ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.11.2017 | 00:10

Πως να το διαχειριστω...

Γεια σας! Ειμαι 19 χρονων και εχω ενα θεμα που ισως το εχουν και αλλες κοπελες,αλλα μπορει και αλλες να μη το εχουν στο βαθμο που θα το περιγραψω. Παρολα αυτα θα ηθελα απο τις κοπελες που αντιμετωπιζουν το ιδιο με μενα να με καθοδηγησουν καπως... Το θεμα λοιπον που με απασχολει ειναι τα νευρα της περιοδου,ξερω οτι αρκετοι θα γελασετε διαβαζοντας το...αλλα παιδια κακα τα ψεματα ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο. Ειμαι πραγματικα ενα πολυ συγκρατημενο ατομο,ενω θυμωνω δε ξεσπαω ευκολα. Αυτο φυσικα αλλαζει τις μερες της περιοδου. Τη πρωτη μερα της περιοδου εχω τοσααα πολλα νευρα...θελω να σπασω στο ξυλο οποιον και αν μ μιλαει, δε μιλιεμαι! Μπορει να μ μιλησει καποιος και να τσαντιστω με οτι και αν ξεστομισει. Εκεινη τη μερα παντα τσακωνομαι ασχημα με καποιον. Για πραγματα γελοια,που καποια αλλη στιγμη δε θα το επαιρνα της μετρητης. Ψαχνω λυση...κλεινομαι στο δωματιο μου σαν να ειμαι βαρυποινιτης και ζηταω να μη μου μιλα κανεις...αλλα παιδια δεν ειναι κατασταση αυτη. Υπαρχει καποια φαρμακευτικη αγωγη; Κατι ρε παιδιαααα βοηθηστε με..
2
 
 
 
 
σχόλια
Είναι το λεγόμενο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, PMS αγγλιστί. Κάθε γυναίκα το βιώνει με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετική ένταση. Δεν είναι στο μυαλό σου, είναι υπαρκτό πρόβλημα. Θα πας στο γυναικολόγο σου για να το συζητήσετε και να σου προτείνει λύσεις.
Πόσο σε καταλαβαίνω! Μην ανησυχείς... Όλα έχουν να κάνουν με τις ορμόνες. Αρχικά, εφόσον έχεις καταλάβει το πρόβλημα, προσπάθησε κάθε φορά που θα σου ''ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι'', να λες μέσα σου : δεν θα ξεσπάσω στον άνθρωπο που έχω μπροστά μου. .. εχω αυξημένο θυμό λόγω ορμονών, και ας μην αντιδρασω υπερβολικά και αργότερα το μετανιώσω! Πάρε μερικές ανάσες και αποστασιοποιήσου λίγο από τους γύρω σου. Καλύτερα να ηρεμίσεις λίγο μόνη σου, παρά να στεναχωρήσεις κάποιον που δεν φταίει (τις περισσότερες φορές).Τώρα όσον αφορά τη φαρμακευτική αγωγή που αναφέρεις, θα σου έλεγα να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου, καθότι πρόκειται για προεμμηνορροϊκο σύνδρομο, και πολλές φορές σε αυτή την περίπτωση, βοηθούν τα αντισυλληπτικά (διότι ελαχιστοποιούν πολλα από τα δύσκολα συμπτώματα), χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Δεδομένου όμως του ότι εγώ δεν χρησιμοποιώ, δεν μπορώ να σου πω την εμπειρία μου. Όπως και αν έχει όμως, να ξέρεις πως η κατάσταση αυτή, με τα σκαμπανεβασματα των ορμονών, μπορεί να έχει πολλές αιτίες, και ο μόνος ειδικός για να βρεις μια λύση, είναι ο γυναικολόγος. Αν πάλι ούτε εκεί βρεις κάποια λύση στο πρόβλημά σου, ίσως να κοιτούσες λίγο και τον θυρεοειδή σου.
Scroll to top icon