ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2017 | 10:58

Χωρισμός

Επειδή πολλοί λένε, με αφορμή άλλες εξομολογήσεις, για χωρισμούς "χώρισέ την", "τι κάθεσαι;". "στη θέση σου θα έφευγα νύχτα και ας τα είχα δέκα χρόνια", για να είστε τόσο απόλυτοι σημαίνει ότι δεν έχετε περάσει στην πραγματική ζωή από τέτοια φάση. Ο τύπος/ η τύπισσα που κάνει την κουτσουκέλα δεν φαίνεται ότι είναι ο αληταράς/το τσόλι και ο άλλος δεν είναι απαραίτητα ο βλάκας που δεν καταλαβαίνει τίποτα και του τα φοράει δέκα χρόνια. Μιλάμε για σχέσεις με ανθρώπους σαν αυτούς που έχετε δίπλα σας τώρα (μηδένα προ του τέλους μακάριζε!) και λογικό είναι να σκέφτεσαι και να ξανασκέφτεσαι πριν χωρίσεις, μέχρι να συνειδητοποιήσεις τι έπαθες και γιατί. Το καλύτερο θα ήταν να μπορούσαμε να πούμε "άντε στο διάολο μωρ@@@ @@@@@@" από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό όταν μιλάμε για σχέσεις δεκαετίας. Όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.
21
 
 
 
 
σχόλια
για να μπαινει καποιος στη διαδικασία να κανει εξομολογηση δημόσια και να ζηταει δευτερη γνωμη , σημαινει ότι εκ των προτερων το εχει σκεφτει, εχει αμφιβολιες για τη σχεση του και αμφισβητει την υπαρξη της. αυτο κανει και ο οποιοσδηποτε χρηστης. Γνωμοδοτει. Ισως πιο σκληρα, αλλος πιο "ρομαντικα" , αλλος εκ του ασφαλους , αλλος με κακία ή εμπαθεια. Πολλοι τρολάρουν. προσωπικά εχω παρατηρησει ότι υπαρχουν μέρες που ειμαι πολυ πιο επιθετική και δηκτική σε σχεση με αλλες. Παντως κανενας δε σου βαζει το μαχαιρι στο λαιμο. Τα παντα ειναι ανωνυμα. Ουτε θεωρω ότι καποιος θα διαλυσει μια σχεση επειδη του το παν 10 αργοσχολοι στηlifo . τωρα αν το κανει, τι να σου πω, μαλλον ηθελε ο απαραιτητο ελαφρυ σπρωξιματακι. Επισης πολυ βασικο: οι εξομολογησεις ειναι μονοπλευρες, ολοι μας κρινουμε με βαση τα στοιχεια που μας δινονται και με την ασφαλεια της ανωνυμιας αλλά δε χρειαζεται να χεις βιωσει πονο ή ακραιες καταστασεις για να εκφερεις αποψη. Η κοινη λογική και η ψυχραιμία αρκουν
Αντίθετα από αυτό που πιστεύεις, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε περάσει από καταστάσεις που δε φαντάζεσαι. Και προφανώς βγήκαμε πιο δυνατοί απ' όλο αυτό και ξέρουμε ότι ναι, το καλύτερο είναι να χωρίσεις και να φύγεις τρέχοντας όταν ο άλλος σε κακοποιεί ή σε κερατώνει ή σε ξεφτιλίζει ή αδιαφορεί για τον/την σύντροφό του όσο κι αν τον αγαπάς, όσα χρόνια κι αν είστε μαζί. Ακριβώς λοιπόν επειδή κάποιοι τα έχουμε βιώσει και προτιμήσαμε να πονέσουμε 1,2,3 χρόνια από το να υποφέρουμε καθημερινά μπορούμε και λέμε στους άλλους να "φύγουν νύχτα"! Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι η διάρκεια μιας σχέσης είναι αυτό που πρέπει να σκεφτεί καθένας, όταν δεν περνάει καλά μέσα σ΄αυτή, ακολούθησε την οδηγία 4 στο σχόλιο του Λεμονιού.
Η αγάπη που έχεις για έναν άνθρωπο, έχει πολλές υποκατηγορίες: σεβασμός, εμπιστοσύνη, θαυμασμός, εκτίμηση, αφοσίωση και πάει λέγοντας. Όταν κάποιος/α έρχεται και γράφει ότι τρώει κέρατο και ρωτάει τι θα κάναμε στην θέση του/της, να του πούμε τα κάλαντα θες; Αν μας έλεγε ότι ο/η σύντροφος απιστεί, αλλά δεν τον/την νοιάζει και είναι μέσα στην ευτυχία, τότε θα γράφαμε μπράβο σου και κάνε ότι γουστάρεις.Γι'αυτό λοιπόν, δεν φτάνει ΜΟΝΟ η αγάπη. Νιώστε λίγο επιτέλους. Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να χωρίσεις; Αλλά τι είναι πιο εύκολο, το καθημερινό βάσανο ή το να μείνεις μόνος και να προσπαθείς να το ξεπεράσεις;
Κανείς δεν μπορεί να σε γδύσει από την αξιοπρέπειά σου. Μόνο αν του το επιτρέψεις. Π.χ. δεν μπορώ να έχω την έκτη αίσθηση και να ξέρω αν τρώω κέρατο. Αν όμως το αντιληφθώ, με καταστρέφει και δεν κάνω τίποτα γι'αυτό, τότε μόνη μου παραχωρώ την αξιοπρέπειά μου κομμάτι κομμάτι.Υ.Γ.Έχει αρχίσει και μου την δίνει αυτή η λογοκρισία, Ανιάκι. Λες και εμείς δεν είχαμε σχέσεις ποτέ, είμαστε όλες παρθένες, άβγαλτες και ανέγγιχτες και δεν μας έχουν τύχει καταστάσεις διάφορες έτσι ώστε να έχουμε άποψη.
Υ.Γ. Γιατί και να μην έχει κάποιος, είναι απαραίτητο ότι δεν έχει κρίση , ενσυναίσθηση και την ικανότητα να πει κάτι ορθό και χρήσιμο ; Γενικά, ας εκφραστεί ο καθένας και κρατάμε όλοι αυτά που θέλουμε και βρίσκουμε οφέλιμα. No hard feellings που λένε και στο χωριό μου.
Φυσικά και μπορεί, απλά η συγκεκριμένη εξομολόγηση ήταν στοχευμένη, γι'αυτό μίλησα πιο συγκεκριμένα. Είναι καλό να ακούγονται διαφορετικές απόψεις και να υπάρχει διάλογος, αλλά με σεβασμό πάνω από όλα. Αυτό το πατρονάρισμα μου την έδωσε λίγο.
Μάλιστα. Ευχαριστώ.Ως συνήθως συμφωνώ με Διογένη. Δεν προκύπτει ότι είναι όντως έτσι (μάλλον από stalkarισμα σε κανα FB έμαθε ότι ο άλλος επιστρέφει Ελλάδα) Υπάρχουν και κακεντρεχείς που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Ο κολλητός άνετα μπορεί να ζαχαρώνει την δικιά του και να θέλει να τους χωρίσει φερ'ειπείν. Επιπλέον κέρατο δεν επιτελέσθη ακόμη απ'όσο είδα με μια ματιά. Χωρισμό για στοιχειοθετημένο προγραμματισμό κεράτου δεν έχω ξανακούσει.
Και ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο, είπαμε να της μιλήσει. Να δει αν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είναι όντως έτσι. Δεν χρειάζεται να πέσει πρώτα το κέρατο, πάντως. Μόνο ο δόλος, η προσπάθεια να το κρύψει, ο τσακωμός που έπεσε κτλ, θα ήταν αρκετά για μένα. Ρώτησε τι πιστεύουμε και απαντήσαμε, άλλοι το μακρύ τους και άλλοι το κοντό τους.
Συμφωνώ ότι η εξαπάτηση περί του λόγου της επίσκεψης στην άλλη πόλη (αυτό που είπες εσύ δηλαδή) είναι αυτό που πρέπει να προβληματίσει. Βέβαια μπορεί ο άλλος να είναι ένας ψυχάκιας που ελέγχει και κάθε της κοινωνική γνωριμία οπότε ήξερε ότι θα επακολουθούσε χαμός αν ανέφερε την μαγική λέξη "πρώην" αλλά και πάλι δεν ακούγεται πολύ τίμιο να τους μπλέξει όλους με τις άδειες κλπ. Ο εξομολογούμενος πάντως έπαιξε και το χαρτί της φορουμικής συμπάθειας πολύ καλά με το "μάζευα λεφτά για τις διακοπές μας όλο τον χρόνο" (λες και μόνο εκείνος το κάνει κι είναι κάποιο κατόρθωμα χάριν του οποίου πιστοποιείται ως "το καλό το παλικάρι"). Τι να πω. Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφι μύθον ακούσεις. ;)
Κοίτα, εμένα θα μου άρεσε πάντως, να είχε κλείσει διακοπές-έκπληξη και θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν το είπε στα αλήθεια ή όχι, αν το είπε για να τον συμπαθήσουμε, αλλά αν περιμένουμε να ακούσουμε και τις 2 πλευρές, τότε δεν θα έπρεπε να απαντάμε σε καμία εξομολόγηση. :D
Δεν πειράζει Καραβάν' μου, στο πυρ το εξώτερο θα τους στείλουμε όλους τους αμαρτωλούς! Με την δύναμη του λόγου. Μουχαχαχα :PΑυτό ακριβώς είναι το point. Μιλάμε, διαφωνούμε, ανταλάσσουμε απόψεις, αλλά δεν θα δεχτώ και την λογοκρισία με την καραμελίτσα "ο αναμάρτητος πρώτος..." και "γίνεστε οι κριτές των πάντων...".Γράφονται εξομολογήσεις σε μια ανοιχτή σελίδα, γράφονται σχόλια από κάτω, αν κάποιο είναι υβριστικό διαγράφεται και τέλος. Όποιος δεν θέλει, ας μην γράφει ούτε εξομολογήσεις, ούτε σχόλια.
1. 'Ασε μας κουκλίτσα μου που θα μας πεις και τι να γράψουμε.2. Δεν έχεις ιδέα τι έχει περάσει ο καθένας, πώς έχει αντιδράσει και με με ποιο πρίσμα βλέπει τις καταστάσεις.3. Επειδή χρησιμοποίησα μόλις χθες την έκφραση που αναφέρεις με το "φεύγω νύχτα", να σου πω οτι το εννοώ οτι αυτό θα έκανα στη θέση του και κλάιν για τα 5-10χρόνια. Αν σε δουλεύει ο άλλος ψιλό γαζί, ενώ εσύ σκίζεσαι να είσαι μαζί του ΚΑΙ να τον έχεις ευχαριστημένο, τότε χάσιμο χρόνου είναι η συζήτηση. Να ξαναβρούνε τι; Το χαμένο σεβασμό, την εμπιστοσύνη; Αν εσύ επιτρέπεις να σου πατάνε κάτω την αξιοπρέπεια για χάρη μιας χρονικής επένδυσης που έκανες, δε σημαίνει οτι όλοι το αποδέχονται ή λειτουργούν με τα ίδια κριτήρια.4. Αν νομίζεις οτι το "χώρισε" είναι βαρύ, κάνε προφίλ και σχολίασε "μείνε". Δεν απαγορεύεται ξέρεις.
Θα συμφωνήσω απόλυτα!Λόγω του ότι δεν έχω άλλο παράδειγμα αυτή τη στιγμή, θα παραθέσω το δικό μου. 15+ χρόνια με έναν άνθρωπο, έμαθα πράγματα απίστευτα και τα οποία επιβεβαιώθηκαν απόλυτα. Θα παραδεχτώ ότι ήμουν τυφλός τελείως, οκ συμβαίνει... Εεε όχι ομως, δεν θα σκεφτώ τα χρόνια! Όταν το μόνο που νιώθεις είναι απογοήτευση, θυμό, σιχαμάρα και αηδία, συγχρόνως, θα σκεφτώ πρωτίστως την αξιοπρέπεια μου και θα σεβαστώ τον εαυτό μου και κανέναν άλλον...Μακρυά και ούτε καν αγαπημένοι...
Τις καλύτερες συμβουλές στους εαυτούς μας μόνο οι ίδιοι μπορούμε να τις δώσουμε. Μένει να δούμε αν θα τις ακολουθήσουμε. Από κει και πέρα, οι έξω από το χορό, το λογικοφανές θα μας πούνε με τα δεδομένα που έχουν και χωρίς την δική μας συναισθηματική σύνδεση.
Έχετε απόλυτο δίκιο. Οι σχέσεις και τα συναισθήματα δεν σβήνονται μέσα σε μια στιγμή.Εκείνο που πονάει στις περιπτώσεις μιας απάτης δεν είναι η συγκεκριμένη πράξη. Είναι η προδοσία του ψέματος, η ακύρωση της εμπιστοσύνης και η αποδόμηση των συναισθημάτων που τόσο μοναδικά και μαγικά αναπτύσσουν και μοιράζονται δύο άνθρωποι.Κάποιοι συγχωρούν και πάνε παρακάτω. Προσωπικά, ανήκω σε εκείνους που συγχωρούν την πράξη και τον άνθρωπο, αλλά επιλέγουν να απομακρυνθούν από τη σχέση. Για μένα όταν η εμπιστοσύνη απαξιωθεί, απαξιώνεται κι η σχέση. Δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω με κάποιον, χωρίς να τον εμπιστεύομαι. Έτσι, για να μη γίνομαι η κόλαση του άλλου κι εκείνος η δική μου, επιλέγω να αποχωρώ.Είναι πράγματι εξουθενωτικά δύσκολο, αλλα το θεωρώ μονόδρομο.
Scroll to top icon