ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.4.2017 | 16:31

Η αδερφή μου...

.....Εχει απιστευτα κόμπλεξ και με ζηλεύει σε σημείο αηδίας επειδή είμαι πιο λεπτή, πιο ωραία και με δουλειά. Ζηλεύει τρομερά αν φέρω αγορι στο σπίτι και κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της για να μου κάνει χαλαστρα ενώ Εγώ ποτε δεν της έχω κάνει τίποτα, ουτε την ενοχλώ. Την εχω πιάσει να με κοιτάει υποτιμητικά όταν αγοράζω ενα καινούργιο ρούχο και το μπροβάρω μπροστά στον καθρέφτη,όταν βάφονται ή φτιάχνω τα μαλλιά μου για να βγω, ενώ όταν ένας φίλος της που με γουστάρει έρχεται στο σπίτι μας και μου μιλάει την πιάνει τρέλα και κάνει ο,τι μπορεί για να του τραβήξει την προσοχή. Γενικά την ενοχλεί που Εγώ έχω και χρήματα για να ψωνίζω ο,τι θέλω, να πηγαινω διακοπές και να βγαίνω έξω για ποτό. Ένας πρώην της της είχε πει ότι "η αδερφή σου είναι πιο ωραία από εσένα " και από τοτε βγάζει όλα της τα κόμπλεξ πάνω μου. Βλέπει ότι Εγώ έχω κατακτήσεις με άτομα της ηλικίας μου και την βλέπω να ζηλεύει πολύ. Τις προάλλες κοιταζόταν στον καθρέφτη και μου λέει "κοίτα πόσο όμορφη ειμαι" και επειδή Εγώ δεν έδωσα σημασία τρελάθηκε τελείως. Έλεος να σε ζηλεύει η ίδια σου η αδερφή? Ό,τι χειρότερο.
12
 
 
 
 
σχόλια
Ξεκινα λυνοντας τα δικα σου θεματα και κομπλεξ και ασε την αδερφη σου στην ησυχια της!Ειναι προφανες πως εισαι φουλ ανασφαλης και προσπαθεις μεσα απο τις συγκρισεις με την αδερφη σου να επιβαιβεωσεις τον ευατο σου.Επισης το ενδεχομενο να μην σε συμπαθει το εχεις σκεφτει?(αν κρινω απο αυτα που γραφεις δεν θα χε Και αδικο).Πρωσοπικα μου δημιουργησες την εντυπωση πως εισαι εγωκεντρικη και ανωριμη.Αν ησουν ωριμη και "σωστη" οπως υποστηριζεις θα εκανες κατι για να βελτιωσεις την σχεση σου μαζι της και για να νιωσει και αυτη καλυτερα!! Αλλα οχι τα κοπλιμεντα ειναι μονο για σενα...γιατι εισαι "λεπτη,ωραια με δουλεια"! Σωστα?
Το διαβασα ελαφρα το κειμενο σ.Το Εγω υπερισχυει σ ολη την εξομολογηση. Τρομαζω γι το πως εκφραζεσαι για την ιδια σου την αδερφη.Το αιμα σου το ιδιο.Οι γονεις σας δε βλεπουν τι ατμοσφαιρα επικρατει αναμεσα σας?Μενω μονο σ αυτο.Τα υπολοιπα δεν μ αφορουν.* μια κακία την βγαζεις προς την αδερφη σ κ δε θα επρεπε.Με τοσα Ατου(!) που περιγραφεις πως εχεις( εσυ τα γραψες, αν θελουμε το πιστευουμε) δεν σημαινει οτι εισαι κ ωριμη.
Εγω παντως αν ενιωθα τοσο σιγουρη για το ποσο πετυχημενη κ ομορφη κ εξυπνη ειμαι, δεν θα ενιωθα την αναγκη να το αναφερω. Φαινεται απο μακρια το ποσο ανασφαλης εισαι κ συ που καθεσαι κ συγκρινεσαι με την ιδια σου την αδερφη. Ακομα κ αν εκεινη σου φερεται οπως περιγραφεις, το οτι εσυ πιανεσαι απο αυτη τη συμπεριφορα της, για να κανεις συγκριση μαζι της κ να μας πεις ποσο πιο γαματη εισαι απο κεινη, σε καθιστα το ιδιο κομπλεξικη με κεινην.
Επισης, το οτι εσυ προσεχεις τοσο πολυ πως σε κοιταει η αδερφη σου, οταν ντυνεσαι κ βαφεσαι κ το οτι περιμενεις να δεις την αντιδραση εκεινης, ωστε να επιβεβαιωσεις οτι οντως εισαι ωραια, σημαινει οτι μαλλον κ συ ανφιβαλλεις για το ποσο ομορφη εισαι.Γενικα οταν καποιος βροντοφωναζει το ποσο πιο γαματος ειναι απο καποιον αλλο κ οταν γενικα συγκρινει τον εαυτο του με αλλους, δεν με πειθει ποτε οτι ειναι ανθρωπος με αυτοπεποιθηση. Καθε αλλο. Αυτα ειχα να πω.
Ίσως με τον τρόπο που φέρεσαι να προκαλείς τον ανταγωνισμό. Η εξωτερική ομορφιά είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό και εσύ έχεις επικεντρωθεί κυρίως εκεί... Έχεις παρατηρήσει τα χαρίσματα της αδελφής σου ώστε να τις τ' αναγνωρίσεις;
Ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη η άποψή σου, απλά για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν τόσα στοιχεία. Η μια κοπέλα είναι πιο όμορφη και κοινωνική, αυτό δεν σημαίνει πως υπερτερεί σαν άτομο ακόμα και σαν γυναίκα, απλώς έχει δοθεί πολύ βάση σε αυτά τα χαρακτηριστικά από την οικογένεια και από την κοινωνία βέβαια σ'ένα βαθμό όπου μπορεί να μας επηρεάσει εάν δεν υπάρχουν άμυνες είτε ωριμότητα, οπότε έχει δημιουργηθεί ένας ανταγωνισμός ο οποίους έχει άσχημες συμπεριφορές και από τις δυο πλευρές καθώς βλέπω λίγο κακόβουλη την ερμηνεία της εξομολ. για παράδειγμα η αντίδραση μπορεί να προέρχεται και από παράπονο και μάλλον επισκιάζεται η αδελφική αγάπη γενικότερα.
Όταν ήμασταν στην εφηβεία, η αδερφή μου με ζήλευε απίστευτα. Ήμουν μεγαλύτερη, καλύτερη μαθήτρια (ελαφρώς) πιο κοινωνική. Τι έκανα προσπάθησα να καταλάβω γιατί μου συμπεριφέρεται όπως μου συμπεριφέρεται και να την πλησιάσω.Εσύ από την άλλη βγάζει η ίδια έναν κομπλεξισμό απέναντι στην αδερφή σου. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται από την εξομολόγησή σου.Συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί της (έχω δουλειά, είμαι πιο όμορφη, πάω διακοπές). Μήπως αυτές τις συγκρίσεις δεν τις κάνεις μόνο στην εξομολόγησή σου, αλλά τις "πετάς και στα μούτρα της";Τέλος τι κακό έχει να κάνεις η ίδια ένα κοπλιμέντο στην αδερφή σου. Πχ "σου πάει αυτή η μπλούζα" ή "Σήμερα φαίνεσαι πολύ ανανεωμένη" ;
Mε έχουν ζηλέψει, έχω ζηλέψει η ίδια άλλους, έχουν υπάρξει μερικοί που νομίζουν ότι τους έχω ζηλέψει. Νομίζω οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί σε αντίστοιχη θέση.Οπότε δεν είναι θέμα ταύτισης ή μη ταύτισης.Προσωπικά αυτό που μου χτύπησε πιο άσχημα και μου έβγαλε ένα τρομερό εγωκεντρισμό και ένα ψώνιο είναι το "Εγω" με Ε κεφαλαίο. + το "πιο λεπτή". Γιατί όχι δεν αρκεί που είναι θεά, με σούπερ ρούχα, είναι και κορμάρα, ενώ η κακομοίρα η αδερφή της είναι στραβοχυμένη και πτωχή.Επιπλέον το Ζηλεύει τρομερά αν φέρω αγορι στο σπίτι και κάνει ο,τι περνάει από το χέρι της για να μου κάνει χαλαστρα Πηγή: www.lifo.gr μήπως κρύβει κάτι άλλο; Μήπως λόγω ανταγωνισμού μεταξύ τους, η εξομολογούμενη προσεγγίζει άτομα που ενδιαφέρουν την αδερφή της;Και πάλι μπορεί να προβάλλω δικά μου βιώματα στην εξομολόγηση, αλλά μου θυμίζει τρομερά την κόρη κάποιων οικογενειακών φίλων, που νομίζει ότι είναι η υπέρτατη θεά και ότι τη ζηλεύουν όλοι, την έχει πέσει ακόμη και στον φίλο της "κολλητής" της και μετά το παίζει femme fatale και ότι την κυνηγάνε όλοι.
Scroll to top icon