Γεροβασίλη για Εldorado: «Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό»

Γεροβασίλη για Εldorado: «Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό» Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

«Kατανοώ την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη. Δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα. Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως εκβιάζονται για 3η μάλιστα φορά με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα», ανέφερε σήμερα το πρωί η Υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με την επένδυση της Eldorado Gold.

«Η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης. Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εμείς θέλουμε όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Δεν μπορώ να κάνω σήμερα εκτίμηση για το μέλλον της επένδυσης της ElDorado καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει. Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον Πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε. Η χώρα για να έχει ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο. Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό μόνο επενδυτή» κατέληξε η υπουργός.

Πηγή: skai.gr

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM