ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.6.2017 | 20:55

Η κοπέλα μου είναι έγκυος

Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και αρκετό καιρό η κοπέλα μου ήταν αδιάθετη και είπαμε να πάμε σε έναν γιατρό. Ε με τα λίγα και τα πολλά είναι έγκυος. Είμαστε μικροί σε ηλικία εγώ είμαι 22 και η κοπέλα μου 18. Φυσικά και δεν μου πέρασε ούτε μια φορά από το μυαλό να το ρίξουμε. Η κοπέλα μου από το τότε που το έμαθε κλαίει λέει ότι καταστραφήκαμε και τέτοια. Βασικά φοβάται τον πατέρα της γιατί είναι λίγο οξύθυμος. Εντάξει ξέρω μεγάλο λάθος που δεν πήραμε προφύλαξη αλλά αφού έγινε τι μπορούμε να κάνουμε; Μια ψυχούλα είναι κι αυτή όπως είμαστε όλοι μας. Θα ζοριστούμε λίγο αλλά θα τα βγάλουμε πέρα. Εγώ δουλεύω είμαι τεχνικός δικτύων και παίρνω καλά λεφτά. Μάλιστα είπα στην κοπέλα μου να πάμε από τους δικούς της για να τους το πούμε. Να είμαστε μαζί δηλαδή να μην είναι μόνη της. Καλά δεν έκανα; Εγώ πιστεύω ότι κάνω καλά. Ελπίζω και ο πατέρας της να το δει με καλό μάτι. Δεν θέλω φασαρίες.
6
 
 
 
 
σχόλια
Μπράβο για την στάση σου.Μην την αφήσεις πότε να πιστέψει ότι καταστραφηκατε, να γίνεις το στήριγμα της.Οι γονείς θέλουν - δεν θέλουν θα το αποδεχτούν και με τον καιρο θα καταλάβουν ότι υπάρχει καποιος που θα είναι πάντα δίπλα στο παιδί τους.Με το καλό το μωράκι σας :)
Ρε παιδιά συγγνώμη κιόλας αλλά πάμε καλά;Δε λέω,άντρας με τα όλα του ο εξομολογούμενος που θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του παρά το νεαρό της ηλικίας του αλλά γιατι του εύχεστε όλοι "να σας ζήσει η μπέμπα/ο μπέμπης";Εκείνος το θέλει,η κοπέλα,όμως;Τη ρώτησε κανείς τι θέλει;Είναι μόλις 18.Φαντάζομαι ότι θα είχε άλλα όνειρα απ'το γεγονός ότι κλαίει από τότε που το έμαθε.Δε μας αναφέρει τίποτα για το τι θέλει εκείνη.Μπορεί η κοπέλα να θέλει να συνδυάζει σπουδές και σπίτι,μπορεί να θέλει μόνο σπίτι ή και μόνο σπουδές,όμως,χωρίς δεσμεύσεις και μωρά.Και αυτό είναι δικαίωμα της.Μόνο σε εμένα ακούγεται κάπως εγωιστικό και τελεσίδικο αυτό που θέλει να κάνει ο εξομολογούμενος;Το έδεσε κόμπο ότι η κοπέλα θα το κρατήσει και θέλει βιαστικά να το επισημοποιήσει στους γονείς της.Και,τελικά,αναφέρει μόνο τα δικά του σχέδια και τα δικά του "θέλω" επειδή κατά γενική ομολογία είναι ηθικά χωρίς να παρουσιάσει και την άποψη της κοπέλας του που στο κάτω κάτω είναι η πιο άμεσα ενδιαφερόμενη.
Εγώ πιστεύω ότι η κοπέλα φοβάται περισσότερο την αντίδραση των γονιών της. Και πάλι, η όλη κατάσταση θα είναι κάτι πρωτόγνωρο και άκρως σοβαρό για το ζευγάρι, φυσικό είναι να υπάρχει φόβος, αγχος,κτλ.Στην αρχή θα βρουν δυσκολίες αλλά όσο περνά καιρός θα μάθουν. Και η κοπέλα άμα στοχεύει σε σπουδές να το κυνηγήσει και θα το καταφέρει, τόσες γυναίκες το χουν.
Δεν αντιλέγω,σίγουρα μπορούν να το βρουν αν θέλουν.Απλά νομίζω ότι ο εξ. δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για την άποψη της κοπέλας του ή τουλάχιστον δεν ανέφερε σε εμάς κάτι.Αυτά τα ζητήματα τα αντιμετωπίζει το ζευγάρι από κοινού,δεν αποφασίζει τελεσίδικα ο άντρας ή η γυναίκα.Η κοπέλα πχ μπορεί να μη θέλει σπουδές και παιδί παράλληλα.Μπορεί να θέλει να το ρίξει.Δεν το επικροτώ αλλά σε μία τέτοια ευαίσθητη ηλικία θα είναι πολύ δύσκολο.Και εγώ 18 είμαι.Δε θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ τον εαυτό μου με μωρό ειδικά τώρα που έχω τόσα σχέδια για το μέλλον μου.Ουσιαστικά και η κοπέλα αλλά και ο εξ. θα μεγαλώνουν μαζί με το παιδί.Και πραγματικά,καλύτερα είναι αν δεν το θέλει η κοπέλα να κάνει έκτρωση παρά στην πορεία να αρχίσουν να της βγαίνουν απωθημένα και να την πληρώνει το παιδί.Αν πάλι,η κοπέλα θέλει αυτό το μωρό,ας είναι καλά τα παιδιά και να τους ζήσει.
Καλά έκανες, μαζί να το πείτε. Αλλιώς είναι να είσαι εκεί μαζί της που δείχνει ότι τη στηρίζεις έμπρακτα, αλλιώς αν το πει μόνη της. Γιατί όσο και να πει ότι "είναι κοινή απόφαση, είναι υπεύθυνος, με αγαπάει, με στηρίζει", αν είσαι απών δε θα γίνει πιστευτό. Λογικά οι παππούδες είναι αναλόγως μικροί σε ηλικία, όσο και να σοκαριστούν δεν θα σας το κρατήσουν και τελικά όλα θα πάνε καλά. Με το καλό ο/η μπέμπης/α!
Κοιτα, πιστευω τις φασαριες δεν τις γλιτώνετε, αλλα θα εχουν μικρη διαρκεια και στην συνεχεια θα σας στηρίξουν. Το οτι εργαζεσαι και εχεις καλο μισθο ειναι θετικο και ο πεθερος θα το παρει με καλο ματι, οπως φυσικα γινεται με την πλειοψηφία των πατεραδων. Απο εκει και περα θελει και την δικη σας προσπαθεια και να φροντίζετε ο ενας τον αλλο ολη αυτη την περιοδο μεχρι να συνηθισετε. Να σας ζησει η μπεμπα/μπεμπης
Scroll to top icon