Σάλος σε Γυμνάσιο της Πάτρας: Καθηγητής χαστούκισε μαθητή και λέει πως «τον χτύπησα για να γίνει άντρας»

Σάλος σε Γυμνάσιο της Πάτρας: Καθηγητής χαστούκισε μαθητή και λέει πως «τον χτύπησα για να γίνει άντρας» Facebook Twitter
8

Σάλος έχει προκληθεί στην κοινωνία της Πάτρας, αλλά και την μαθητική κοινότητα έπειτα από καταγγελία μητέρας ενός μαθητή σε γυμνάσιο της πόλης. 

Η μητέρα του μαθητή καταγγέλλει πως ένας καθηγητής χτύπησε τον γιο της εν ώρα μαθήματος. 

Σύμφωνα με το dete.gr, ο εκπαιδευτικός έχει παρελθόν σε παρόμοια περιστατικά κακοποίησης καθώς εκκρεμούν σε βάρος του ΕΔΕ (Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις) για παλιότερες υποθέσεις.

Το περιστατικό έγινε στις αρχές Νοεμβρίου και όπως υποστηρίζει ο ίδιος ο καθηγητής έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο να χτυπά τα παιδιά, κάτι σαν παιχνίδι.

Δηλαδή, αρχικά τα ρωτά δήθεν χάριν αστειότητας «αν θέλουν χαστούκι» και αυτά πριν προλάβουν καν να απαντήσουν, ή έστω να αντιδράσουν... «τρώνε» το χτύπημα.

Η μητέρα του μαθητή αποκαλύπτει επίσης ότι: «Το χτύπημα είναι αρκετά δυνατό. Δεν μιλάμε για... χάδι».

Ομως το ζήτημα είναι ότι τον συγκεκριμένο νεαρό τον είχε κλωτσήσει κιόλας!

Τότε ο καθηγητής δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας πως: «τον χτύπησαν για να τον κάνω άνδρα, να μην είναι δειλός».

Η γυναίκα απευθύνθηκε και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από εκεί της υποσχέθηκαν πως θα δράσουν, αλλά δεν την ενημέρωσαν ούτε καν για την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί σε βάρος του καθηγητή.

Με πληροφορίες από dete.gr

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενοι του Allou Fun Park καταγγέλλουν απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα

Ελλάδα / Allou Fun Park: Απλήρωτους μισθούς και εργατικά ατυχήματα καταγγέλλουν σωματεία

«Το Σωματείο προειδοποίησε για ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια» τονίζουν οι εργαζόμενοι - Η ανακοίνωσή του και το κείμενο του Σωματείου Εμποροϋπαλληλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Είναι μερικές δουλειές που είναι πολύ εύκολες να τις κάνεις αλλά πραγματικά δύσκολο να τις κάνεις καλά και ορθά. Όσοι ασχολούνται με τα παιδαγωγικά δεν έχουν πάντα υψηλές αξιώσεις αφού αυτό που τελικά θεωρείται σημαντικό τελικά ακόμη και σήμερα είναι το είκοσι κι αν παπαγάλισαν σωστά. Στο κοινωνικό κομμάτι- τόσοι και τόσοι ήταν απροσάρμοστοι και δεν συμπαθούν καν τα παιδιά. Αυτά θέλουν σκληρή δουλειά για ν' αποβάλλεις κόμπλεξ και να μάθεις να μην εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου αλλά να κάνεις δώσεις ένα καλό πρότυπο και να δημιουργήσεις ένα κλίμα στην ομάδα που θα μας κάνει όλους καλύτερους. Ο εκπαιδευτικός δεν θα έπρεπε να ηγείται αλλά να ξέρει να κάνει σωστό συντονισμό και να κατευθύνει όσο πιο δημιουργικά γίνεται την ομάδα. Δεν είναι η δουλειά του να είναι ο σταρ και να αγορεύει. Αυτές όμως είναι οι εύκολες επιλογές σ' ένα τέτοιο επάγγελμα.
Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το νομικό πλαίσιο σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά εφόσον εκκρεμούσαν ΕΔΕ εις βάρος του ποταπού αυτού "καθηγητή", δε θα έπρεπε να βρίσκεται έστω σε διαθεσιμότητα και να μη μπαίνει σε τάξη να "διδάσκει";
Άλλος ένας ... που δεν περνάει από αξιολόγηση, επειδή έτσι γουστάρουν οι δασκαλο-καθηγητο-συνδικαλιστές. Άσε που θέλει και μία αξιολόγηση-δώρο από ψυχίατρο.
"τον χτύπησα για να τον κάνω άνδρα, να μην είναι δειλός"Ποσο "ανδρας" και ποσο "θαραλλεος" αραγε ειναι καποιος που εκμεταλλευεται την θεση του και την διαφορα ηλικιας για να χτυπησει ενα παιδι; Μιλαμε για παιδαγωγικες αλλων εποχων που ευτυχως εχουν καταργηθει εδω και δεκαετιες.
...Η μία βάζει τους μαθητές να χαστουκίζουν μαθητή κι ...ο άλλος ρίχνει κλωτσιές για να κάνει έναν μαθητή "άντρα".Άι στο διάολο, μ' όλους τους ανισόρροπους. Τουλάχιστον χαίρομαι που αυτά τα πράγματα δεν είναι πλέον αποδεκτά.
Σκέψου κιόλας, μέχρι και την δεκαετία του 70 επιτρέπονταν όλα αυτά. Ο δάσκαλος ή καθηγητής είχαν την απόλυτη εξουσία. Μόνο ο γονέας μπορούσε θεωρητικά να είναι εμπόδιο, εως τότε όμως οι περισσότεροι συμφωνούσαν καθώς "δάσκαλος είναι, ξέρει τι κάνει, χρειάζεται και λίγο φόβος για να διαβάζουν" (κάτι που πετύχαινε αλλά δεν το λες και σωστό). Μόνο σε κάναν τραυματισμό πιο σοβαρό αντιδρούσαν οι γονείς. Σφαλιάρες, χαρακιές κτλπ όμως ήταν στην ημερήσια διάταξη. Το 80 άλλαξαν όλα όμως μαζί και με την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου στα πλαίσια της "Αλλαγής" τότε (που πράγματι ήταν τότε)Οπότε θαχε και ενδιαφέρον η ηλικία του καθηγητή, συχνά είναι άνω των 50. Επίσης η Πάτρα δεν είναι Αθήνα. Στην θέση του θα πρόσεχα για ένα διάστημα που κυκλοφορώ...
Και; Έγινε;Δάσκαλε της δεκάρας, ο σκοπός σου είναι να διδάσκεις και να μορφώνεις ανθρώπους να γίνουν πολιτισμένοι άνθρωποι και όχι υπάνθρωποι.