ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.9.2017 | 14:01

Προσωπική γνώμη.

Εσείς προσωπικά πιστεύετε πως κάποια στιγμή θα βελτιωθούν τα πράγματα όσον αφορά την οικονομία της Ελλάδας; Έχετε καμία ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, ή πιστεύετε πως η κατάσταση θα παραμείνει στάσιμη ή και θα χειροτερεύει;Ρωτάω διότι διαισθάνομαι γύρω μου μια διάχυτη απαισιοδοξία και θέλω να γνωρίζω εάν υπάρχει κανένας εκεί έξω που να σκέφτεται διαφορετικά. Ακούω ας πούμε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να μιλάει για "το τέλος της Ελλάδας", άποψη η οποία στην αρχή μου φαινόταν υπερβολική αλλά πλέον αρχίζω να την ενστερνίζομαι...Προσωπικά, για να διατυπώσω και τη δική μου παρατήρηση, θεωρώ πως δεν υπάρχει κάποιο σημάδι ελπίδας στο κοντινό μέλλον... Γι αυτό και έχω λάβει σοβαρά υπόψη μου το ενδεχόμενο να μεταναστεύω στο εξωτερικό όταν τελειώσω τη σχολή (σε αρκετά χρόνια, διότι την είχα εγκαταλείψει για μεγάλο διάστημα).Από την άλλη φυσικά σκέφτομαι πως εάν όλοι ακολουθήσουμε αυτή την τακτική και στο μέλλον, όπως συμβαίνει και τώρα, τότε η κατάσταση στη χώρα μας θα επιδεινωθεί περαιτέρω, εφόσον θα χάσει όλο το εργατικό, παραγωγικό της δυναμικό.Αυτές τις απορίες έχω, ίσως φαίνονται ανούσιες σε κάποιους μιας και έχουν πιο πρακτικά θέματα να σκεφτούν, αλλά ειλικρινά ζητώ τη γνώμη σας.Ευχαριστώ.
4
 
 
 
 
σχόλια
Φυσικά και θα βελτιωθεί η κατάσταση, τον πιάσαμε τον πάτο του βαρελιού. Σε 4-5 χρονάκια θα είμαστε καλύτερα. Δεν θα είμαστε όπως το '90 ή το 2000, αλλά καλύτερα σε σχέση με σήμερα.Πάντα οι καταστάσεις μεταβάλλονται, άγνωστο βεβαίως αν πηγαίνουν προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Απ' την άλλη οι άνθρωποι τείνουν να νομίζουν ότι αυτό που ζουν εκείνη τη στιγμή είναι αιώνιο. Το 2000 πχ ο μέσος Έλληνας πίστευε πως ό,τι και να συμβεί τα μπουζούκια δεν θα του τα κόψουν με τίποτα ποτέ :) Έτσι και τώρα πιστεύει ότι δεν θα ξαναπάει σ' αυτά! (ένα χαζό παράδειγμα)
Δυστυχως κι εγω απαισιοδοξα βλεπω το μελλον της χωρας. Αφου ουτε η κριση επηρεασε εστω και λιγο τη νοοτροπια των πολιτων, δεν υπαρχει ελπιδα. Ωστοσο, αν με ρωτας ως μοναδα προς τα πού να στραφεις, θα σου πω να καθισεις στην ελλαδα, μονο αν η επαγγελματικη σου δραστηριοτητα σου δινει τη δυνατοτητα να φοροδιαφυγεις. Αν οχι, φυγε χωρις δευτερη σκεψη. Δυστυχως αυτη ειναι η πικρη αληθεια....
Δυστυχώς κι εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη, βλέπω την πλειοψηφία των γνωστών και των φίλων μου να μεταναστεύει, αρχικά για σπουδές και προφανώς για ένα καλύτερο μέλλον. Αν με ρωτάς, ναι, τους ζηλεύω και μάλιστα πολύ. Κατά τη γνώμη μου πολύ καλά κάνουν και φεύγουν, θα έπραττα το ίδιο εάν δεν είχα είχα κάνει τις επιλογές που έκανα, βέβαια ποτέ δεν είναι αργά. Ειδικά για τους νέους που έχουν όνειρα και επιθυμούν πραγματικά να εργαστούν στον τομέα που σπούδασαν φοβάμαι πως η λύση του εξωτερικού είναι μονόδρομος...και το λέω με βαριά καρδιά!
Scroll to top icon