128 κράτη-μέλη ψήφισαν κατά της απόφασης των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

128 κράτη-μέλη ψήφισαν κατά της απόφασης των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Facebook Twitter
3

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε κατά μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τις ΗΠΑ για την μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Αψηφώντας τις απειλές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τις σημερινές προειδοποιήσεις της Αμερικανίδας πρεσβευτού στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι σύμφωνα με τις οποίες «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θυμούνται αυτή την μέρα, που είδαν να διαπομπεύονται από την Γενική Συνέλευση μόνο και μόνο για την άσκηση του κυριαρχικού μας δικαιώματος», 128 κράτη - μέλη ψήφισαν υπέρ του σχεδίου και 9 κατά, ενώ 35 αποφάσισαν ν' απέχουν από την ψηφοφορία.

Αν και καθαρά συμβολική, η σημερινή ψηφοφορία στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΗΕ αποτέλεσε το βασικό θέμα των ημερών στη διεθνή διπλωματική σκηνή, με το Ισραήλ και την κυβέρνηση Τραμπ ν' ασκούν πιέσεις και να εκτοξεύουν απειλές όπως η διακοπή της οικονομικής συνεισφοράς στα Ηνωμένα Έθνη.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς χαιρέτισε την απόφαση του ΟΗΕ.

«Αυτή η ψηφοφορία είναι μια νίκη για την Παλαιστίνη», δήλωσε ο Αμπάς Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας στον ΟΗΕ και σε όλα τα διεθνή φόρουμ να τερματίσουμε αυτή την κατοχή και να εγκαθιδρύσουμε το παλαιστινιακό μας κράτος με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια