ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.5.2017 | 12:31

Πάντα είχα απορία

αν πρέπει να πιστεύω στο Θεό ή την επιστήμη. Έχω φτάσει πια σε τέτοια ηλικία που να αναγνωρίζω την αντίφαση μεταξύ Αδάμ και Εύας και της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου. Η οικογένεια μου είναι αρκετά θρησκοληπτη. Εγώ όμως βρίσκομαι σε ένα δίλημμα. Μπορούμε να πιστέψουμε και τα δύο; Ή πρέπει να επιλέξουμε κάτι από αυτά; Ή μήπως τίποτε από αυτά; Εσείς πως αντιμετωπίζετε το όλο θέμα;
14
 
 
 
 
σχόλια
Η πίστη είναι το πλέον προσωπικό ζήτημα.Αντίφαση πάντως μεταξύ Αδάμ, Εύας και Δαρβίνου υπάρχει μόνο όταν κανείς περιορίζεται στην κυριολεξία.Ο Δαρβίνος είναι αδιαμφισβήτητος, ο Αδάμ και η Εύα είναι σχήματα στο πλαίσιο ποιητικού έργου.Το βασικό ερώτημα, ή ζητούμενο, είναι να αποφασίσει κανείς για το πόση αλήθεια κρύβεται σ' αυτή και κάθε ποίηση.
Μα δεν έχεις ακούσει τα κείμενα, όχι αυτά που κάναμε στο σχολείο, αυτά τις εκκλησίας; Που διαβάζει ο πάτερ ο θεός εποίησε τον Αδάμ και την Εύα(πολύ πιθανό να εποίησε πρώτα την Εύα γιατί οι κυρίες προηγούνται). Μετά εποίησε τον άλλον τον παρά άλλον και φτάνουμε στον david που σκότωσε τον γολιάθ, εδώ που τα λέμε κι αυτό στημένο μου μυρίζει για να βγει ο david ότι ήταν παλικαράς και τα έβαλε με το θηρίο. Πάντως εγώ πιστεύω ότι έγινε μια έκρηξη κάπου στις αρχές και δημιουργήθηκε αυτός ο ταλαίπωρος πλανήτης. Τάχα μου λένε ότι θα καταστραφεί ο πλανήτης και θα φτιαχτεί πάλι από την αρχή. Για να δούμε θα βάλει το χεράκι ο μεγάλος αδερφός; Μέχρι τότε ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι.
Βρήκα κάτι που ίσως βοηθήσει σε ένα μικρό ξεκαθάρισμα του παραδείγματος που ανέφερες.https://goo.gl/Crfk5q Φυσικά μπορείς να επιλέξεις και τα δύο. Η επιστήμη και η θρησκεία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, κάποιες φορές οι επιστήμονες με τους θρησκευόμενους έχουν.
Scroll to top icon