ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.11.2017 | 03:40

Διακόπτης...

Είναι αυτός ο διακόπτης των συναισθημάτων. Που τη μία στιγμή νιώθεις, και την άλλη δεν νιώθεις πια. Ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω αυτό. Πώς γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη;... Εμένα δεν μου σβήνουν έτσι απλά τα συναισθήματα. Οπότε καταλήγω πάντα εγώ να πονάω. Πολύ... Να πονάω και να μην νοιάζεται κανείς. Να μην μπορεί κανείς να δει το μάυρο κενό στην καρδιά μου... Είναι κάτι που κάθε φορά κερδίζει σε μάζα... Ρουφάει την ευτυχία και αφήνει μόνο απόγνωση. Άραγε να σε νοιάζει τώρα;... Να σε ενδιαφέρει;... Στο είχα πει πως τα πράγματα τα βλέπω σοβαρά... Πάντα τα βλέπω, όταν ερωτεύομαι και αγαπάω... Ξέρω πως δεν πρόκεται ποτέ να το διαβάσεις αυτό, αλλά απλώς έπρεπε να τα πω κάπου... Σε χρειάζομαι... Κρατάω ακόμα αυτό που μου έδωσες. Λένε πως είναι σύμβολο καλής τύχης και υγείας... Ίσως, τελικά, να πρέπει να διπλώσω χίλια... Μήπως πραγματοποιηθέι η ευχή μου και γυρίσεις...
16
 
 
 
 
σχόλια
Αν δεν το είχα γράψει εγώ, ίσως να μην το είχα προσέξει ούτε εγώ. Δεν είναι και κάτι που ξέρει πολύς κόσμος. 1000 γερανοί οριγκάμι και μια ευχή σου, γίνεται πραγματικότητα, και καλά.
Αλήθεια είναι πως μου το έδωσε. Και, τελικά, μετά από αρκετή υπερανάλυση, συμφωνώ. Απλώς ευχόμουν να μην το είχε αφήσει να πάει τόσο μακριά. Μπορούσε να έχει κάνει κάτι. Κυρίως να μου μιλήσει και να μου πει αν κάτι την ενοχλούσε. Αυτό είναι και το βασικό μου παράπονο. No closure, no real explanation, ακόμα και όταν υποστοίριξε πως ήταν ειλικρινής. Περίμενα κάτι καλύτερο και, μάλλον, με πρόδωσαν τα expectations μου. Όχι όσον αφορά τη σχέση, αλλά τον άνθρωπο.
Ότι κι αν πεις θα έχεις δίκιο εν μέρει ,όπως και εκείνη φανταζομαι !Είναι πολλά στη μέση και το πως το βλέπει ο καθένας το θέμα "ειλικρίνεια" ,εκείνη μπορεί να πιστεύει ότι ήταν απόλυτα ειλικρινής και συ να λες το αντίθετο ,όπως και να χει οι σχέσεις, γενικότερα,είναι δύσκολο πράγμα και οι ισορροπίες πολλές φορές λεπτές ..
Τα πράγματα θα ήταν πιο απλά, ίσως, εάν μπορούσε ο καθένας να εκφράσει αυτά που τον ενοχλούν ή του αρέσουν χωρίς να κρύβεται. Υπάρχουν τρόποι να το εκφράσει κανείς, έτσι ώστε να μην προσβάλλει και να γίνεται κατανοητός... Απλώς, εγώ είμαι περίεργος. Θέλω να ξέρω, όσο εγωιστικό και αν είναι. Αλλιώς κολλάω εκεί, και υπεραναλύω μέχρι βλακείας. Αναγνωρίζω πως έκανα κάτι που ίσως το προκάλεσε. Δεν είμαι τέλειος. Απλώς θα ήθελα να ξέρω κάτι παραπάνω, πέρα από το να ακούω κλισέ ατάκες χωρίς επεξήγηση. Φυσικά, δεν την κατηγορώ για κάτι που είναι δικό μου θέμα. Απλώς εύχομαι να είχε ρίξει λίγο φως. Σίγουρα θα το έκανε πιο εύκολο για εμένα.
Σ αυτό που λες συμφωνώ απόλυτα είναι πολύ σημαντικό να λέει ο ένας στο άλλον καθετί ώστε η σχέση να προχωράει χωρίς γκρίνιες και τα διάφορα που δημιουργεί το αντίθετο! Σε καταλαβαίνω αλλά Καταλαβαίνω και απ την άλλη μεριά την δυσκολία που μπορεί να νιώθει ο άλλος έτσι ώστε να μην είναι "ειλικρινης" πολλές φορές !Νομίζω όλοι μας ,θέλοντας ή μη το έχουμε κανει..Δεν λέω ότι είναι το σωστό αλλά γίνεται !Εν ολίγοις είναι δύσκολα τα πράγματα στις διαπροσωπικές σχέσεις !!Και όσο και αν αναλυεις όπως λες ,άκρη δεν βρίσκεις !!
Ναι, δυστυχώς, αυτή η υπερανάλυση που κάνω δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Άσε που, ακόμα και αν κατέληγε σε σωστά συμπεράσματα, δεν είναι και σίγουρο πως θα μπορούσε να χρησιμεύσει σε κάτι (π.χ. αυτοβελτίωση), μιας και δεν ξέρω αν και ο ίδιος θα ήθελα να αλλάξω ανάλογα με το perception του καθενός και της καθεμίας. Το πιο πιθανό είναι πως όχι.
Σκέψου το έτσι ότι ακομη και υπεραναλυεις το οτιδήποτε έχει να κάνει με κάποιον άνθρωπο ποτέ δεν θα μπορέσεις να μπεις στο μυαλό του ώστε να δεις τι και πως το σκέφτεται !Πάντα θα κρίνεις από σένα !Δεν είμαστε όμως καθόλου ίδιοι εμείς οι άνθρωποι και πολύ περισσότερο οι άνδρες και οι γυναίκες .Για μένα ,βέβαια,εχει και αυτό την γοητεία του :)
Έχει, σίγουρα. Η διαφορετικότητα κάνει τα πάντα πιο συναρπαστικά στο έρωτα, και τις διαπροσωπικές σχέσεις, γενικά. Χωρίς αυτό, θα φαινόμασταν βαρετοί ο ένας στον άλλο, μιας και θα ξέραμε, λίγο-πολύ τις αντιδράσεις και τις σκέψεις του καθενός.
Εσένα λες δε σου σβήνουν τα συναισθήματα έτσι απλά ,αυτό που λες όμως εσύ "απλά" μπορεί να προκλήθηκε απο κάτι το οποίο δεν μπορεις να καταλάβεις ..Για να μπει στην διαδικασία ο άλλος "απ τη μια στιγμή στην άλλη " όπως λες να αλλάξει τελείως κάτι παίχτηκε ,δεν εξηγειται διαφορετικα!
Ας είμαι ειλικρινής, εγώ το έγραψα :-P Γενικά κάπως έτσι ένιωθα στην αρχή. Και, μερικές φορές, με πιάνει μια σχετική μελαγχολία. Πες το παράπονο. Χρησιμοποιώ τα λόγια που ειπώθηκαν, πάντως. Ακόμα και τη λέξη του τίτλου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon