Έρευνα: Αν χάσατε την όρεξή σας, η λύση είναι να φάτε μπροστά στον καθρέφτη

Έρευνα: Αν χάσατε την όρεξή σας, η λύση είναι να φάτε μπροστά στον καθρέφτη Facebook Twitter
3

Αν σας έχει κοπεί η όρεξη, μια ιδέα που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι να καλέσετε τον εαυτό σας σε δείπνο μπροστά από έναν...καθρέφτη.

Ιάπωνες επιστήμονες ισχυρίζονται ότι αν κανείς βλέπει το είδωλό του την ώρα που τρώει, τότε το φαγητό φαίνεται πιο νόστιμο και η όρεξη ανοίγει.

Το ίδιο λίγο-πολύ συμβαίνει ακόμη κι αν παρακολουθεί ένα βίντεο ή κοιτάζει μια φωτογραφία του πάνω στο τραπέζι, που να τον δείχνουν να τρώει.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ναγκόγια, με επικεφαλής τον δρα Ριουζαμπούρο Νακάτα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Physiology & Behavior" (Φυσιολογία και Συμπεριφορά), πειραματίσθηκαν με διαφόρων ηλικιών εθελοντές.

Διαπιστώθηκε ότι, ανεξαρτήτως ηλικίας, η ύπαρξη ενός καθρέφτη ή μιας φωτογραφίας του ανθρώπου να τρώει, βελτιώνει τη γεύση του φαγητού κατά 20% έως 25% και οδηγεί κάποιον να τρώει περισσότερο, όπως συμβαίνει όταν κανείς τρώει με πραγματική παρέα και όχι μόνο με τον εαυτό του.

 Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε παρέα με άλλους, «βαθμολογούν» το φαγητό ότι έχει καλύτερη γεύση και τείνουν να τρώνε περισσότερο. Η νέα μελέτη δείχνει ότι ακόμη και με ένα «τρικ» όπως ο καθρέφτης, ένα βίντεο ή μια φωτογραφία, ενεργοποιείται η ίδια διάθεση, πράγμα σημαντικό ιδίως για τους ηλικιωμένους που συχνά τρώνε μόνοι τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Τech & Science / Δεινόσουχος: Ο γιγάντιος πρόγονος των κροκοδείλων που κυνηγούσε δεινόσαυρους και άντεχε το αλμυρό νερό

Ο Δεινόσουχος, ένας τεράστιος προϊστορικός συγγενής των κροκοδείλων, μπορούσε να τρώει δεινόσαυρους και να διασχίζει θάλασσες χάρη στην ανοχή του στο αλμυρό νερό. Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε για την εξέλιξή του.
LIFO NEWSROOM
Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Τech & Science / Πρωτοποριακή μελέτη: Ενήλικες με αλλεργία στα φιστίκια μπορούν να μειώσουν την ευαισθησία τους σε αυτά

Νέα έρευνα δείχνει ότι η καθημερινή έκθεση σε μικρές δόσεις φιστικιού μπορεί να μειώσει τις αλλεργικές αντιδράσεις σε ενήλικες με σοβαρή αλλεργία - Ελπίδες για νέα θεραπευτική προσέγγιση
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Τech & Science / Σεισμοί βαθιά κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια αποκαλύπτουν πώς σχηματίζονται οι ήπειροι

Ασυνήθιστοι σεισμοί σε βάθη έως και 40 χλμ. κάτω από τη Σιέρα Νεβάδα δείχνουν ότι η λιθόσφαιρα της Γης αποκολλάται. Μια σπάνια ματιά σε μια διαδικασία που δημιουργεί ηπείρους
LIFO NEWSROOM