Μόνικα Μπελούτσι: Άλλο η παρενόχληση και άλλο το έντονο φλερτ

Μόνικα Μπελούτσι: Άλλο η παρενόχληση και άλλο το έντονο φλερτ Facebook Twitter
8

Στο γνωστό σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και επεκτάθηκε και στην Ευρώπη αναφέρθηκε η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι.


Στην τελετή της απονομής του βραβείου Βίρνα Λίζι με το οποίο τιμήθηκε στην Ιταλία, η διεθνούς φήμης ηθοποιός αποφάσισε να υπερασπισθεί τον σκηνοθέτη Τζουσέπε Τορνατόρε, ο οποίος τις περασμένες ημέρες κατηγορήθηκε δημόσια για παρενόχληση από την ηθοποιό και παρουσιάστρια Μιριάνα Τρεβιζάν.


«Ο Τζουσέπε είναι φίλος μου και τον σέβομαι. Χάρη σε αυτόν μου άνοιξαν χίλιες πόρτες», είπε η Ιταλίδα ηθοποιός η οποία ζει μόνιμα στην Γαλλία. Και αναφερόμενη στο σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων πρόσθεσε: «ήταν σωστό να εκραγεί ο θυμός, αλλά μπορεί και να εκραγεί με λανθασμένο τρόπο. Πρέπει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα σε βιασμό, εκβιασμό, παρενόχληση και μια κίνηση που αποτελεί, ουσιαστικά, έντονο φλερτ».


Παράλληλα όμως θεωρεί ότι «οι καταγγελίες τόσων γυναικών, τόσων ηθοποιών, θα καταφέρουν να προκαλέσουν μια γενικότερη αλλαγή».

Η Ιταλίδα πρωταγωνίστρια πιστεύει επίσης ότι «πρέπει να ξεχωρίζουμε τον άνθρωπο από τα έργα του», από την στιγμή που «όποιος είναι ισχυρός δεν σημαίνει ότι είναι και καλός άνθρωπος» και λόγω του ότι «το ταλέντο μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά ο άνθρωπος που το διαθέτει λιγότερο».

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Πες τα ρε Μπελούτσι. Όντως καλά κάνουν και μιλάνε κάποιοι, αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε ψύχραιμοι γιατί όπως είναι πιθανό, μπορεί το πιο αθώο πράγμα, όπως ένα φλέρτ, να θεωρηθεί σεξουαλική παρενόχληση και να καταστραφούν εύκολα καριέρες και διασημότητες.
> "Πρέπει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα σε βιασμό, εκβιασμό, παρενόχληση και μια κίνηση που αποτελεί, ουσιαστικά, έντονο φλερτ"> "πρέπει να ξεχωρίζουμε τον άνθρωπο από τα έργα του"> "το ταλέντο μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά ο άνθρωπος που το διαθέτει λιγότερο"Φωνή λογικής. Λυπάμαι προκαταβολικά για το κράξιμο που θα φάει από τους συνήθεις παρανοϊκούς.
Πάντως η λογική ότι για οτιδήποτε μας ενοχλεί πρέπει να παρεμβένει το κράτος είναι λίγο υπερβολική. Μεθαύριο που θα υπάρχουν αστυνομικοκρατούμενα μέτρα για τους πάντες και τα πάντα τότε θα το μετανιώνουμε.
Kαι στην Ελλάδα μη σου πω, γενικά εδώ Ευρώπη μεριά....όταν ο άλλος όμως είναι γκόμενος που της αρέσει, δεν παει να πει ο άλλος και κάτι "ακραίο", μπορεί και να μην το θεωρήσει τίποτα... Στις ΗΠΑ έχει παραγίνει όμως. Ειδικά τώρα μαυτά που βλέπω στο Χόλιγουντ....μου φαίνεται όλες οι διάσημες και ισχυρές πλέον (το τονίζω αυτό) ξεσπαθώνουν εναντίον ανδρών που είτε δεν τους πάνε ειτε απλά τις ενοχλούσαν σαν γυναίκες παραπάνω απ το κανονικό επειδή τους άρεσαν πολύ ή αυτές θέλανε κάποια γνωριμία, χάρη κτλπ. Δεν λέω ό,τι δεν υπήρξαν και απόπειρες βιασμού ΑΛΛΆ αρνούμαι να πιστεψω πως ξαφνικά οι μισές διάσημες του Χόλυγουντ βιάστηκαν όλες βιαία απο 2-3 παραγωγούς!Και επειδή ξέρουμε όλοι πως στον χώρο αυτό μερικές φορές υπάρχουν και....διάφορες συναλλαγές σεξουαλικού περιεχομένου προκειμένου ίσως να πάρει κάποια καλή θέση ο άλλος, ας αφήσουν τα πολλά πολλά. Δεν υπήρξαν προφανώς ΜΟΝΟ βιασμοί (που ελάχιστοι θα ήταν) αλλά και εκβιασμοί (τύπου αμα δεν μου κάτσεις δεν σε βοηθάω στο ταδε θέμα που θες) καθώς και αποπλανήσεις (τύπου θα παω να περασω ωραια μαυτον ωστε να κερδισω την ευνοια του και να με προωθησει καπου). Η Μόνικα γνωρίζει καλά τι λεει, υπάρχουν και οι αθώες που δεν κάναν τέτοια και πέτυχαν έτσι αλλά και πολλές που πέτυχαν χάρη στην ομορφιά τους την οποία την χρησιμοποίησαν ή που απλά έστω και αναγκαστικά καταδέχτηκαν την όποια ενόχληση απλά για να κερδίσουν κάτι και τώρα που είναι σε υψηλή θέση μιλάνε για πράγματα που συνέβησαν πριν 30 ολόκληρα χρόνια κιόλας. Δεν τα είπε έτσι η Μόνικα αλλά αυτά υπονοεί...(η Μαντόνα μάλιστα τοχει πει και δημόσια πως εχει παει με άνδρες στο κρεβάτι προς ιδίον όφελος στην βιομηχανία μουσικής).