ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.2.2018 | 12:31

"Πουστάρα"

Είμαι 18 χρονών γκέι. Σήμερα άκουσα ένα πολύ κοντινό μου πρόσωπο που δεν ξέρει για μενα να αναφέρεται για χιλιοστη φορά σε έναν γνωστό γκέι ως "πουστάρα" και "αδερφαρα" και όχι για πλάκα.Με αηδία και τάση για κοροϊδίαΣτο παρελθόν όταν συνέβαιναν αντίστοιχα περιστατικά παρεξηγουμουν και νευριαζα πολύ.Σήμερα απλώς πληγώθηκα.Πολύ.Πληγώθηκα που ένας δικός μου άνθρωπος μιλάει ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΣΗ χωρίς να έχει ιδέα πόσο με πονάει με τον τρόπο του, εμένα που πέρασα χρόνια μέσα στην άρνηση και στο μίσος για τον εαυτό μου για αυτόν και μόνο τον λόγο.Πληγώθηκα που με θεωρεί πουσταρα χωρίς καν να το γνωρίζει.
7
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί γκρινιάζεις; γιατί επιτρέπεις σε μια λέξη να σε πληγώσει; Γιατί δεν παίρνεις τα όπλα των άλλων και δε τα στρέφεις επάνω τους; γιατί δεν απάντησες, ήρεμα και αδιάφορα "κι εγώ είμαι πουστάρα και γουστάρω. Υπάρχει πρόβλημα;"Είσαι απαράδεκτος όταν απαιτείς από τους άλλους να σε δεχτούν όπως είσαι, σαν να είναι δεδομένο. Στην ελληνική κοινωνία που ζεις δεν μπορείς ακόμα να το απαιτείς. Το ξέρεις και φοβάσαι και γι αυτό δεν το έχεις αποκαλύψει. Ε, λοιπόν, πρέπει να το διεκδικήσεις στον δικό σου κύκλο. Να είσαι η αφορμή να μάθουν και την άλλη πλευρά. Θα μάθουμε να αποδεχόμαστε το διαφορετικό όταν οι μικροί κύκλοι ολωνων καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου. Και πάλι δε θα καλυφθουν τα πάντα. Και θα πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό.Μη γκρινιάζεις γιατί τα πράγματα δεν είναι αλλιώς. ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΕΣΥ.
Ίσως το έχει καταλάβει και το έκανε επίτηδες για να σε πληγώσει ή να δει την αντίδραση σουΚαλύτερα να ανοιχτείς σε όλους μια και καλή.Ήρεμα και όμορφα. Μην θεωρείς ότι τα γούστα σου είναι καμιά τρομερή αμαρτία .Και σε όποιον αρέσεις.Δεν έκανες και φόνο.
Τοσος πονος ρε φιλαράκι επειδη έλκεται το κορμί σου απο τους άντρες ;χαλάρωσε. Στο 2018 είμαστε. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί ουσιαστικά προσβάλλουν τον ιδιο που τα λεει. Υ.γ όταν κανεις ερωτα με άντρα αν εσυ νιώθεις καλά μν σκας για το τι πιστεύουν οι αλλοι.
Δώστου ένα ελαφρυντικό γιατί δεν ξέρει για σένα όπως λες. Ίσως αν ήξερε, να μην εκφραζόταν τόσο άσχημα. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος είναι ομοφοβικός ακόμα και σε κοινωνίες πιο προχωρημένες από την ελληνική, όπου ανέχονται μεν, αλλά δεν αποδέχονται. Και για το λόγο αυτό θα πρέπει να οπλίσεις πολύ γερά τον εαυτό σου, για να μη σε αγγίζουν τέτοιες κακίες.
Κατ' αρχήν δεν εχει να κανει για ποιον μιλάει αλλα για τον τροπο που μιλάει. Αποδεικνύει την παιδεία και την κουλτούρα του και νομίζω οτι αυτο πληγώνει τον εξομολογουμενο.Απο την αλλη δεν ξέρουμε αν εξωτερικά και εμφανισιακά υπάρχουν διαφορές σε σχεση με αυτον που χαρακτήρισε. Για να μην ξέρουν πολλοι ότι ο εξομ/νος ειναι γκει, σημαίνει οτι δεν το δηλώνει με την παρουσία και την εμφάνιση του. Θελω να πω, οτι αν εκεινος ειναι αρκετά θηλυπρεπης σε σχεση με τον εξομ/νο, τοτε ισως να μην εχει να κανει με την αποψη του γενικά για τους γκέι, αλλα με τον τροπο εκφρασης της ερωτικής προτίμησης.Αυτο για μένα αποτελεί το μονο ελαφρυντικό.
Scroll to top icon