ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.1.2018 | 01:12

Οι τσόντες με διέλυσαν

Μια μέρα οταν ήμουν μικρός, 7-8 ετών (πριν 30 χρόνια περίπου) ήρθε ένα άλλο παιδάκι κ μου λέει:"πάμε κάτω στο υπόγειο της οικοδομής να σου δείξω κάτι". Κατεβήκαμε λοιπόν στο υπόγειο της οικοδομής μας (ένας τεράστιος σκοτεινός ερειπωμενος χώρος που παλιά ήτανε ταβέρνα κ είχε κλείσει) και με πήγε σε ένα σημείο που ήταν γεμάτο πορνοπεριοδικα (τα πέταγαν μάλλον εκεί από κάποιο μπαλκόνι). Τα περιοδικά αυτά δεν τύπου playboy, αλλά σκληρού πορνο. Μόλις τα ξεφυλλισα, μην έχοντας καμία ιδέα τι πρόκειται να δω, σοκαρίστηκα. Δεν μου είχε μίλησει κάνεις μέχρι τότε για σεξ κι ούτε είχα ξανακούσει. Αυτές δε οι εικόνες με στιγματησαν τοσο που ακόμα τις θυμάμαι.Στη συνέχεια κ για ένα διάστημα, δεν θυμάμαι πόσο, κατέβαινα συχνά κ έβλεπα αυτά τα περιοδικά. Δεν ξέρω γιατί το έκανα, δεν αυνανιζομουν (ούτε καν ήξερα τότε τι ήταν αυτό), απλά κάτι με τραβούσε σε αυτά μια έλξη, και κατεβαινα κ τα κοίταγα.Μετά όμως άρχισα να κάνω κάτι άλλο περίεργο. Ανέβαινα το βράδυ στην ταράτσα κ κοίταγα στις απέναντι πολυκατοικιες μήπως δω καμία γυναίκα ελαφρά ντυμένη η να ξεντυνεται. Και το έκανα συχνά. Κ να σας πω κι εδώ κ πάλι πως δεν αυνανιζομουν, απλά κάτι με εξιταρε.Αυτό κάποια στιγμή μετά σταμάτησε, δεν θυμάμαι πως κ γιατί. Τι συνέβη όμως μέσα μου. Μη έχοντας καμία απολύτως σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση από το περιβάλλον μου (ειδικά τότε ήταν ταμπού το θέμα) κ έχοντας αυτές τις εικόνες του σκληρού πορνο ως τα πρώτα ερεθίσματα αλλά κ τον όλο τρόπο στην συνέχεια που ενεργούσα (μη με δει κανένας όταν πήγαινα στο υπόγειο ή να κρύβομαι στην ταράτσα ή να λέω ψέματα όταν με ρωτούσαν που ήμουν) δημιούργησαν μέσα μου την συναίσθηση για το σεξ, ότι είναι κάτι βρώμικο κ πονηρο. Δημιουργήθηκαν δηλαδή συμπλέγματα μέσα μου κ πλέον ότι αφορά την σεξουαλικη πράξη αισθάνομαι ένοχος κ κυρίως ότι κάνω κάτι κακό στις κοπέλες.Το μυαλό μου μπορεί τώρα που ωρίμασα να τα βλέπει αλλιώς τα πράγματα αλλά μέσα μου έχω ακόμα αυτά τα συμπλέγματα που με τυρρανανε. Οι ενοχές φτάνουν σε τέτοιο σημείο ορισμένες φορές που θεωρω πως μονο αν παντρευτώ κάποια θα είμαι ελεύθερος από τις επικρίσεις μου για να κάνω σεξ (!). Αφήστε που σκανδαλιζομαι άμα ακούω για καμιά κοπέλα σεξουαλικα απελευθερωμενη.Εκείνες λοιπόν οι τσόντες που είδα μικρος μου μαμησανε την ψυχή κ ακόμα τώρα που πέρασαν δεκαετίας κουβαλάω τα ψυχολογικά κ τα συμπλέγματα που μου γεννήσανε.
4
 
 
 
 
σχόλια
Το να υπάρχουν ενοχές γύρω από το θέμα του σεξ συμβαίνει και στα δύο φύλλα. Η ενοχή ότι είναι ντροπή που μόνο κανείς επιθυμεί ή ερεθίζεται σεξουαλικά ή ακόμη και η αμαρτία που γεννιέται μέσα σου επειδή κάνεις σεξ, συναντάται κυρίως σε άτομα που έχουν γαλουχηθεί πιο ''αυστηρά'' σε κάποιες οικογένειες. Αυτό δημιουργεί τραύματα και εμποδίζει τον άνθρωπο να γευθεί το σεξ και την απόλαυση που προσφέρει. Πιστεύω συνδέεται άμεσα και με τη θρησκεία που δημιουργεί αυτό το κόλλημα. Είναι κάτι όμορφο και φυσιολογικό, είναι κάτι ιερό που ενώνει τη ψυχή και το σώμα δύο ανθρώπων. Το ασύστολο σεξ με διάφορους είναι για μένα άσχημο όχι όταν είσαι με τον άνθρωπό σου και ας είναι πριν το γάμο κιόλας.
Ίσως ακουστεί λίγο κάπως ,αλλά γι'αυτό λέγεται κυρίως από ειδικούς ότι οι ανήλικοι(οι κάτω των 18 γενικότερα) θα πρέπει , επιβάλλεται μάλλον να απογορεύεται να μένουν μακριά από τέτοια θεάματα είτε πρόκειται για περιοδικά ,είτε για ταινίες όχι μόνο πορνό αλλά και θεάματα βίας γενικότερα και αυτό γιατί ακριβώς επειδή δεν έχουν διαμορφώσει χαρακτήρα και τον ψυχισμό τους αυτού του είδους οι εικόνες αρχικά ερεθίζουν τα ζωώδη ένστικτα και γράφουν στην ψυχή τους χωρίς όμως να μπορούν να το επεξέργαστούν με το λευκό ακόμα από εμπειρίες μυαλό τους.Κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος να γίνει γονιός ,ωστόσο ακόμα και σήμερα βλέπει κανείς γονιούς να εκθέτουν τα παιδιά τους σε δραστηριότητες όπως βίαια videogames ,κινούμενα σχέδια( ναι πολλά από αυτά θα πρέπει να απογορευτούν δια ροπάλου από την τηλ.).Και που να δείτε τι γίνεται με τις πορνοταινίες που κυκλοφορούν πλέον δωρεάν και αφειδώς στο διαδίκτυο...Εντάξει δεν έκανες και κάτι τραγικό ή κατι που δεν έχουν κάνει και άλλοι και το γεγονός ότι σκέφτεσαι σημαίνει ότι είσαι ψυχικά υγιής και ισορροπημένος.Αν θές την γνώμη μου συζήτησέ το κάποια στιγμή και με κάποιον ειδικό.Αυτός ίσως με τις γνώσεις του να σε βοηθήσει απλώς να το κατανοήσεις περισσότερο.
Ρε φίλε, η ψυχή είναι δική μας. Κομμάτι μας. Τη φροντίζουμε αν πάσχει. Αφού λες ότι πάσχεις από τις τσόντες (και υποπτέυομαι ότι συνδυασες το κρυφό με το βρώμικο λόγω οικογένειας, αλλά δεν είναι επί του παρόντος) και έχεις συνειδητοποιήσει τη λογική του πράγματος, γιατί δεν πας να το λύσεις το πρόβλημα με έναν ψυχολόγο, να βρεις (στην κυριολεξία) την υγειά σου;Το "βρώμικο" σεξ σε έφερε στον κόσμο. Το ίδιο θα φέρει και το παιδί σου. Το ίδιο ακριβώς θα σε κάνει να επιθυμήσεις μία γυναίκα, θα σε δέσει μαζί της, θα σου χαρίσει στιγμές ηδονής, ευτυχίας, συντροφικότητας.Οι τσόντες δε σου καναν τίποτε. Εσύ πηρες τις προσλαμβάνουσες και τις μετέφρασες έτσι. Με λάθος τρόπο. Ώρα για δουλειά και προς Θεού (γλυκιά ειρωνία) μη μπλέξεις θρησκείες με το κομμάτι αυτό. Οι μόνοι που δαιμονοποιούν το σεξ είναι οι άνθρωποι και ιδίως οι εκπρόσωποι των θρησκειών, για λόγους ελέγχου και εξουσίας.
Scroll to top icon