ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.7.2017 | 12:54

Είχα γράψει πριν από καιρό

για την περίπτωση μιας φίλης μου. Για όποιον θυμάται, ο άντρας της την απατάει με την μάνα της εδώ και πολλά χρόνια. Είχα ξεκόψει γιατί δεν άντεχα πλέον εγώ η ίδια να ακούω τα ίδια και τα ίδια τόσα χρόνια και να μην αποφασίζει ποτέ η φίλη μου να χωρίσει.Πρόσφατα κάποιος είδε το παράνομο ζευγάρι αργά την νύχτα σε ερωτικές περιπτύξεις μέσα στο αυτοκίνητο, κάτω από το σπίτι της φίλης μου. Βγήκε και το είπε, και έχει από εκείνη την ημέρα βουήξει ο τόπος. Πολλοί λένε πως αυτό το είχανε υποψιαστεί εδώ και χρόνια, πριν ακόμη παντρευτεί η φίλη μου. Πως η συμπεριφορά πεθεράς-γαμπρού έβγαζε πολλές φορές μάτι. Την πήρα τηλέφωνο μετά από καιρό, και ήταν σαν να μην πέρασε ούτε μέρα. Κατηγορούσε την μάνα της , κατηγορούσε τον άντρας της, ακόμη και τους συγγενείς που ενώ ξέρουν κάνουν λέει το "κοροΐδο". Η ίδια κάνει το κορόιδο εδώ και δεκαετίες ζώντας στο ίδιο σπίτι με αυτόν τον άνθρωπο, και της φταίνε οι συγγενείς. Τα παιδιά λέει της φέρονται άσχημα και της ρίχνουν το φταίξιμο που δεν τα πήρε να φύγει. Καμιά κουβέντα δεν έχει γίνει ακόμη σήμερα με τον άντρα της ή την μάνα της. Παλιότερα την λυπόμουν πραγματικά πολύ, έχω υποφέρει μαζί της. Σήμερα αναθεματίζω κάθε ώρα, κάθε λεπτό που χαράμισα να την ακούω κι να την παρηγορώ. Που να φανταστώ πως θα ζούσε με αυτήν την κατάσταση. Που να φανταστώ ρε παιδιά. Αχ, στερνή μου γνώση.Εκεί θα ζήσει, και εκεί θα πεθάνει. Με έναν άντρα που της έχει δείξει ξεκάθαρα πως δεν την θέλει. Αυτός δεν την χωρίζει, για να κρατάνε τα προσχήματα. Τον βολεύει να ζούνε μαζί όπως καταλαβαίνετε. Κι έπειτα, γιατί να χωρίσει; Δεν υπάρχει λόγος.Εκείνη αποκαλεί την μάνα της "γριά" και "άσχημη". Ούτε γριά την λες, ούτε άσχημη. Αλλά, ακόμη κι έτσι να ήταν, αυτό μας μάρανε. Τι δηλαδή. Σκάει επειδή ο άντρας της έχει γκόμενα γριά; Να του βρούμε καμιά όμορφη τότε, ξέρω κι εγώ. Ναι, ξέρω, μαλακίες γράφω. Αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με κανέναν. Είναι η περίπτωση τέτοια, και είμασταν τόσα χρόνια φίλες. Στον άντρα μου δεν μπορώ να πω κουβέντα. Την σιχαίνεται κυριολεκτικά. Χίλιες φορές είχαμε τσακωθεί στο παρελθόν, εκείνος μου έλεγε να ξεκόψω, και πως όλοι σε αυτήν την οικογένεια είναι "χαλασμένοι". Και από όλους περισσότερο αυτή. Εκείνος έτσι το βλέπει. Λέει πως οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι φυσιολογικός, φεύγει από αρρωστημένες καταστάσεις. Εκτός και αν ο ίδιος είναι χειρότερος από τους άλλους.Κονεύω πια να το πιστέψω και εγώ.
4
 
 
 
 
σχόλια
Την θυμάμαι την περίπτωση. Η φίλη σου έχει θέματα προσωπικά. Ή θέλει οπωσδήποτε να θεωρείται αποκατεστημένη. Ή έχει τρομερό ανταγωνισμό παιδιόθεν με την μάνα της και δεν θέλει να "της τον αφήσει". Ή νιώθει ανασφάλειες οικονομικές και εργασιακές και βάζει το βόλεμα πάνω από την ψυχική υγεία όλης της οικογενείας. Κάτι τέτοιο πάντως. Εσύ πρέπει να κρατήσεις πλέον αποστάσεις αφού έχει περίτρανα αποδειχθεί ότι η βοήθειά σου δεν είναι επιθυμητή. Και οι ίδιοι να ξεδιαλύνουν (αμφίβολο πολύ) τα θέματά τους μόνοι τους.
Scroll to top icon