ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
12.4.2017 | 15:17

Ελεύθερη σχέση.. δεν ξερω τι να κανω!!

ειναι καλός και τρυφερός μαζι μου.. με κυνηγάει εδω και μήνες και με περιμένει αλλα θελει ελεύθερη σχέση.. λέει οτι δεν ειναι σε φάση για σχέση. Και εγω δεν πολυ καίγομαι για έρωτες αυτόν τον καιρό. Αλλα επειδη δεν εχω πολλές εμπειρίες πάνω στο θεμα δηλαδή δεν εχω κανει ποτε ελεύθερη σχέση λέτε αξίζει να το ρισκάρω; η θα πληγωθώ πολυ; θέλω προσωπικές απόψεις και εμπειρίες.. σας ευχαριστω:)
13
 
 
 
 
σχόλια
Το ότι είναι ξεκάθαρος είναι καλό μεν (σίγουρα πολύ καλύτερο από το να σου έταζε σχέση και παράλληλα να ψαχνόταν και αλλού) αλλά δε μου λέει κάτι για τα κίνητρά του,μπορεί να το λέει όχι επειδή τον νοιάζει να είναι ειλικρινής μαζί σου αλλά για να μην έχεις να του προσάψεις τίποτα αν πάει και με άλλες/αν αδιαφορεί/αν δε δίνει λόγο/αν κάνει οτιδήποτε δε συνάδει με συμπεριφορά δεσμευμένου.Με τον τρόπο αυτό μετακυλίει την ευθύνη σε σένα να αποφασίσεις αν θα το δεχτείς αυτό.Μαγκιά ε??Όσον αφορά το ερώτημά σου,θα σου έλεγα (παρότι δεν έχω κάνει ελεύθερη σχέση)να μην το δεχτείς γιατί είναι πολύ πιθανό να πληγωθείς ειδικά αν τραβήξει καιρό αυτή η ιστορία.Το βρίσκω πολύ δύσκολο να κάνεις σεξ με κάποιον μεγάλο διάστημα και να μην αναπτύξεις αισθήματα γι'αυτόν.
Οταν σου λεει καποιος οτι δεν θελει να κανετε σχεση, εννοει οτι δεν θελει να κανει σχεση μ' ΕΣΕΝΑ (κλεμενο απο Αμπα αλλα πολυ σωστο) γιατι μαλλον δεν τον συναρπαζεις τοσο για σχεση, αλλα για κανα μπαλαμουτακι καλη εισαι.Εσυ αποφασιζεις.
Αυτο μου το είχε πει απο τη μερα που γνωριστήκαμε.. οτι δεν ειναι σε φάση για σχέση απλα θελει να περνάμε καλα. τότε δεν με ήξερε σχεδόν καθολου και δεν νομίζω να είχε καταλάβει αν του κανω για σχέση ή οχι.. άρα απο την αρχή ήταν αποφασισμένος οτι δεν θελει σχέση. εγω πιστεύω οτι γενικά δεν θελει σχέση ο άνθρωπος. δεν ξερω εχω μπερδευτεί. αν και μου φέρεται άψογα δεν μπορω να πω. υπάρχει σεβασμός απο τη μεριά του.
Γραφεις: " με κυνηγάει εδω και μήνες και με περιμένει αλλα θελει ελεύθερη σχέση... "Aρα γιατι σε κυνηγαει: Mονο για το κρεβατι, οχι για κατι παραπανω (αρα δεν τον ενδιαφερει να σε μαθει). Και διαισθανομαι, ετσι οπως ειναι το υφος της ερωτησης σου, οτι αν μπεις σε κατι τετοιο στο τελος θα πληγωθεις.Επισης, λες: "δεν νομίζω να είχε καταλάβει αν του κανω για σχέση ή οχι.. ". Ετσι οπως το γραψες καταλαβα οτι τον θεωρεις σημαντικοτερο και απο σενα την ιδια. Μαλλον τον εχεις υπερεκτιμησει.Γνωμη μου, μην μπεις σε αυτην την διαδικασια.
Επειδη το σκέφτηκα πολυ σίγουρα θα κόψω κάθε επαφή μαζι του. Γιατι αυτο ειναι κάτι που σίγουρα δεν μου ταιριάζει και δεν με εκφράζει. Το οτι τον εχω υπερεκτιμήσει ισχύει,γιατι και εγω βλέπω οτι σιγά σιγά κολλάω μαζι του χωρις να το εχω καταλάβει και αυτο δεν θα μου βγει σε καλο. Το πρόβλημα μου ειναι οτι πριν ενα μήνα του ειχα εξηγήσει οτι δεν γινεται να γίνει αυτο που θελει και είχαμε συμφωνήσει να μείνουμε φίλοι.τις προάλλες τον ξαναείδα και ξανά έκανε την κίνηση να μου μιλήσει και με κάλεσε στο πάρτυ του (που δεν πήγα προφανώς). Η βλακεία που έκανα ειναι οτι του έστειλα μετα απο αυτο. Δεν ξερω γιατι και οπως τα λέγαμε ήταν σαν να συμφωνώ μαζι του. Τωρα δεν ξερω πως να του το φέρω παλι με τροπο..
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ελεύθερη σχέση. Αυτό που ξέρω όμως από (κοντινούς μου) φίλους είναι τα εξής:1ον ο ένας από τους δύο κολλάει και θέλει αποκλειστικότητα ενώ ο άλλος όχι.2ον αυτός που προτείνει ελεύθερη σχέση (συνήθως) το 'χει μες το μυαλό του κάπως "Εγώ θα κοιτάζω δεξιά και αριστερά, αλλά εσένα σε θέλω πιστή Πηνελόπη".Δεν θεωρώ απίθανο να πετύχει μια ελεύθερη σχέση αλλά πρέπει οι 2 σύντροφοι να είναι απίστευτα ώριμα και ακομπλεξάριστα άτομα. Αυτό που εγώ έχω καταλάβει ως ελεύθερη σχέση είναι ότι συναισθηματικά είμαστε μαζί αλλά έχουμε και άλλους σεξουαλικούς συντρόφους.Εσύ μπορείς να ισορροπήσεις σε μια τέτοια κατάσταση;
Εν ολίγοις μόνο για το κρεβάτι και τίποτα άλλο. Δηλαδή μόνο σεξ χωρίς συναισθήματα και να περνάει καλά η σάρκα μας. Επειδή εμπειρία τέτοια δεν είχα ποτέ και ούτε θέλω να αποκτήσω, θα σου πω πολύ απλά τη γνώμη μου. Θεωρώ ότι τέτοιου είδους σχέση είναι για το κάδο, είναι κάτι πολύ προσβλητικό για μια γυναίκα να τη βλέπει ένας άντρας σαν μηχανή του σεξ και να τη χρησιμοποιεί όποτε έχει κάψες αλλά και το αντίθετο επίσης. Θεωρώ άκυρη μία τέτοια σχέση αν δεν υπάρχει συναίσθημα και είναι απλά δυο ρομπότ που ερωτοτροπούν. Αν εσένα σε εκφράζει μία τέτοια σχέση, τότε αέρα στη πρύμνη σου και πλώρη στα πανιά σου. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που πιστεύει, αλλά να είναι και έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες.
Εφ όσον ποτέ δεν είχες ελεύθερη σχέση πως μπορείς να κρίνεις? Πως ξέρεις οτι δεν υπάρχει συναίσθημα? Δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα, υπάρχει και το γκρι. Σε μια ελεύθερη σχέση υπάρχει συναίσθημα, όμως όχι αρκετό για να υπάρχει σχέση. Είστε φίλοι, μιλάτε δεν κάνετε μόνο σεξ και πρέπει κάποιος να είναι αναίσθητος για να μην έχει κανένα συναίσθημα. Κανείς δεν χρησιμοποιεί κανέναν και οι δύο έχουν επίγνωση του τι γίνεται. Θεωρώ πιο προσβλητικό να έχει κάποιος σχέση μαζί σου και να σε απατά. Τουλάχιστον στις ελεύθερες σχέσεις υπάρχει ειλικρίνια. Μην κρίνεις τόσο αυστηρά κάτι που λες οτι δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ.
Φυσικά και όχι, συμφωνώ μαζί σου. Ούτε εμένα μου ταιριάζουν οι ελεύθερες σχέσεις όμως δεν κρίνω όσους τις κάνουν. Οταν λες οτι κάτι είναι για τα σκουπίδια και το καταδικάζεις όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για τους άλλους τότε τουλάχιστον θα πρέπει να το έχεις δοκιμάσει, αλλιώς δε δικαιολγείται τόσο μένος. Αν οχι απλά λες οτι εμένα δε μου αρέσει και δε θα το κάνω. Το να ονομάζεις άψυχα ρομπότ που εκμεταλλεύονται το άλλο φύλο όσους κάνουν ελεύθερη σχέση είναι τουλάχιστον προσβλητικό
προς Babydoll,Αν διάβασες προσεχτικά την απάντησή μου θα δεις ότι μιλάω εκ προσωπικής άποψης χωρίς να την επιβάλλω σε κανέναν και την υποστηρίζω με παραδείγματα χωρίς να μιλάω αβάσιμα. Η εξομολογούμενη δεν αναφέρεται μόνο στις εμπειρίες κάποιου για να διδαχτεί και να πάρει μία γεύση από όλο αυτό, αλλά ζητάει και τη γνώμη οποιουδήποτε. Οπότε εγώ ως άνθρωπος που διαθέτει λογική και κρίση είπα αυτό που πιστεύω χωρίς μένος που αναφέρεις εσύ. Τώρα αν εσύ θεωρείς σχέση ο ένας να πηδάει δεξιά και αριστερά εν γνώση του άλλου και να είναι μαζί το θεωρώ βλακεία και αρρωστημένο ( γνώμη μου καθαρά το τονίζω, μη με φας). Όπως άσχημο και βρώμικο είναι να απατάς κάποιον και να κάνεις πράματα πίσω από τη πλάτη του, το ίδιο άσχημο είναι και για μένα η ελεύθερη σχέση. Είναι μία σχέση που δεν καταλήγει πουθενά παρά μόνο στο αχαλίνωτο σεξ που αλλάζουμε και συντρόφους και πάλι είμαστε μαζί στο ίδιο κρεβάτι. Να με συγχωρείς αλλά θα πω τη γνώμη μου και θα κρίνω κάτι τέτοιο ως συμπεριφορά. Τώρα αν έχεις θιχτεί δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Πρώτα από όλα δεν σέβεται ο καθένας τον εαυτό του και το σώμα του. Αν όμως τη βρίσκουν έτσι δικαίωμά τους αλλά ανήκω σε εκείνους που απλά δεν θα πάρουν διότι δεν με εκφράζει.
Προς rosestar,"Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που πιστεύει, αλλά να είναι και έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες." σύμφωνα απόλυτα μαζι σου αλλα με την λογική αυτη ούτε για μια κανονική σχέση δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν θα επιτύχει ή οχι.αν θα πληγωθείς ή οχι. Ο άνθρωπος ήταν ξεκάθαρος απο την πρώτη μερα της γνωριμίας οτι δεν θελει σχέση γενικά και ξερω οτι το εννοεί. Τωρα στο οτι ειναι προσβλητικό κάτι τέτοιο για μια γυναίκα δεν μπορω να συμφωνήσω, εφόσον ο άλλος στα ξεκαθαρίζει απο την αρχή τα θέλω του. Πιο προσβλητικό θα ήταν να μου έλεγε οτι θελει σχέση και να με είχε για πήδημα (μου χει συμβεί κάτι τέτοιο.οχι οτι μπήκα στο παιχνίδι του αλλα είχα καταλάβει τους σκοπούς του). Σε μια ελεύθερη σχέση μπορεί να υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοκατανόηση (ανάλογα και με το πως ξεκίνησε βεβαια).
Η μόνη παγίδα στην ελεύθερη σχέση είναι το να ερωτευτείς τον άλλον ή να τον ζηλεύεις. Αν πιστεύεις οτι στην περίπτωσή σου δε θα ισχύσει τίποτα από τα δύο τότε προχώρα. Κι αν αλλάξεις γνώμη σταματάς, δεν είνα δεσμευτικό.
Scroll to top icon