Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Αμίρ μετά την ρατσιστική επίθεση

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Αμίρ μετά την ρατσιστική επίθεση Facebook Twitter
5

Με τον Αμίρ και τη μητέρα του επικοινώνησε το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνούν.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή.

Σημειώνει ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Τι ειπώθηκε

«Μίλησα πριν από λίγο με τον Αμίρ και την μητέρα του και τους εξέφρασα τη συμπαράσταση μου στην περιπέτεια που περνάνε».

«Ζήτησα ακόμη από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή».

«Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Την οικογένεια του 11χρονου Αμίρ επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Την οικογένεια του εντεκάχρονου Αμίρ,  επισκέφθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.


Όπως εξήγησε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ' όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες».


Η οικογένεια του Αμίρ ανέφερε στον υπουργό ότι φοβήθηκαν πολύ με την επίθεση, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι ασφαλείς. Ήδη η οικογένεια μεταφέρθηκε και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα.

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσα μήνυση κατά των μελών της ΝΔ στην Προανακριτική

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσα μήνυση κατά των μελών της ΝΔ στην Προανακριτική

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Καρυστιανού στο τελευταίο επεισόδιο με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τον Οργανισμό που είχε αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, χαρακτηρίζοντας «τραγελαφικό» το γεγονός ότι το κράτος επιχειρεί πλέον να αμφισβητήσει το ίδιο το πόρισμα του δικού του Οργανισμού
LIFO NEWSROOM
Απεργία ταξί τη Μεγάλη Τρίτη για τις λεωφορειολωρίδες: «Μου λένε θα τα κάνουν γυαλιά-καρφιά» είπε ο πρόεδρος ΣΑΤΑ

Ελλάδα / Απεργία ταξί τη Μεγάλη Τρίτη για τις λεωφορειολωρίδες: «Μου λένε θα τα κάνουν γυαλιά-καρφιά» είπε ο πρόεδρος ΣΑΤΑ

«Δεν επιτρέπονται τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες» - Τι δήλωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο πρόεδρος των συνδικαλιστών των ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος
LIFO NEWSROOM