ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.12.2017 | 13:02

Γλυκούλες μανουλίτσες

Από την ώρα που έγινα μητέρα έχω βαρεθεί να με κριτικάρουν άλλες "μανούλες". "Θήλασες; Μόνο τέσσερις μήνες; Αχ, γιατί δε το συνέχισες, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για το παιδί" "Του έδωσες κρέμα - σκόνη; Ξέρεις τι βάζουν εκεί μέσα;" "Γιατί δε το κοιμίζετε το μωρό στο κρεβάτι σας;" "Δε φαντάζομαι να χρησιμοποιείς υγρά μαντιλάκια, είναι σκέτος θάνατος" και το κορυφαίο από υποτιθέμενη φίλη: " Το θέλατε και το κάνατε;"Σε ποια να πω ότι έπαθα και επιλόχειο κατάθλιψη, θα καλέσει την Πρόνοια!Έχω πάρει μέρος σε διαγωνισμό μητρότητας και δε το ξέρω;; Αν είναι έτσι σας το χαρίζω το μετάλλιο... Καλύτερα μόνη μου με σώας τας φρένας παρά με τις σούπερ μαμάδες που στάζουν χολή.
22
 
 
 
 
σχόλια
Οι γυναικες ειναι κατα κανονα ανταγωνιστικες. Οποτε αυτη ειναι μια συμπεριφορα αναμενομενη... Γενικα ως σταση ζωης το να μη δινεις δεκαρα σε αυτα που ακους (τα ακυρα και ανοητα δλδ, γιατι υπαρχουν και καποιοι που θα πουν λιγα και καλα) ειναι μεγαλη σοφια.
Ενώ οι άντρες δεν είναι ανταγωνιστικοί; Απλώς στις γυναίκες έχουν αναθέσει να είναι ανταγωνιστικές στις μ@λακίες! Οι άλλοι τομείς είναι ήδη πιασμένοι. :D
Πόσο συμφωνώ μαζί σου!η καθεμία λέει το μακρύ της και το κοντό της.Σημασια έχει η καλή ψυχολογία της μαμάς και αν νιώθεις άνετα να δώσεις φόρμουλα στο μωρό κάντο χωρίς τύψεις.Ήθελα πολύ να θηλάσω το γιο μου και από πείσμα δεν είχα πάρει ούτε ένα μπουκάλι και είχα διαβάσεις άπειρες ώρες άρθρα για έναν επιτυχημένο θηλασμό.Δυστυχως από τη δεύτερη μέρα της ζωής του του έδωσα ξένο γάλα γιατί οι θήλες μου είχαν πληγωθεί από λάθος στάση θηλασμού.Επισης έπαθα επιλοχειο κατάθλιψη νιώθοντας άχρηστη μαμα και παλευοντας να τον μεγαλωσω μονη μου χωρις ουσιαστικη βοηθεια απο πουθενα.Τα ξενυχτια με ειχαν τσακισει και δεν ειχα χρονο ουτε για τουαλέτα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι "πανέξυπνες συμβουλές "από φίλες μου που δεν είχαν παιδιά και το κήρυγμα για τα οφέλη του θηλασμού. Το ξέρω κυρά μου πως ο θηλασμός είναι το καλύτερο αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα με μια μαμά στα πρόθυρα της κατάρρευσης από την κατάθλιψη και την εξάντληση.Μην ακούς κανέναν!το κυριότερο είναι να είσαι εσύ Καλά και να το μεταδιδεις εσυ στο παιδι σου γιατι ευτυχισμενη μαμα=ευτυχισμενο παιδι
"Εσείς χαραμίζεστε εδώ. Έπρεπε να είστε πρέσβειρα της UNICEF για τα παιδιά!" Kι άστες να ψάχνονται. Δεν υπάρχει πιο καρακατινιαρίστικη συμπεριφορά από τον διαγωνισμό μανουλίασης. Ποιά τον έχει μακρύτερο είναι σε θηλυκή βερσιόν.
Αφηνεις μια ασάφεια περι πιστοποίησης. Στο πρώτο αναφέρεις για επιστημονικές γνωσεις κ στο δεύτερο για εμπειρικές γνωσεις "πιστοποιημενες"?Επίσης πολλες φορές η εμπειρία απο την θεωρια απέχουν κ το γνωρίζεις κ ειδικα στα παιδια.Καπως το γενικεύεις κ δν το πιανω.
Έχω βιώσει στο πετσί μου τις ατελείωτες συμβουλές διάφορων άσχετων για το πώς να κάνουν τα παιδιά το ένα και το άλλο και το παρ'άλλο (χωρίς κανείς να γνωρίζει το δικό μου το παιδί καλύτερα από μένα κι ούτε να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητές του) και το έχω διαπιστώσει έτσι όπως το γράφω. Γι'αυτό με ακούς μπαφιασμένη. Σε άλλα θέματα είμαι απείρως πιο δεκτική σε συμβουλές! Γενικώς θεωρώ ότι είναι καλό να ακούμε τι έχει να πει ο άλλος κι αναλόγως να τεστάρουμε τις συμβουλές που βρίσκουμε αξιόλογες ή διαφοροποιημένες από την κλισαδούρα. Αυτό με έχει βοηθήσει. (Στα παιδιά βρήκα βοήθεια μόνο με τις προϋποθέσεις που ανέφερα πάντως. )
Μωρη καραβανα (αστεια εκφραση) σε καταλαβαίνω αλλα παρόλα αυτα εγω ακούω τι εχει να πει ο άλλος κ το επεξεργάζομαι. Επειδη στο καφενειο οι μπαρμπάδες μου λενε να ακούω, ετσι εχω μαθει. Ακου,σκεψου,κράτα, πετα.Δν ειμαι κ εκει κοντά να σε τρατάρω ενα καφεδάκι να ξεμπαφιασεις!
Να'σαι καλά. Είναι σαν να τον ήπια τον καφέ! ΥΓ. Υπάρχει προβληματάκι που ο άλλος που δίνει την συμβουλή ούτε που το ψυλλιάζεται στις 99% των περιπτώσεων. Ισχύουν δε οι ακριβώς αντίθετες συμβουλές από αυτές που λαμβάνω. Ο περισσότερος κόσμος προτρέχει. Για παιδιά μιλάμε κι υπάρχει ευθύνη όμως. Στα υπόλοιπα πάω πάσο και ακούω. Πραγματικά ακούω. Δεν στο λέω έτσι. :)
Μπορεί ν' ακούσεις έναν ειδικό, κάποιο άτομο που για χι,ψι λόγους εκτιμάς την γνώμη του πάνω σ' αυτόν τον τομέα αλλά όχι ό,τι κατεβάσει η κούτρα του καθενός. Γενικά, το να επιβάλλει κάποιος την αποψάρα του ή να σ' επικρίνει και να σε βγάζει ανεπαρκή, είναι άσχημο. Ο γονιός που θέλει να ψαχτεί, θα το κάνει.
http://ironousi.com/2017/11/14/ο-ψυχαναγκασμός-του-θηλασμού Είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο κι ευανάγνωστο σχετικά με το θέμα του θηλασμού. Πάντως μια καλή μαμά, είναι αυτή που νιώθει χαρούμενη κι αντλεί κι ίδια ευχαρίστηση με την ενασχόλησή της με το παιδί. Επίσης, επειδή οι απαιτήσεις για τις μαμάδες μερικές φορές απλά σε πελαγώνουν, καλό είναι να μην ξεχνάει ο κάθε γονέας ότι δεν είναι μόνο γονέας και ότι πρέπει να κάνει και κάποια πράγματα για τον ίδιο. Υ.Γ. Μην κάθεσαι ν' ακούς τις υποδείξεις του καθενός όταν γίνονται με γνώμονα να νιώσουν επάρκεια. Συμβουλές και γνώμες δίνουμε όταν μας ζητούνται ή παρεμβαίνουμε σε ακραίες καταστάσεις. Κοίτα να είσαι ήρεμη, να είσαι καλά. Δεν χρειάζεται να ζορίζεσαι και να χαρείς τη σχέση μ' αυτό το νέο μέλος της κοινωνίας. Ακόμη και λάθη να κάνεις, είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ειδικά αν τα δεις σαν μια ευκαιρία για μάθηση, θα είσαι πολύ τζετ. Να περνάς όμορφα με το μπεμπάκι σου. :)
Λοιπον, απίστευτο, καρααπίστευτο. Λίγα λεπτά πριν μπω εδώ (για να ξεχαστώ), παραμίλαγα μόνη μου από τα νεύρα μου πλένοντας τα μπιμπερό ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Έχω ακούσει και εγώ τα άπειρα. Το τελευταίο είναι ότι είναι πολύ κακό σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους (έμαθε ο κάθε βοσκός τώρα και τους παιδοψυχολόγους) να πάει το παιδί παιδικό σταθμό και εγώ να πάω να δουλέψω τώρα που τελειώνει η άδειά μου και να συνεχίσω να κάθομαι σπίτι. Κανείς φυσικά δεν ρώτησε αν γίνεται αυτό έστω από οικονομικής άποψης. Η σκύλα η κακιά η απαίσια η πεθερά μου είπε κιόλας ότι εκεί τα κακομεταχειρίζονται.Και απάντησα στον εαυτό μου ότι στη τελική εγώ είμαι η καλύτερη μαμά για τον δικό μου γιο και δεν δέχομαι καμία συμβουλή ούτε καν από τη μάνα μου. Μόνο από τον παιδίατρό μας που πραγματικά ξέρει.Εγώ μία φορά αυτό που πέταξα σε αντίστοιχη κατάσταση και το καταφχαριστήθηκα είναι "δεν θεωρώ κάποια μαμά που γνωρίζω πρότυπο για να τη ρωτήσω τη συμβουλή της".
Νομίζω πως το να τις βάζεις ευθέως στη θέση τους είναι η καλύτερη λύση! Εγώ άκουγα τα σχόλια παθητικά τόσο καιρό για να μη μπω σε καβγάδες... Δε θα ξεχάσω το ύφος μαμάς - παντογνωστη όταν κάποια στιγμή της είπα και τη δική μου άποψη. Γούρλωσε τα μάτια της και δεν ξαναείπε τίποτα! Από τότε δεν έχουμε μιλήσει ξανά...
Scroll to top icon