Η Πάμελα Άντερσον κατηγορεί τα θύματα του Γουάινστιν: «Ξέρεις που μπλέκεις αν πας μόνη σου σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου»

Η Πάμελα Άντερσον κατηγορεί τα θύματα του Γουάινστιν: «Ξέρεις που μπλέκεις αν πας μόνη σου σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου» Facebook Twitter
24

Η Πάμελα Άντερσον υποστήριξε πως οι γυναίκες που κατηγόρησαν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση «ήξεραν σε τι έμπλεκαν». 

Σε συνέντευξή της στην δημοσιογράφο Μέγκαν Κέλι, η πρώην πρωταγωνίστρια του Baywatch είπε πως στο Χόλιγουντ ήταν «κοινό μυστικό» πως ποτέ δεν θα έπρεπε να μείνεις μόνη σου με τον Γουάινστιν. «Πιστεύω πως ήταν κοινή λογική. Πως συγκεκριμένοι άνθρωποι ή συγκεκριμένοι παραγωγοί στο Χόλιγουντ είναι άτομα που πρέπει να αποφύγεις ιδιωτικά. Ξέρεις σε τι μπλέκεις αν πας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μόνη σου», σημείωσε η ηθοποιός. 

Όταν η δημοσιογράφος της είπε πως πολλές από τις γυναίκες είχαν κάνει λόγο για «στημένες» συναντήσεις, τις οποίες κανόνιζαν με τον Γουάινστιν ερήμην τους οι ατζέντηδες, η Πάμελα σχολίασε ότι αυτή «δεν είναι καθόλου καλή δικαιολογία». «Τότε πήγαινε μαζί τους [σ.σ. με τον ατζέντη]. Αυτό θα έπρεπε να είχαν κάνει. Πάρε κάποιον μαζί σου. Εγώ πιστεύω πως υπάρχει εύκολος τρόπος να το αντιμετωπίσεις αυτό. Δεν είναι καθόλου καλή η δικαιολογία τους», σχολίασε η διάσημη ηθοποιός. 

«Όταν ήρθα στο Χόλιγουντ, είχα πολλές προτάσεις για πριβέ οντισιόν και πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα, δεν είχαν καμία λογική. "Μην πας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείο μόνη σου. Αν κάποιος ανοίξει την πόρτα φορώντας μπουρνούζι, φύγε". Είναι απλή λογική. Ξέρω πως το Χόλιγουντ είναι πολύ γοητευτικό και ο κόσμος θέλει να γίνει διάσημος και μερικές φορές πιστεύεις πως θα είσαι ασφαλής με έναν ενήλικα σε ένα δωμάτιο. Δεν ξέρω από προέρχεται αυτή η σιγουριά, εγώ πάντως κατάφερα να τα αποφύγω όλα αυτά», συνέχισε η Πάμελα Άντερσον. 

Η γνωστή ηθοποιός ανακάλεσε επίσης έναν διαπληκτισμό που είχε το 2008 με τον Γουάινστιν στα πλατό της ταινίας «Superhero Movie», όταν ο παραγωγός της είχε βάλει τις φωνές μέσω τηλεφώνου. «Έπαιζα το Invisible Girl, με έναν αόρατο σκύλο. Ως ακτιβίστρια της PETA, ποτέ δεν δουλεύω με ζώα σε ταινίες, επειδή τους συμπεριφέρονται φρικτά. Είχα πει, "αν πρόκειται να έχω αόρατο σκύλο, θέλω να βεβαιωθώ πως δεν δεν θα υπάρχει καν σκύλος γιατί δεν έχω σκοπό να παίξω σε ταινία που υπάρχουν σκύλοι. Τελεία και παύλα. Μετά [ο Γουάινστιν] με πήρε τηλέφωνο και μου λέει, "Είσαι τυχερή που σε έβαλα να παίξεις στην ταινία, είσαι η Πάμελα Άντερσον και δεν σου αξίζει τίποτα κι αν δεν το κάνεις, δεν θα ξαναδουλέψεις ποτέ σε αυτήν την πόλη". Στη ζωή μου δεν μου είχε μιλήσει ποτέ κανείς έτσι και πιστέψτε με είχα μερικούς πολύ κακούς συντρόφους», ανέφερε η Πάμελα. 

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη:

 
Πολιτισμός
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Καταρχήν όλοι όσοι γραφετε ως ειδήμονες μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε τις καταθέσεις των γυναικών που τον κατηγορούν όπως και στελεχών της εταιρείας του κ την έρευνα του NY Τimes? Καμιά από αυτές τις γυναίκες δεν έμπαινε μόνη στο δωμάτιο του, ο τύπος φρόντιζε πάντα να το ξεκινά ως meeting και πάντα στην αρχή ήταν παρόντες κ άλλοι συνεργάτες του και ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ γιατί ήταν το ΜΟ του αυτό υπήρχε τουλάχιστον΄άλλη μια γυναίκα στο δωματιο που ήταν καποια βοηθός συνήθως, που σημαίνει ότι η άλλη πιθανόν ακόμη κ αν είχε υποψίες καθησυχαζόταν με την παρουσία τόσω ατόμων στην αρχή. Επίσης είναι σύνηθες φαινόμενο να να γίνονται Meetings σε δωμάτια στο Hollywood, είναι κάτι που αυτές τις μέρες βγήκαν κ άντρες κ γυναίκες ηθοποιοί κ το δήλωναν, ακόμη κ τα junkets στις ταινίες σε δωμάτια ξενοδοχείων γινονται. Επίσης άλλο ένα σημειο που βρίσκω πολύ προβληματικό είναι που κατηγορείτε τα θύματα -alledged- για την ώρα για αφέλεια, καταρχήν όλες ήταν στα 20τους, δε μου φαίνεται παράλογο να είναι αφελείς κ δευτερον γιατί φταίνε τα θυματα για την αφέλεια τους? Γιατί η συζήτηση πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι: ναι μεν φταιεί και αυτός αλλά φταις κ συ! Όχι ρε φίλε! Βάζουμε στην ίδια ζυγαριά την αφέλεια της άλλης κ τη λόξα να γίνει διάσημη με τη διαστροφή κ τη σοσιοπάθεια του άλλου που εκμεταλλεύεται την εξουσία του. Πρώτα ας διαπαιδαγωγήσουμε τους άντρες να σέβονται κάποια όρια κ μετά να κουνήσουμε το δακτυλο στις νεαρές για την αφέλεια τους... αλλά είναι δύσκολο κ άβολο ε? Κ τέλος γιατί σας κάνει εντύπωση που τώρα βγήκαν όλες? Υπήρχαν κ άλλες που είχαν βγεί εδώ κ μια δεκαετία κ τις έκανε ρόμπα στα media, ο Weinstein είχε τεράστια επιρροη στον Τύπο κ λειτουργούσε με τη λογική τραμπόυκου μαφιόζου σπέρνοντας φήμες κ καταστρέφοντας καριέρες γιατί ήταν παντοδύναμος...δεν είναι πλεόν το ίδιο ισχυρος ούτε έχει την ιδια επιρροή, οπότε καμιά φορά οι μ...ιες που κάνεις γυρνάνε να σε δαγκώσουν. Κ να πω κ κάτι τελευται μια κ μιλατε πολλοι για υποτιθέμενα θύματα, είμαι σίγουρη ότι όσες του έκατσαν εκούσια για να κάνουν καριερα ούτε καν βγήκαν να τον καταγγείλουν...
Και πάλι, σαν να λέει βρεθήκατε μαζί με το δολοφόνο άρα δε φταίει ο δολοφόνος. Ας μισήσουμε όλοι το θύμα δολοφονίας και ας το κατηγορήσουμε. Ίδια λογική. Έλεος πια να κατηγορούμε τα θύματα.
Τι μανία να τα τσουβαλιάζουμε όλα... Φυσικά και το "Όχι" είναι "Όχι" και ο βιασμός πάντα θα είναι έγκλημα, παραβίαση και άσκηση βίας. Δε χωρούν δικαιολογίες και δεν επιτρέπεται κανένα blame-shifting στο θύμα.Όμως η καθημερινή ζωή και οι πράξεις, έχουν υπόβαθρο, context, υπάρχει μια πραγματικότητα, κοινή λογική και από εκεί και ύστερα όλοι κάνουμε τις δικές μας επιλογές. Αυτό εννοεί η Άντερσον και οι σχολιαστές που συμφωνούν. Γι'αυτό λένε "τι δουλειά είχαν στο δωμάτιό του" και όχι με μισογυνιστική λογική - με κοινή λογική. Αν εμένα είναι να με στριμώξει αύριο ο προϊστάμενός μου στο γραφείο του σε εργάσιμες ώρες, δε θα μπορέσω να το αποφύγω. Αν όμως με καλέσει ξαφνικά σπίτι του για ποτό βράδυ "να τα πούμε για τη δουλειά", έχω την ευκαιρία να ψυλλιαστώ τη φάση και να αρνηθώ. Εκτός αν έχω λόγους ή απόψεις που μου υπαγορεύουν ότι πρέπει πάση θυσία να κρατήσω τη δουλειά μου - ακόμα κι αν είναι να του κάτσω παρά τη θέλησή μου. Και ας μην ξεχνάμε ότι δεν το βλέπουν όλοι οι άνθρωποι με το ίδιο μάτι: υπάρχουν πολλές γυναίκες και άνδρες που βλέπουν το σεξ απλώς σαν ένα ακόμα τρόπο να προχωρήσουν επαγγελματικά, χωρίς περαιτέρω drama.Αυτά όλα δεν δικαιολογούν στον αιώνα τον άπαντα κανέναν Γουάινστάιν. Αλλά είναι παράγοντες που πρέπει να έχουμε ρεαλιστικά κατά νου.Καλώς ή κακώς, γι'αυτό υπάρχει η σημειολογία και οι άγραφοι κανόνες στη ζωή. Γι'αυτό υπάρχουν συγκεκριμένοι τόποι ή dress code κατάλληλα για καθαρά επαγγελματικές δραστηριότητες και άλλα που θεωρούνται αντιεπαγγελματικά. Γι'αυτό υπάρχει η "ετικέτα" σε διάφορους τομείς και γι'αυτό είναι προβληματικό πρακτικά να θες να τα ισοπεδώσεις όλα χάριν πολιτικής ορθότητας.
Στην περιπτωση του Γουαινσταιν εχουμε εκατερωθεν εκμεταλλευση με σκοπο το "κερδος".Ο ισχυρος εκμεταλλευεται τη θεση του κ την υπεροχη του για να ικανοποιησει τις σεξουαλικες του βλεψεις και οι ηθοποιοι, εκμεταλλευονται την αδυναμια ή αρρωστια που εχει, για να βρεθουν στην πρωτη γραμμη των ηθοποιων και να ανεβουν στις πρωτες θεσεις(συμμετοχη στις καλυτερες ταινιες, Οσκαρς κλπ). Επειτα μετα την τοσο μεγαλη εκταση, εκαναν τις αποκαλυψεις για να κερδισουν επιπλεον δημοσιοτητα/συμπαθεια και να βλαψουν το Μεγαλο αφεντικο που τους εκμεταλλευτηκε καποτε, αλλα κ που τους βοηθησε ταυτοχρονα.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να αργήσει να καταγγείλει ένα τέτοιο περιστατικό. Αλλά όντως μοιάζει απίστευτο ότι η άλλη πάει μόνη της στο δωμάτιο του μεγαλοπαραγωγού ανυποψίαστη. Απλά σου λέει, μπορεί και να μην...
Απάντηση στον etsap: Το ότι οι γυναίκες θυμήθηκαν να μιλήσουν 20-25-30 χρόνια μετά, εμένα μου λέει ότι ζούμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, που αντιμετωπίζει με καχυποψία και περιθωριοποίηση όποια γυναίκα καταγγέλει σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό- κάτι που μου επιβεβαιώνεις κι εσύ με το σχόλιο σου.
Απελπίζομαι...Υπάρχει ένα όριο μεταξύ του προσποιούμαι ότι δεν καταλαβαίνω και του δεν καταλαβαίνω.Στη γλώσσα των ενηλίκων η πρόσκληση στην κρεβατοκάμαρα κάποιου ισούται με την πρόσκληση για σεξ. Αν το άλλο μέρος εμφανιστεί, και μάλιστα μόνο, σημαίνει ότι αποδέχεται, ότι συναινεί.Οπωσδήποτε οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη πρέπει να εμπεριέχει τη συναίνεση, οπωσδήποτε είναι ανήθικο να εκμεταλλεύεσαι τη θέση ισχύος που έχεις με σκοπό σεξουαλικές χάρες/ανταλλάγματα. Αλλά να το παίζεις ανίδεος εκ των υστέρων και αφού έχεις κεφαλαιοποιήσει τα ωφελήματα (= ρόλος, καριέρα) είναι και αυτό ανήθικο, όταν την κρίσιμη στιγμή είπες ναι. Τσάμπα έγραφε ο Καβάφης το Che fece... il gran rifiuto;
είπε αυτό που σκεφτόμουν εδώ και καιρό. Βάλτε ό,τι ταμπέλες θέλετε. Για αυτό υπάρχουν τα λόμπι ξενοδοχείων, και όχι τα δωμάτια. Τι δουλεια έχεις στο δωμάτιό του;
Τι ακούμε. Δηλαδή αν η άλλη πάει στο δωμάτιο πρέπει και να του κάτσει κι όλας. Δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει γνώμη. Όχι ρε φίλε. Αφού πέρασε την πόρτα τέλος. Τι δουλειά έχει εκεί; Δεν μπορεί να πήγε επειδή π.χ. εμπιστεύτηκε ότι ο άλλος θα είναι άνθρωπος και δεν θα πάει να την κουτουπώσει με το ζόρι. Όχι. Αφού πήγε οφείλει να του κάτσει.(Την επόμενη φορά που θα πάτε σε μία καφετέρια και παραγγείλετε πχ. τσάι, να έρθει με το χωνί ο καφετζής να σας ποτίσει με το ζόρι καφέ, κι αν πάτε να πείτε κάτι, να σας πουν "τι δουλειά έχετε στην καφετέρια;")
Parisie, το παράδειγμα με την καφετέρια και το χωνι είναι λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις παραπανω τον Anonymous Guest 09.08. Ολες ξέρανε ποιος είναι ο Weinstein. Ειλικρινα, ποιος επαγγελματιας μπαινει μονος στο νοικιασμενο υπνοδωμάτιο του πελάτη χωρις τον αντζεντη του; Ας μην φερουμε αλλα παραδειγματα, αυτο το παραδειγμα ειναι το πραγματικο.
Τι δουλειά είχες στο δωμάτιο ενός 50χρονου παιδιού που δεν ξέρει να φέρεται, αλλά μωρέ δεν έχει και ευθύνη των πράξεών του,παιδιά είναι έτσι είναι ξεφεύγει πού και πού, αάρα φταις εσύ που πήγες δίπλα του.Αχ κάτσε ήταν ενήλικας ο Weinstein.
Παιδιά,τα συγκεκριμένα δωμάτια δεν είναι σαν αυτά που νοικιάζετε στα νησάκια το καλοκαίρι. Πρόκειται για κανονικά διαμερίσματα. Υποτίθεται ότι πας στο "δωμάτιο" για να μιλήσεις ήσυχα, χωρίς περισπασμούς. Με κάτι γουρούνια σαν τον Γουάινστιν είναι ρίσκο, βέβαια, αλλά και η show biz ρίσκο είναι. Είτε ήταν είτε δεν ήταν αρκετά πονηρεμένα τα θύματά του δεν τους αξίζει να τα κατηγορήσεις ότι πήγαιναν γυρεύοντας.
Παραμένει μισογυνιστική και σεξιστική η δήλωση κι ας την έκανε γυναίκα. Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο απέναντι σε μία σωρεία καταγγελιών εις βάρος αυτού του προσώπου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος/α να πει, είναι κάτι για να "δικαιολογήσει" τον θύτη. Η κοινή λογική -για την οποία μάλλον θέλει να την συγχαρούμε η Άντερσον- λέει πως το να "δικαιολογείς" το θύτη λέει πολλά για το χαρακτήρα σου και τις απόψεις σου. Το ότι θέτει κανείς τον εαυτό του σε κίνδυνο και βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο μ' έναν άνθρωπο με κακή φήμη δεν αφαιρεί τίποτα από το μεμπτό της σεξουαλικής παρενόχησης ή του βιασμού.
Το ότι τα υποτιθέμενα θύματα (μόνο κατά δήλωση τους έγινε ότι ισχυρίζονται πως έγινε ) θυμήθηκαν 20-25-30 χρόνια μετά νά μιλήσουν μας λέει κάτι. Και το ότι τα περισσότερα από αυτά δεν τα λες κι επιτυχημένα στην δουλειά τους, μας λέει κάτι ακόμη.
Άλλο προσπάθησε να πει η Πάμελα. Όπως και η Μπελούτσι πριν κάνα μήνα αναφορικά με την υπόθεση. Περιγράφουν χωρίς πολλά πολλά την πραγματικότητα στον χώρο αυτό, όχι μία ιδεατή κατάσταση, ούτε τι είναι μεμπτό ή όχι. Σου λένε αυτά και αυτά θα συναντήσεις, deal with it και προσπάθησε απλά να αποφεύγεις τις....άβολες καταστάσεις. Υπονοούν με λίγα λόγια, μην είσαι τέρμα αφελής και εαν δεν είσαι και έκατσες να υποστείς την παρενόχληση (κάτι που φυσικά δεν είναι σωστό) και τώρα μιλάς ένα σωρό χρόνια αργότερα για αυτά, ε οκ ήξερες πως ήταν κακό, δεν σάρεσε αλλά το δέχτηκες γιατί προσδοκούσες κάποιο όφελος/βήμα παραπάνω στην καριέρα σου. Το ένα χέρι (έστω και αναγκαστικά) νίβει το άλλο. Και όχι δεν δικαιολόγησε τον θύτη, απλά ξέρει τι γίνεται. Γιαυτό μάλλον και δεν έπεσε απ τα σύννεφα.
Για μένα όλα τα σχόλια, πλην της Φωτεινής, δείχνουν δυστυχώς πόσο βαθιά σεξιστική και μισογυνιστική είναι η κοινωνία μας. Δεν θα γίνονταν τέτοια σχόλια αν μιλούσαμε για έναν κατά συρροή ληστή. Θα λέγαμε ναι τα θύματα είχαν ξεκλείδωτες τις μπαλκονόπορτες στα σπίτια τους, ναι πρέπει να κλειδώνουμε και να προσέχουμε αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα δινόταν τέτοια έκταση και τέτοιο βάρος στο τι έκαναν και δεν έκαναν τα θύματα. Και αν έβγαινε κάποιος και έλεγε κι εμένα με είχαν ληστέψει 20 χρόνια πριν αλλά δεν το κατήγγειλα πιστελυοντας πως δεν θα έπιαναν τον υπαίτιο γιατί έχει γνωριμίες, δεν θα ακουγόταν κανένα σχόολιο για το πώς τόλμησε αυτός ο κάποιος και το ανέφερε τόσα χρόνια μετά ή για το πόσο μπορεί να ωφελείται στο παρόν αυτός ο κάποιος απ τη δημοσιότητα(?? είναι όφελος ποτέ το στίγμα της σεξουαλικής παρενόχλησης αλήθεια?). Είναι κρίμα πραγματικά που μορφωμένοι άνρθωποι δεν μπορούν να διακρίνουν ότι έχουν μεγαλώσει και μάθει να σκέφτονται τόσο σεξιστικά.
Κάτσε καλέ μου άνθρωπε, να με συμπαθάς αλλά όταν εγώ ήμουν μικρός η μανούλα μου μού έλεγε:αν κάποιος σου πει να μαζί του θα πεις όχι ακόμα κι αν σου δώσει γλυκό.Εδώ ενήλικες άνθρωποι πηγαίναν στην κρεβατοκάμαρα κάποιου (αυτό είναι το δωμάτιο ξενοδοχείου) ανίδεοι;Δεν το συζητώ ότι ο κος Γουάινστιν είναι μαλάκας ολκής αλλά μην το παίζουμε ότι είμαστε κι από άλλο πλανήτη.