ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.5.2017 | 14:33

Πιο σημαντικο σε μια σχεση ειναι το παθος κ η ενταση ή η αγαπη?

Οι μακροχρονιες σχεσεις απαιτουν συνεχη προσπαθεια. Και οσο και αν προσπαθεις να διατηρεις αμειωτο το ενδιαφερον της συντροφου σου, οσο και αν προσπαθεις να κανεις διαφορετικα πραγματα μαζι της, μετα απο 5 χρονια σχεσης ειναι σχεδον απιθανο να μη σου εχει λειψει το φλερτ με αλλες. Αλλωστε, ο ερωτας δεν κραταει για παντα και επισης υπαρχουν πολλοι πειρασμοι γυρω μας. Οποτε, οσο κ αν αγαπας την κοπελα σου, σιγουρα θα υπαρχουν στιγμες που θα νιωθεις οτι εχεις κουραστει κ σιγουρα ειναι πιθανο να σου τραβηξει την προσοχη καποια αλλη(ειδικα οταν εισαι σε νεαρη ηλικια).Οταν λοιπον βρεθεις σε ενα τετοιο διλημμα, πως πρεπει να το χειριστεις? Απ τη μια υπαρχει μια κοπελα, την οποια την αγαπας, ομως απ τη σχεση σας λειπει η ενταση(η οποια κακα τα ψεματα δεν μπορει να επανελθει μετα απο 5 χρονια-δεν γινεται να φιλας την κοπελα σου μετα απο 5 χρονια κ να ανατριχιαζεις, οπως ανατριχιαζες την πρωτη φορα). Και απ την αλλη υπαρχει μια αλλη κοπελα, η οποια ειναι το κατι καινουργιο, γι αυτο και σου τραβηξε την προσοχη. Αυτη λοιπον σου γεννα συναισθηματα που εχεις καιρο να νιωσεις. Σου δημιουργει την αναγκη να φλερταρεις μαζι της και, επειδη την γνωριζεις κ σαν προσωπικοτητα, σε εχει γοητευσει και σε αυτο το επιπεδο. Πιανεις τον εαυτο σου να τη σκεφτεται συχνα και νιωθεις μια ενταση, οταν ειστε στον ιδιο χωρο(λογω δουλειας ειστε αναγκαστικα στον ιδιο χωρο). Αλλα δεν μπορεις να ξερεις αν αυτη η ενταση προερχεται απ' το οτι οντως αυτη η κοπελα σε εχει τρελανει ή αν η ενταση οφειλεται στο οτι απλα εισαι πολυ καιρο δεσμευμενος και σου εχει λειψει το φλερτ με αλλες. Ποια ειναι η λυση λοιπον σε μια τετοια περιπτωση? Χωριζεις, με σκοπο να διεκδικησεις αυτη που σ αρεσει, με κινδυνο αυτη να μην ενδιαφερεται κ να εχεις καταστρεψει "τσαμπα" τη σχεση σου, ή προσπαθεις να εστιασεις στη σχεση σου κ να ξεχασεις την αλλη(πραγμα που δεν ειναι κ πολυ εφικτο εδω που τα λεμε)? Οταν εισαι 24 χρονων αρκει η αγαπη, για να σε κρατησει σε μια σχεση? Μπορει σε γενικες γραμμες να περνας ωραια με τη σχεση σου, ομως οταν λειπει το παθος, η ενταση του πρωτου φιλιου κλπ, τοτε τι κανεις?? Σιγουρα οι περισσοτεροι στην θεωρια λενε οτι δεν αξιζει να διαλυσεις μια σχεση λογω μιας απλης ελξης για μια αλλη κοπελα, ομως στην πραξη βλεπω οτι τα περισσοτερα ζευγαρια(νεαρων ηλικιων) χωριζουν συνηθως πανω στα 4-5 χρονια σχεσης, δηλαδη στο διαστημα που επερχεται για τα καλα η ρουτινα και η "βαρεμαρα". Σπανια δηλαδη ακους καποιον να εχει σταθερη σχεση απ τα 20 μεχρι τα 30. Αρα αυτο σημαινει οτι αυτο που οι περισσοτεροι θεωρουν πιο σημαντικο σε μια σχεση ειναι η ενταση και το παθος παρα η αγαπη?
9
 
 
 
 
σχόλια
Τι πιστεύω εγώ:Στα 18-19 που ήστασταν όταν τα φτιάξετε το σύνηθες ήταν να αποκτάς εμπειρίες(γενικά αλλά εδώ μιλάμε ειδικά οπότε ας αναφερθούμε στο σεξουαλικό κομμάτι).Εσύ έκανες σχέση η οποία εξελίχθηκε σοβαρά.Δεν πρόλαβες να ζήσεις ελεύθερος(εννοώ χωρίς σχέση),να φλερτάρεις(γιατί πριν τα 18 σιγά τα φλερτ,ακόμα και μετά τα 18 ορισμένες φορές).Οπότε δεν πρόλαβες να ανακαλύψεις ποιες κοπέλες σου αρέσουν και ποιες όχι,τόσο σε χαρακτήρα όσο και σε εμφάνιση.Δεν έζησες και δε ζεις μέχρι σήμερα αυτά που άκουγες από έφηβος ότι κάνουν οι περισσότεροι σ'αυτές τις ηλικίες:πάρτυ,φασώματα,one night stand και εφήμερες σχέσεις.Επομένως ναι μεν σου άρεσε τότε αλλά δεν έχεις μέτρο σύγκρισης,δεν ξέρεις γιατί την επιλέγεις,γιατί την εκτιμάς περισσότερο σε σχέση με κάποιον άλλον.Και τώρα έρχεται η άλλη κοπελίτσα να σου θυμίσει όσα δεν έζησες.Δεν μπορώ να σου πω τι θα κάνεις,ξέρεις καλύτερα τι έχει αξία για εσένα.Απλά να είσαι σωστός προς την κοπέλα σου οτιδήποτε και αν επιλέξεις.Και αν όντως διαλέξεις να μείνεις με την κοπέλα σου μίλησέ της και πες της πως νομίζεις ότι έχει "βαλτώσει" η σχέση σας.Μαζί θα μπορέσετε να το σώσετε.Γιατί σημαντικός είναι και ο σεβασμός και φαίνεται πως τη σέβεσαι ως άνθρωπο από το γεγονός ότι δεν την απάτησες και ούτε το σκέφτεσαι απ'ότι κατάλαβα.Καλή σου τύχη!!!
Δεν ειναι ολες οι σχεσεις το ιδιο..κ εγω με τον φιλο μου ειμαστε 6χρονια μαζι απο οταν εγω ειμουν 18 αυτος τοτε ηταν 25.ποτε δεν ενιωσα την αναγκη να φλερταρω με καποιον αλλο..μενουμε μαζι απο τον πρωτο κιολας μηνα κ ειμαστε συνεχεια μαζι..ζηλευουμε ακομη ο ενας τον αλλο..κ δεν μπορουμε να περασουμε ουτε μια μερα χωρια
Εγω παντως ενιωσα μια πιεση κ μονο που διαβασα το σχολιο σου, ποσο μαλλον να ημουν σε τετοια σχεση!! Οκ, ειπαμε, αγαπη, ερωτας, αλλα τι παει να πει "ειμαστε συνεχεια μαζι κ δεν περναμε μερα χωρια"? Σιαμαια ειστε?
Οι συμβιβασμοί που κάνει κανείς στη ζωή είναι κρίσιμο ζήτημα και -αρέσει ή όχι- συναρτώνται άμεσα με τον ευρύτερο μέγα συμβιβασμό: την αποδοχή της φθοράς του χρόνου.Ξεκάθαρα στο λέω, στην ηλικία που είσαι δεν πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς χάριν της συνήθειας ή της βολής. Αρκεί να λαμβάνεις πάντα υπόψη σου τα αισθήματα αυτού που έχεις απέναντί σου.
Αναλογισου τι είναι πιο σημαντικό για σένα. η κοπέλα σου και η αγάπη που εχειςγια αυτήν η απλά αυτό το αίσθημα του πάθους όπως λες που σου έχει λείψει? Μια μακροχρόνια σχέση πιστεύω μπορεί να κρατήσει αν εξελίσσονται και οι δύο μέσα σε αυτήν, δεν παραιτουνται και δεν αφήνονται στην ρουτίνα. Αν κάνετε καινούργια πράγματα και κρατιεστε διαρκώς σε επαγρύπνηση μπορεί να λειτουργήσει
Με βάση τα γραφόμενα, και από το σημείο όπου εγώ στέκομαι, εκτιμώ ότι βιώνεις μια επιφανειακή σχέση από την οποία σύντομα θα 'χεις φύγει και δεν θα 'χεις καν ακουμπήσει.
Δεν θεωρω οτι αυτο που ειπε ειναι τοσο επιφανειακο. Ειπε κατι που και για μενα τουλαχιστον ειναι αυτονοητο. Οτι μια σχεση τους πρωτους μηνες δεν εχει την ιδια ενταση που θα εχει στα 5 χρονια. Και, ναι, οταν εχεις ψιλοβαρεθει στη σχεση σου, οταν θεωρεις λιγο δεδομενο τον αλλο, ειναι πιθανο να γοητευτεις απο καποιον αλλον/αλλη, γιατι ανθρωποι ειμαστε κ δεν γινεται να φοραμε παρωπιδες. Ειδικα οταν εισαι ξερω γω 5 χρονια σε σχεση, ειναι λογικο να σου εχει λειψει το φλερτ, οποτε ειναι πιθανο να βρεθει καποια και να σου γεννησει αυτη την αναγκη, να φλερταρεις δηλαδη.Παντως και μονο το γεγονος οτι ρωταει εδω μεσα τι πρεπει να κανεις σε μια τετοια περιπτωση(ενω θα μπορουσε πχ να απατησει την κοπελα του χωρις να το σκεφτει καν), δειχνει οτι υπολογιζει, εστω και λιγο, την κοπελα του.
Εάν και οι δυο σύντροφοι εξελίσσονται και ανανεώνονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα, τότε η ποιότητα της σχέσης διατηρείται και για 5 και 55 χρόνια. Όμως, εγώ σε άλλο σημείο εστίασα. Γράφει:"Χωριζεις, με σκοπο να διεκδικησεις αυτη που σ αρεσει, με κινδυνο αυτη να μην ενδιαφερεται κ να εχεις καταστρεψει "τσαμπα" τη σχεση σου, ή προσπαθεις να εστιασεις στη σχεση σου κ να ξεχασεις την αλλη(πραγμα που δεν ειναι κ πολυ εφικτο εδω που τα λεμε)?" Πηγή: www.lifo.grΚατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο ορισμός του κaβaντζόπouστa. Δηλαδή, ένα άτομο που όταν βαρεθεί σε μια σχέση, αναζητά κρυφά κάτι καλύτερο, και όταν το εξασφαλίσει, σε αφήνει στα κρύα του λουτρού. Ου μπλέξεις.
Scroll to top icon