Το Βατικανό διώχνει τους αστέγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου

Το Βατικανό διώχνει τους αστέγους από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου Facebook Twitter
2

Την απομάκρυνση των αστέγων από την περιοχή γύρω από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου αποφάσισε το Βατικανό.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Tύπο, η απόφαση αυτή οφείλεται στην συνολική υποβάθμιση της περιοχής λόγω της παρουσίας των αστέγων, αλλά στο ζήτημα της καθαριότητας που είχε ανακύψει καθώς πολλοί άστεγοι είχαν μεταφέρει ακόμη και κρεβάτια στους δρόμους γύρω από τον καθεδρικό ναό.

Κάτι που συνέβη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Corriere della Sera», κυρίως μετά την απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να τοποθετηθούν ντους και χημικές τουαλέτες, κοντά στον Άγιο Πέτρο, το σύμβολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, υπενθυμίζουν ότι ο ποντίφικας έχει δείξει μεγάλη ευαισθησία στο θέμα της υπεράσπισης των ασθενέστερων και περιθωριοποιημένων ανθρώπων.

Η εξήγηση, δε, που έδωσε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Βατικανού, Γκρέγκ Μπούρκε, είναι εντελώς διαφορετική: «Η απόφαση αυτή συνδέεται αποκλειστικά με την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων υπέρ της ασφάλειας των πολιτών. Δεν ήταν πάντα δυνατόν να ελέγχονται οι τσάντες και οι βαλίτσες των αστέγων και κάποιες φορές δεν μπορούσε να διαπιστωθεί σε ποιόν ανήκαν, όταν οι "κλοσάρ" απομακρύνονταν», δήλωσε ο Μπούρκε.

Το βράδυ, πάντως, οι άστεγοι θα μπορούν να επιστρέφουν και να κοιμούνται κάτω από την κιονοστοιχία της πλατείας του Αγίου Πέτρου για να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM
Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Διεθνή / Σύνοδο κορυφής του ευρωπαϊκού πυρήνα συγκαλεί ο Μακρόν μετά τη στάση του Βανς

Την Παρασκευή, ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως «οι Ουκρανοί είναι οι μόνοι που μπορούν να ηγηθούν των ανταλλαγών για μια σταθερή και διαρκή ειρήνη με τη Ρωσία»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Θρησκεία των δύο μέτρων και δύο σταθμών!Δηλαδή τα σακίδια των επισκεπτών θεωρούνται εξ ορισμού ασφαλή ενώ οι "κλοσαρ"*** ποιός ξέρει τι κουβαλάνε;;; ***κλοσαρ : και μόνο επικαλούμενοι τη διδασκαλία του Ιησού θα έπρεπε να αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τη λέξη αυτή. Αλλά τσου!!