ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.1.2018 | 21:39

Θέλω να εξομολογηθώ

Οι περισσότερες εξομολογήσεις που έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι εκνευριστικα ΑΣΤΕΙΕΣ! Χαζοερωτικα, χαζοκοινωνικα, χαζο... χαζό... χαζόχαζα!Η οικογενεια μου κι εγώ εχουμε περισσότερα και πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπισουμε.Αρχικά νευριάζω από ζήλια γιατί δεν έχω την πολυτέλεια να ασχοληθώ με τέτοια ΜΗ προβληματα πλέον... αλλά κατόπιν λυπάμαι για τέτοιους ανθρώπους γιατί δεν αναγνωρίζουν αυτά που ήδη έχουν. Αλλά κι εγώ στη θέση τους το ίδιο αγνωμων ήμουν και τρωγομουν με τα ρούχα μου για μικροπραγματα.Τη μια με κορόιδεψε η πρώην (πωπω τραγωδία!) την αλλη ο αλλος ήταν κάθαρμα και πατουσε επι πτωματων (τι μας λες!) την τριτη με απέλυσαν από τη δουλειά (τι λες τώρα; και πώς το άντεξες; ΗΡΩΑΣ, ΗΡΩΑΣ!!!)Μέχρι που ήρθε το πρωτο μεγάλο στραπατσο σε πολύ νεαρή ηλικία, μετά το δεύτερο και τώρα μαζεύω τα κομμάτια μου από το τριτο. Έτσι αναθεωρησα πολλα πράγματα στη ζωή μου. Τώρα ζω αληθινά. Πριν απλώς ζούσα μηχανικά, αντιδραστικά. Είμαι ευγνώμων που έστω και με αυτόν τον απαίσιο τρόπο κατάλαβα τι έχει αξία πλέον και τι όχι. Το θέμα όμως είναι να μη χρειαστει να παθουμε για να καταλάβουμε. Και δεκαπέντε να είσαι, και είκοσι, και τριάντα(, ακόμη και εκατό!!!) σε συμβουλεύω φίλε/η μου να αρχισεις να σκέφτεσαι βαθύτερα, να αρχίσεις να φιλοσοφείς. Γιατί είναι κρίμα να αναλώνεται σε πράγματα που δεν αξίζουν. ΜΙΑ (1) είναι η ζωή. ΜΙΑ! ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Δεν έχει αλλη. Αυτό ειναι. Ό,τι παίζει τωρα. Μετά τελος. Σκέψου ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ! ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΡΑΜΙΖΕΙΣ!Θα αρχίσω να σχολιάζω πολύ καυστικά τις επιπόλαιες εξομολογήσεις, ελπίζοντας σε κάποιο δημιουργικό σοκ που θα ξυπνήσει τους κοιμωμενους εξομολογουμενους. Δεν μπορώ να κάθομαι με σταυρωμενα χέρια, βλέποντας ανθρώπους να χάνουν χρόνο και ενέργεια κάνοντας τα ίδια λάθη που έκανα καποτε κι εγώ. Νευριαζω. Δεν μου το επιτρέπει το παρελθόν μου άλλωστε.Επίσης προτρέπω να διαβάζετε με περισσότερη προσοχή τα πραγματικά προβλήματα που γράφουν ελάχιστοι εδώ μέσα και που δίνουν νόημα σε αυτή τη στήλη. Συν τις αισιόδοξες εξομολογήσεις... νομιζω θα σας ωφελήσει να μην τις περνάτε στο ντουκου.Συγγνωμη αν σας νευρίασα, λογικη και αναμενόμενη η αντίδρασή σας. Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!!!
9
 
 
 
 
σχόλια
Δε σε υποχρεώνει κανείς να διαβάζεις εξομολογήσεις,που βαριέσαι,σε εκνευρίζουν κτλ.Στις δυο πρώτες γραμμές το πολύ το έχεις πιάσει το νόημα και πας παρακάτω.Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείς με ό,τι θέλουν να βγάλουν από μέσα τους.Στο κάτω κάτω δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε σένα.Και μάλλον δεν περιμένουν και να τους σώσεις.Οπότε;Βγάλε κι εσύ το ντέρτι σου εδώ,όπως σου γουστάρει κι όλα καλά.
Θελω να φανταζομαι λοιπον πως ανθρωποι που βιωνουν για παραδειγμα τον πολεμο οποτε εχουν βιωσει ισως καθε τραγικοτητας της ζωης θα θεωρουν τα δικα σου προβληματα μικρα, Ισως ακομα και της υγειας καθως στο νοσοκομειο που και θα πας στη χειροτερη ανασφαλιστος δεν υπαρχει κινδυνος να σε βομβαρδισουν οποτε να μην γκρινιαζεις με τη λογικη σου.
Διακρίνω εντονη ζήλια. "Δεν μπορώ να έχω την τύχη σου για αυτό και βγάζω κακία σε σένα".Όμως βλεπω ότι υπάρχει ένα point. Στους περισσότερους ανθρώπους θεωρω ότι πιο σημαντικό πρόβλημα τους φαίνεται ένα σοβαρο πρόβλημα υγείας παρά ενα ερωτικό. Μπορεί στα είκοσι σου να έχεις μια ερωτική απογοήτευση και να πέφτεις στα πατώματα, ενώ στα 50 να σε βρει καρκίνος και να λες "μακάρι να ήμουν είκοσι υγιης και να έκλαιγα ακομα για τη Μιράντα", αλλά παρόλα αυτά να είσαι πολύ δυνατος στην αντιμετώπιση του θέματος υγείας σου.Απλά όταν δεν εχεις βιώσει ένα σοβαρό θέμα υγείας, τότε σου φαίνεται σοβαρό ό,τι έχεις βιώσει μέχρι τότε. Δηλαδή παίζει ρόλο και ο λογος (αδρά) "εμφανιζόμενο πρόβλημα / επώδυνες εμπειρίες που εχω βιωσει και έχω μάθει να αντεχω στο παρελθόν". Για ένα εικοσάχρονο που δεν έχει πολλές εμπειρίες στο "ενεργητικο" του, δεδομένου του ίδιου αριθμητή (πχ καρκίνος) ο λόγος είναι αυξημένος, ενώ για τον 50αρη ο ίδιος λόγος είναι αρκετά μικρότερος, καθότι σε αυτήν την περίπτωση ο παρονομαστής ειναι μεγάλος, λόγω των μεγαλύτερων επώδυνων εμπειριών που έχει μάθει να διαχειρίζεται στη πιο μακρόχρονη (σε σχέση με τον εικοσαρη) ζωή του.Αλλά από ότι φαίνεται ο εξομ. δεν ήταν τυχερός από μικρος, οπότε του ήρθε βαρύς ο καρκίνος, γιατί είχε μικρό παρονομαστή. Όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι όσοι έχουν τα ερωτικά ως πρόβλημα δεν υποφέρουν πολύ. Ίσως ο λόγος ερωτική απογοήτευση/εμπειρίες εικοσαρη να είναι μεγαλύτερος από το λογο καρκίνος/εμπειρίες πενηντάρη και ένας εικοσαρης να βιώνει πιο επώδυνα μια ερωτική απογοήτευση από ότι ενας πενηντάρης τον καρκίνο. Όμως, όπως είπα και στην αρχή, νομίζω ότι στον ιδιο ανθρωπο, δεδομένης της ίδιας ηλικίας, ειναι πιο μεγάλο πρόβλημα ο καρκίνος από την ερωτική απογοήτευση. Δηλαδή καρκίνος/εικοσαρης > ερωτική απογοήτευση/εικοσαρης.Όπως επίσης και καρκίνος/πενηντάρης>ερωτική απογοήτευση/πενηντάρης.Αλλά ο καθείς με τα προβλήματα του. Δε γίνεται επειδή εμένα μου ετυχαν σοβαρα προβλήματα, να πρέπει να τύχουν και στον άλλον. Απλά συμφέρει τον οποιονδηποτε να είναι ευγνώμων στη ζωή του γενικώς, ο,τι προβληματα κι αν έχει ή δεν εχει, γιατί υπάρχουν και χειρότερα.
Πόσο απόλυτο δίκιο έχει η κάθε παραπάνω πρόταση.Και της εξομολόγ. και των απαντήσεων. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές οπτικές γωνίες. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά βιώματα, διαφορετικές προτεραιότητες.Εξίσου σεβαστά. Εξίσου σημαντικά, έστω την εκάστοτε στιγμή.
Κατανοω ολα οσα λες και λυπαμαι για οσα αντιμετωπιζεις. Αλλα ο τροπος σου ειναι λιγο εκδικητικος θα ελεγα..σαν να μας λες "ελπιζω να το παθετε και εσεις για να δειτε ποια ειναι τα προβληματα". Ενω θα επρεπε να ειναι "μακαρι να μην εχετε ποτε προβληματα και παντα να ασχολειστε με τετοια χαζοπροβληματα". Ευχομαι ολοι στη ζωη να εχουν την πολυτελεια να ασχολουνται με τους πρωην και τις ζηλειες του και οχι με αρρωστιες και θανατους. Αλλα ξερεις,αν δε το ζησεις,δε μπορεις να το καταλαβεις. Ο καθενας βλεπει αυτα που τον αφορουν αμεσα.. δε μπορει να σκεφτει τι θα γινει αν. Σε αυτο που συμφωνω και μαλλον αυτο θες να πεις,ειναι να εκτιμαμε τη ζωη μας.Δε κοιμουνται οι εξομολογουμενοι. Απλα δε τους αφορα το διπλα σπιτι. Δυστυχως συμβαινει στο ανθρωπινο ειδος..
Προσωπική "ανάγνωση": Δεν νομίζω ότι διακρίνεται εκδικητικότητα στον/στην εξομολογούμενο/η. Θυμός ναι. Επειδή συμβαίνει τόση σπατάλη ενέργειας. Στο ίδιο συμπέρασμα έχω καταλήξει κι εγώ. (Ζωές που δεν ζουν επειδή τρώγονται με τα ρούχα τους.) Βέβαια c'est la vie. YΓ. Bonus για την γραμματική ακρίβεια της κατακλείδας πάντως.
Πάλι μέσα έπεσες πανέξυπνε stalker μου. Kληρονομικό το χάρισμα να υποθέσω. ΥΓ. Το ύφος είναι διαφορετικό. Επίσης δεν βλέπω typos που είναι το σήμα κατατεθέν μου. You see but you do not observe dear Watson. :P
Μην υποθέτεις, έξω θα πέσεις κι εσύ. Κοιτούσα τα αστέρια στον ουρανό και δεν αντελήφθη (καλά το γραφω;) ότι μας κλέψανε τη σκηνή. Θεώρησα πως είναι δική σου..μιλάει για σοβαρά προβλήματα κι έχει μια διάθεση να νουθετησει κάπως το αναγνωστικό -και όχι μόνο- κοινό.
Scroll to top icon