ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.9.2017 | 14:36

Πείτε μου την γνώμη σας!

Πέρασα στο τει Κρήτης στο τμήμα κοινωνικής εργασίας.Όταν είδα τα αποτελέσματα χαρηκα πολύ που τα κατάφερα.Ήταν η πρώτη μου επιλογή.Όμως...η χαρά αυτή δεν κράτησε πολύ.Άρχισαν σιγά σιγά όλοι οι κοντινοί μου άνθρωποι ότι αυτό το επάγγελμα που διάλεξα δεν θα μου προσφέρει τίποτα και ότι θα είμαι άνεργη για μια ζωή.Καλύτερα μου λένε να πάω για κομμώτρια και σίγουρα θα βρω δουλειά.Πέρα από αυτά τα σχόλια , σήμερα πήγα στο σχολείο για να συναντήσω τους καθηγητές .Ενώ όλοι μου ευχήθηκαν και χάρηκαν για μένα...ένας καθηγητής όταν του είπα που πέρασα προβληματίστηκε αρκετά.Μου είπε ότι αν το διαλέξω θα είμαι δυστυχησμένη μια ζωή .Δες μου λεεί τον τάδε, σπουδάζει ζαχαροπλαστική και θα είναι μια χαρά .Ενώ εσύ θα χαραμίσεις την ζωή σου.Απελευθερώσου μου λέει και βρες κάτι άλλο.Πραγματικά εκείνη την στιμή ένιωσα τόσο άσχημα.Νιώθω τόσο μόνη σαυτό.Μαρέσει αυτό που θα σπουδάσω.Γιατί να υπάρχει τόσο αρνητικότητα και μίσος προς αυτό το επάγγελμα;Δεν αντέχω άλλο βοηθήστε με σας παρακαλώ!
8
 
 
 
 
σχόλια
Ακου γιατι θα σου μιλησω εμπειρικα τωρα ! Λοιπον περσι το 2016 εδωσα πανελληνιες και εγω και ειχα πρωτη μου επιλογη την σχολη αυτη δλδ να γινω κοινωνικη λειτουργος αλλα στο ΔΠΘ πανεπιστημιο Θρακης κομοτηνης ,που ειναι η σχολη κοινωνικη διοικηση και πολιτικη επιστημη . Εγω ηθελα παρα πολυ να γινω κοινωνικη λειτουργος και ειχα κανει ονειρα και αφου ειχα βγαλει αρκετα μορια πιο πανω απο την σχολη αυτη , μπηκα και ημουν παρα πολυ χαρουμενη γιατι ηταν η πρωτη μου επιλογη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ!!!!! Δεν ακουγα τους ανθρωπους που μου ελεγαν να σπουδασω αυτο το επαγγελμα σε τει οπως στο τει Κρητης και Αθηνας γιατι τα επιανα και αυτα ,ομως εγω εκει πεισμα στην κομοτηνη στο πανεπιστημιο ηθελα ! Το κακο ηταν ομως οτι η σχολη του ΔΠΘ δεχτηκε 207 παιδια και απο αυτα ΜΟΝΟ ΤΑ 80!!!!! θα εμπαιναν για κοινωνικοι λειτουργοι και τα υπολοιπα παιδια θα πηγεναν σε μια αλλη κατευθυνση κοινωνικης πολιτικης . Για να μπεις ομως στην κατευθυνση κοινωνικης εργασιας (δλδ για να γινεις κοινωνικος λειτουργος ) ειχες να γραψεις πανω απο την βαση σε 2 κριτηρια το ενα ηταν το μαθημα εισαγωγη στην κοινωνικη εργασια και το αλλο ατομικα και κοινωνικα δικαιωματα . Ολο αυτο το πραγμα με τα κριτηρια το εκαναν διοτι η σχολη δεν εχει λεφτα να στειλει τα παιδια για πρακτικη . Ετσι αμα περνουσαν παραπανω απο 80 ατομα αυτα τα 2 μαθηματα μετα για να διαλεχτουν οι 80 εβλεπαν τον μεσο ορο απο ολα τα μαθηματα που εδωσες και στα 2 εξαμηνα και αμα καποιο χρωστουσες πηγενες μειων .Ετσι εγω που το εβαλα πρωτη επιλογη και τα περασα τα κριτηρια το ενα με 7 και το αλλο με 10 δεν μπηκα στην κατευθυνση δλδ για να γινω κοινωνικη λειτουργος που ηταν το ονειρο μου γιατι χρωστουσα ενα μαθημα που ειχε σχεση με τα οικονομικα δλδ μαθηματικα και εγω δεν τα πηγενα καλα με τα μαθηματικα γιατι ημουν απο θεωριτικη κατευθυνση οχι απο οικονομικα ή θετικη τελος παντων εκει που θελω να καταλειξω ειναι οτι το πανεπιστημιο ΔΠΘ μας εκοψε τα φτερα χωρις καν να δοκιμασει ποιοι αξιζαν και ποιοι οχι μονο καθαρα απο θεωριτικα δλδ μεσω εξετασεων και καλα μας δοκιμασαν ουτε καν μεσω ενος πρακτικου κομματιου και πηγε 1 χρονια χαμμενη !!!!!!!! Η σχολη που περασες ειναι τελεια γιατι αυτο που θα κανει ειναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΜΑ και οχι ενα απλο επαγγελμα θα σκορπιζεις την χαρα και την δικαιοσυνη σε ταλαιπωρημενους ανθρωπους και οσο για το οτι δεν εχει μελλον δεν ισχυει γιατι ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα στην Ελλαδα με το προσφυγικο οι κοινωνικοι λειτουργοι κοβουν και ραβουν !!!! Ακολουθα τα ονειρα σου και ασε τους αλλους να λενε βλακιες !!!!! Καλη φοιτητικη ζωη σου ευχομαι και POWER!!!!
Όταν πέρασα σε ΤΕΙ όλοι μου λέγανε κάνε αίτηση σε κανένα πανεπιστήμιο σε τμήματα που δεν τα ήξερε ούτε η μάνα τους ή τμήματα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που μου άρεσαν μόνο και μόνο να έχω πτυχίο πανεπιστήμιο ,έλα που όμως τα έφερε έτσι η ζωή που το ΤΕΙ μου θα γίνει πανεπιστήμιο δυτικής αττικής ... Μην ακούς κανέναν ,δεν έχει καμία σχέση το τμήμα που θα μπείς αλλά το πως θα το κυνηγήσεις ,ήδη οι φίλοι μου τρέχουν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς από το ίδιο τμήμα είμαστε κ εγώ τώρα ξεκινάω πτυχιακή ,ενώ αυτοί που άκουσαν τους καθηγητές μας είναι αυτοί που χρωστάνε τα κερατιατικά τους κ δεν μπορουν να το τελειωσουν γτ δεν τους αρεσει το τμήμα
Λίγο αποπροσανατολιστικά το ξεκινάς, πρώτον διότι το ΤΕΙ της, το πιθανότερο είναι να μη γίνει πανεπιστήμιο... , και δεύτερον διότι:είναι αχρείαστο να γίνει πανεπιστήμιο (!) και λίγη σημασία θα είχε (!), καθώς Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, όντας και τα δύο ΑΕΙ, προσδίδουν στη συνέχεια παραπλήσιες απολαβές.
Δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω να σχολιάζω σε αυτό που μόλις διάβασα.Καταρχάς συγχαρητήρια που κατάφερες να περάσεις εκεί που ήθελες και καλή σταδιοδρομία.Το επάγγελμά σου πέρα από το ότι είναι λειτούργημα γιατί βοηθάς τους ανθρώπους,έχει πολλές προοπτικές εργασίας.Μπορείς να δουλέψεις σε ένα νοσοκομείο,σε ένα κέντρο με κακοποιημένα ή μη παιδιά,στις φυλακές,γενικότερα να βοηθάς"προβληματικές"οικογένειες,να γράφεις άρθρα σε μια εφημερίδα και άλλα τόσα που μπορώ να σου απαριθμήσω αν σκεφτώ λίγο ακόμα.Η ανεργία είναι ένα φαινόμενο που μαστίζει στις μέρες μας και αν το σκεφτούμε έτσι κανένα επάγγελμα δεν έχει προοπτική οπότε να μην σπουδάζουμε τίποτα.Είναι τυχερός όποιος έχει πτυχίο στα χέρια του και ασχολείται με αυτό που έχει σπουδάσει.Σίγουρα υπάρχουν επαγγέλματα που μπορείς να βρεις ευκολότερα δουλειά όμως όσο κλισέ και αν ακούγεται προσωπικά πιστεύω ακράδαντα πως αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν έχεις πετύχει τίποτα.Άλλωστε καθημερινά εδώ βλέπω εξομολογήσεις ανθρώπων να λένε ότι έχουν βαρεθεί την δουλειά τους και δεν αντέχουν άλλο.Όσο για τον καθηγητή σου ίσως το είδε από άλλη οπτική γωνία.Δεν είναι εύκολο να περιτριγυρίζεσαι συνεχώς από προβλήματα ανθρώπων αλλά αυτό είναι στο χαρακτήρα σου αν θες να βοηθάς το αντέχεις γιατί πίστεψέ με,τα μάτια σου θα δουν πολλά.Όμως η στεναχώρια δεν χωράει εδώ.Πραγματοποίησες το όνειρο σου,μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε κάνει να πιστέψεις το αντίθετο.Το επάγγελμά σου είναι απίστευτα χρήσιμο ανέκαθεν.Να θυμάσαι πως αν αγαπάς αυτό που κάνεις είσαι ευτυχισμένη,ξυπνάς με έναν σκοπό κάθε πρωί.Και ίσως αυτοί που σου λένε πως θα δυστυχήσεις να είναι οι ίδιοι δυστυχισμένοι.Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!
Η ζωη ειναι δικη σου και οι αποφασεις που την αφορουν το ιδιο.Δεν αφορα κανεναν αλλο το τι θα κανεις εσυ!Το πιστευεις αυτο που θελεις να σπουδασεις; Θα γινεις η καλυτερη;Προχωρα και μην ακους κανενα.Ολα τα επαγγελματα ειναι δυσκολα πια. Ισως καποια ναναι λιγο πιο ευκολα, αλλα, οχι.Δεν νομιζω πως σου λενε οτι σου λενε γιατι μισουν το επαγγελμα που επελεξες. Τις ευκαιριες που σου δινει για επαγγελματικη αποκατασταση προφανως θεωρουν λιγες.Αλλα οπως ειπα και πιο πανω, δικη σου η ζωη, δικη σου η αποφαση.Κλεισε τ αυτια σου και προχωρα!Καλες σπουδες και παντα επιτυχιες ναχεις! :)
Scroll to top icon