ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.2.2018 | 16:43

Χαρακτηρισμοί

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας ακούμε άπειρους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μας, έτσι δεν είναι;Άλλοι ίσως έχουν βάση, άλλοι ίσως είναι απλά κακοπροαίρετοι και άλλοι ίσως λέγονται απλά για να λέγονται.Ανεξάρτητα όμως του πώς προκύπτει ο χαρακτηρισμός, αν είναι ανυπόστατος ή όχι, κάποιοι χαρακτηρισμοί "μένουν" μαζί σου για πολύ καιρό.Στην περίπτωσή μου, ο χαρακτηρισμός που δεν μπορώ να ξεχάσω είναι 'ανέραστη'.Είμαι περίεργη να μάθω σε άλλους ανθρώπους ποιοι χαρακτηρισμοί τους "έμειναν".
8
 
 
 
 
σχόλια
πώς θα βγεις έξω με τέτοιο μαλλί ; πάνε φτιάξε τα μαλλιά σου. Από τον αδερφό μου, όλοι όσοι τα λένε απλά δεν εχου κάτι ν πουν λένε οι ίδιοι τέτοιες φράσεις στον εαυτό τους από χαμηλή αυτοεκτίμηση, από φόβο πολλά
Οι χαρακτηρισμοί μένουν (και σας ενοχλούν) γιατί τους κρατάτε. Και για να τους κρατάτε σημαίνει ότι άγγιξαν μία αλήθεια μέσα σας. Αν γνωρίζατε τους εαυτούς σας θα ξέρατε αν δόθηκαν δίκαια ή άδικα.Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι έχουν πει πολλά για μένα, αλλά δεν έχω κρατήσει τίποτε, γιατί ποτέ δεν πληγώθηκα, ούτε από την αλήθεια των χαρακτηρισμών, ούτε από το ψέμα τους τόσο, ώστε να μου μείνουν.
Φυσικά. Αλλά όταν αγγίξω ένα επίπεδο αυτογνωσίας σχετικά με τον χαρακτηρισμό, γιατί να μου μείνει; αν είμαι ετσι, είμαι (οπότε δε με πληγώνει) αν όχι, χέστηκα, αν ήμουν, αλλά όχι πλέον, τον έχω ξεπεράσει.
Βαρετη.Μου το ειχε πει ανθρωπος που ημασταν μαζι επειδη δεν ειχε δραματα η σχεση μας. Δεν εκανα δηλαδη σκηνες ζηλειας, δεν μαλωναμε για ανουσια πραγματα κι ας προσπαθουσε να με τσιγκλησει, δεν επαιζα παιχνιδια εξουσιας για το ποιος εχει το πανω χερι και δεν ειναι δεδομενος. Με ειχε προβληματισει για αρκετο καιρο, ακομη και αφου χωρισαμε (το οποιο δεν αργησε να γινει), και σκεφτομουν μηπως οντως ετσι πρεπει να ειναι μια παθιασμενη σχεση. Πολυ σωστο αυτο που εγραψε η love supreme, οτι οι χαρακτηρισμοι μαρτυρουν περισσοτερα για αυτους που τους χρησιμοποιουν.
Μια θεωρία λέει ότι,οι χαρακτηρισμοί μαρτυρούν περισσότερα γι'αυτούς που τους χρησιμοποιούν,παρά γι'αυτούς που τους δέχονται.Εμένα στην εφηβεία με κυνηγούσε η λέξη"σνομπ",αλλά ποτέ δεν τον αποδέχτηκα-μέσα μου με σκεφτόμουν ως"απόμακρη λόγω φυσικής συστολής",απλά ήθελα το χρόνο μου με τους ανθρώπους-και το ίδιο είμαι και σήμερα,αν και έχω ισορροπήσει τις αντιδράσεις μου και έχω προπονήσει τις κοινωνικές μου δεξιότητες. :)
Scroll to top icon