ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.9.2017 | 22:37

.............................

Είμαι 31 ετών και διπολικός, διεγνωσμένος εδώ και 12 χρόνια. Πριν δυο μέρες βγήκα από το Ψυχιατρείο κατόπιν τρίτης ακούσιας νοσηλίας μου, κατόπιν εισαγελικής παραγγελίας από τους γονείς μου. Δεν τους κρατάω κακία. Δυστυχώς είχαν δίκιο. Έκοψα τη φαρμακευτική αγωγή κι έφυγα προς τη μανία με τέρμα γκάζια και αυτή την αίσθηση παντοδυναμίας που μπορούν να την καταλάβουν μόνο "οι τρελλοί" της πάθησής μου. Την πάθηση την ξέρω πια καλά και υπάρχουν περίοδοι που την αντιμετωπίζω και άλλες που δε γουστάρω τις παρενέργειες από τα κατασταλτικά και "τινάζω την μπάνκα στον αέρα". Ζω μόνος, είμαι απόλυτα λειτουργικός, όταν είμαι καλά. όταν αρχίζω και φεύγω όμως τα κάνω όλα πουτ@ν@. Παρατάω τη δουλειά, κλείνω το γραφείο, κάνω φειγβολάν τα χρήματα που έχω μαζέψει και τρελλαίνω τους γύρω μου. Έτσι απολύθηκα από 2 δουλειές πριν ανοίξω τη δική μου, χώρισα από τον παιδικό μου έρωτα, μετά από 8 χρόνια (είχε δίκιο που δεν με άντεχε) και κατά καιρούς έχω φέρει στα όρια τη στενή οικογένειά μου. Η τελευταία σχέση μου φρίκαρε όταν έμαθε ότι είμαι στο Ψυχιατρείο και εξαφανίστηκε. Δεν γνώριζε ότι είμαι διπολικός θεωρούσε ότι έχω ιδιορρυθμία, ότι είμαι φευγάτος τύπος (κι εγώ δεν της είχα εξηγήσει). Γιατί γράφω και που θέλω να καταλήξω. 30 μέρες στο Ψυχιατρείο και πλην της μάνας μου δεν ήρθε κανείς να με επισκεφθεί (αδέλφια, πατέρας, φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες, η σχέση μου). Όλοι έκαναν πως δεν ξέρουν , δεν καταλαβαίνουν , πως είναι καλύτερα για μένα και διάφορες σκληρόκαρδες δικαιολογίες. Δεν τρέχει τίποτα. Όταν συνέλθω σιγά-σιγά θα αρχίσουν και πάλι να με πλησιάζουν, θα βγουν από τις φωλιές τους σαν τα σκουλίκια μετά τη βροχή. Άλλος για να τον δανείσω παρέα, άλλος για να τον δανείσω λεφτά, άλλη για να την δανείσω σεξ, άλλοι για να τους γράψω καμιά εργασία, κανά μεταπτυχιακό δωρεάν έτσι γιατί γουστάρω και μου έρχεται εύκολο να ξεπετάξω μια εργασία που θα έκανα μήνες να την γράψουν-τους την κάνω δώρο-το κάνω σα χόμπι να περνάω τα βράδια μου όταν δεν μπορώ να κοιμηθώ (ναι είμαι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με διδακτορικό, αλλά αυτή η κωλοασθένεια δεν με αφήνει να δουλέψω όπως θα μπορούσα) και μετά να χωθούν στην ασφάλεια της υγείας τους. Ας είναι.Είναι όλοι τους λίγοι, κακώς περιμένω το παραπάνω από αυτούς, έστω κι αν ποτέ δεν τους το έχω ζητήσει λόγω περηφάνιας.
8
 
 
 
 
σχόλια
Δηλαδή όποτε εσύ δεν γουστάρεις τις παρενέργειες από τα κατασταλτικά και «τινάζεις την μπάνκα στον αέρα» όπως λες (το επιλέγεις απ' όσο καταλαβαίνω), πρέπει να τρέξουν όλοι ξοπίσω σου...Έξυπνος και μορφωμένος και γράφεις εργασίες για πλάκα λες. Μάθε λοιπόν να συγκρατείσαι και περισσότερο τώρα που ξέρεις το πρόβλημά σου, μπορείς - αφού μπορείς τόσα άλλα. Θα βοηθήσει να κερδίσεις σεβασμό για τον αγώνα σου.Γίνομαι αυστηρός έχοντας ως έναυσμα ότι δεν ήρθαν τ' αδέλφια σου κι ο πατέρας σου. Ίσως βλέπουν αυτό που είχα δει κι εγώ σε αντίστοιχη εμπειρία, όπου πίσω απ' την ψυχική ασθένεια κρυβόταν ένας κακομαθημένος κι απαιτητικός άνευ λόγου άνθρωπος. Η ψυχική του κατάσταση βελτιώθηκε κατακόρυφα όταν, πολύ άτσαλα η αλήθεια, τέθηκε προ των ευθυνών του.Αν κάνω λάθος, είμαι ένας ανώνυμος μαλάκας, neverrmind.
Κοιτα,εδω που τα λεμε ειναι δυσκολο να διατηρησεις φιλιες/σχεσεις κτλ οταν εσυ ο ιδιος δεν θες να βοηθησεις τον εαυτο σου...Οχι,γιατι δεν θελουν αλλα γιατι θα υπαρχουν πολλες φορες που δεν θα αντεχουν ή θα φοβουνται τις αντιδρασεις σου οταν δεν ακολουθεις ή οταν διακοπτεις την αγωγη...Ειπες οτι η οικογενεια σου σε εβαλε ακουσια στο ψυχιατρειο με εισαγγελικη παρεμβαση...Δυστυχως ετσι γινεται οταν η κατασταση φτανει στο απροχωρητο...Μην κρατας κακια σε κανεναν,ειδικα σε οσους δεν σχετιζονται με την οικογενεια..Μπορει να μην ηρθαν για διαφορους λογους(φοβο,ντροπη)Θα σε συμβουλευα να συνεχισεις την αγωγη σου,ωστε να φτιαξεις ομορφη τη ζωη σου πανω απ'ολα για σενα! Εξαλλου,θες να κερδιζεις ανθρωπους με την αξια σου κ οχι απο λυπηση..ετσι δεν ειναι?Σου στελνω μια διαδικτυακη αγκαλια κ ευχομαι απο εδω κ περα να σου πανε ολα υπεροχα! ;-)
Εισαι ενας πανεξυπνος ανθρωπος και θελω να σε ευχαριστησω που το μοιραστηκες ολο αυτο εδω μεσα μαζι μας!Δινεις δυναμη και ευχομαι να σου δωσουμε και εμεις αλλο τοσο μεσα απο τις απαντησεις μας,ο καθενας ξεχωριστα!Οι ανθρωποι που σε αγαπανε πραγματικα πιστεψε με θα ειναι διπλα σου οπως και αν εισαι,οτι και αν κανεις...Μην κατακρινεις τον εαυτο σου,σε κανει να νιωθεις χειροτερα...Βρες να κανεις πραγματα που σε ευχαριστουν και να σε κανουν να ξεχνιεσαι προπαντων!Νομιζεις πως εμεις ειμαστε καλυτερα?Ο καθενας μας περναει τον δικο του Γολγοθα,δεν εισαι μονος...!Ολα καλα θα πανε,θα το δεις!Ο Θεος ειναι μεγαλος και ευχομαι να σε προστατευει σε καθε σου βημα και να σου προσφερει συντομα ολα αυτα που αναζητα η ψυχουλα σου!Ολοψυχα στο λεω!Χαμογελα και προχωρα μπροστα! ;-)
Θα υπαρξουν και αλλοι ανθρωποι...Θα τους δει στην πορεια....Κατσε και θα δεις my head is a jungle...Τωρα ναι ηταν η μανουλα,οπως παντα ειναι διπλα μας οι μανουλες..Στην πορεια ομως θα βρεθουν και οι υπολοιποι αξιολογοι και καλοι ανθρωποι που θα τους εχει κοντα του χωρις να εχουν μονο καποιο συμφερον...Αξιζει τα καλυτερα αυτος ο ανθρωπος και θα τα βρει!
Σε εσένα που δεν κοιμάσαι προφανώς αυτή την ώρα , να ξέρεις ότι δεν μπορώ να μπω στη θέση σου κ άρα να νιώσω ότι περιγράφεις , έχεις όμως τη συμπόνια μου-όχι τη λύπηση μου - και το θαυμασμό μου ταυτόχρονα . Μην το βάζεις κάτω να είσαι καλά για σένα όχι για τους γύρω σου. Να γίνεις καλύτερος για σένα
Και τη δική μου συμπόνια και το δικό μου θαυμασμό! Είναι πολύ δύσκολο αυτό που αντιμετωπίζεις από μόνο του αλλα κατανοεις ότι θέλει μια μεγαλύτερη προσπάθεια κι από σένα. Το να διακοπτεις τη θεραπεία σου ξέρεις καλά ότι δεν βοηθά. Από την άλλη η συμπεριφορά των "δικών" σου ανθρώπων θα ήταν το ίδιο επίπονη, αδιανόητη και αδικαιολόγητη ακόμα και για τον πιο "λογικό ".Εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο. Να προσέχεις τον εαυτό σου και να τον αγαπάς. Αν δεν τι κάνεις εσύ, δεν θα το κάνει κανένας άλλος
Scroll to top icon