εμπόδιο», σχολίασε ο ίδιος. Ο Ziad δημοσίευσε επίσης στον λογαριασμό του στο Twitter και ένα screenshot από την αίτησή του μαζί με την απαντητική επιστολή του πανεπιστημίου. 

Ο μαθητής, που έχει καταγωγή από το Μπαγκλαντές και τις ΗΠΑ, έχει έντονη ακτιβιστική δράση αφού έχει ήδη συμμετάσχει σε ένα δείπνο στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο μιας γιορτής για το Ραμαζάνι, ενώ εργάστηκε και ως ασκούμενος στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. 

«Για μένα, το να είσαι Μουσουλμάνος σημαίνει να είσαι και σύμμαχος του αντιρατσιστικού κινήματος Black Lives Matter, και ειλικρινά δεν μπορώ να το φανταστώ διαφορετικά. Επίσης, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως περίπου το 1/3- 1/4 της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αμερική είναι μαύροι. Με το να διαχωρίσουμε τη δικαιοσύνη για τους Μουσουλμάνους από εκείνη για την κοινότητα των μαύρων είναι σαν να σβήνουμε τις αλήθειες της πλειοψηφίας στην κοινωνία μας», σχολίασε ο 18χρονος Ziad.

procrastinating thru politics ?? #hillaryclinton #democrat #election2016

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ziad Ahmed (@zidolikespies) στις


Ο ίδιος μάχεται επίσης ενεργά τα φυλετικά στερεότυπα και έχει ιδρύσει στο πλαίσιο αυτό και έναν οργανισμό νεολαίας με όνομα «Redefy», ενώ είναι συνιδρυτής και της συμβουλευτικής νέων «JÜV Consulting». Το 2015, είχε μιλήσει στο TedxTalk του Παναμά για το πώς είναι αν είσαι Μουσουλμάνος έφηβος στις ΗΠΑ. 

Για την ιστορία, ο Ziad έχει γίνει επίσης δεκτός στα Πανεπιστήμια Γέιλ και Πρίνστον και μέχρι την 1η Μαΐου καλείται να αποφασίσει σε ποιο θα φοιτήσει τελικά. 

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Κουίζ: Πόσα χρόνια affirmative action χρειάζονται για να καταστρέψεις μια κοινότητα;Προτείνω επαναστατικό κοινωνικό πείραμα: Εφαρμόζουμε affirmative action στους Κινέζους, Γιαπωνέζους και λοιπούς Απωανατολίτες αφού προηγουμένως τους έχουμε πείσει ότι είναι θύματα του συστήματος. (Μπορεί να δυσκολευτούμε λιγάκι σε αυτό - θα χρειαστεί κάθε βοήθεια από τους αυτόκλητους υπερασπιστές των κάθε λογής "δικαιωμάτων"). Και μετά περιμένουμε...Για πόσο καιρό λέτε να παραμείνουν η πιο πετυχημένη επαγγελματικά, μορφωτικά και οικονομικά (και με ελάχιστη εγκληματικότητα) μειονότητα; Άντε γιατί πολύ μας εκνευρίζουν με την εργατικότητά τους...
Το 2015, είχε μιλήσει στο TedxTalk του Παναμά για το πώς είναι αν είσαι Μουσουλμάνος έφηβος στις ΗΠΑ. Πηγή: www.lifo.grΦαντάζομαι θα το περιέγραψε ως πολύ χάλια κατάσταση. Σχεδόν χωρίς καθόλου προοπτικές στις ΗΠΑ αν είσαι μουσουλμάνος έφηβος.Το πολύ πολύ να σε δεχτούνε στο Στάνφορντ.Άντε και στο Πρίνστον και στο Γέιλ.Αλλά μέχρι εκεί...
Από περιέργεια, ανήκει ο νεαρός σε «αρίστη» στο επώνυμο ή πλούσια οικογένεια;ΗΠΑ, η χώρα της οποίας το μιντιακό σύστημα υποκρίνεται μέχρι τελικής πτώσεως ότι τίποτα δεν είναι θέμα οικονομικής τάξης.