ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.2.2018 | 01:56

Επικοινωνία

Θεωρώ ότι αυτό που λείπει στην εποχή μας είναι η ουσιαστική επικοινωνία με τους άλλους (και η ειρωνεία είναι ότι η τεχνολογία μας προσφέρει ολοένα και περισσότερους τρόπους να επικοινωνούμε, χωρίς βέβαια αυτό να βελτιώνει απαραίτητα την ποιότητα της επικοινωνίας αυτής). Μπορεί να γνωρίζουμε πολλά πρόσωπα, αλλά ξέρουμε πραγματικά ελάχιστους ανθρώπους - ίσως και ποτέ πολύ καλά κάποιον. Μιλάμε πολύ, αλλά συζητάμε λίγο - παρουσιαζόμαστε συχνά ως κάτι άλλο από αυτό που είμαστε, γιατί όλοι σε κρίνουν από το φαίνεσθαι και σε βάζουν σε κουτάκια με ταμπελίτσες για την οικονομία χρόνου... Κι έτσι δημιουργούνται όλες αυτές οι επιφανειακές σχέσεις μεταξύ "γνωστών" που ταξιδεύουν μόνο με ούριο άνεμο, ίσα ίσα για να διαλυθούν στο πρώτο κυματάκι. Πρόκειται για δεσμούς (προ)βολής με ημερομηνία λήξης, οι οποίοι ναι μεν καλύπτουν τα χαμηλά standards του θεσμού της κοινωνικότητας, που επιτάσσει το να περνάς τον πολύτιμο και σύντομο χρόνο της ζωής σου με ανθρώπους που ίσως αύριο να μη θυμάσαι καν το όνομά τους, αλλά που στο τέλος της μέρας δεν σε βοήθησαν ούτε να εξελιχθείς ούτε να γεμίσεις την ψυχή σου... Αυτό!
5
 
 
 
 
σχόλια
Ρε, Ράμπο, στη θειά δεν έτυχε, αλλού βιάζουν ότι ανήλικο βρουν ή ξεμοναχιάσουν...Ξέρω, γενικεύω, αλλά και η δική σου αναγωγή είναι εξίσου φάουλ.
Φαμπινα με την θεία εχει το ίδιο νόημα με τον προβληματισμό που μου ειπες. Ότι ακριβώς τις πράξεις δν τις κάνουν οι εθνικότητες κ οι θρησκείες αλλα οι άνθρωποι.Σαν σχόλιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσω τα κυκλώματα του συναισθηματικού ρομποτ.
Scroll to top icon