Μείωση της ανεργίας κατά 3% έως το τέλος του 2018, προβλέπει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Μείωση της ανεργίας κατά 3% έως το τέλος του 2018, προβλέπει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Facebook Twitter
ΑΠΕ
2

Η ανεργία στην Ελλάδα θα μειωθεί περισσότερο από 3% έως το τέλος του 2018, εκτιμά η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. 

Σε δηλώσεις της σε εκδήλωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις εργασιακές σχέσεις, η κ. Καραμεσίνη ανέφερε πως την περασμένη χρονιά η ανεργία σημείωσε ύφεση 2,5%, με ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.

«Με έναν προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας. Μπορεί να έχουμε και τρεις...και τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μείωση», είπε χαρακτηριστικά η κα Καραμεσίνη. 


Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα έχει δοθεί στην καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων, καθώς και στην αντιμετώπιση της αδήλωτης, της υποδηλωμένης και της απλήρωτης εργασίας.

«Τα προηγούμενα τα χρόνια είχε εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς, που οι επιδοτήσεις, αντί να είναι πραγματικές δίνονταν σε εργολάβους» τόνισε, από την πλευρά της,  η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, Γιώτα Λαζαροπούλου.

Για να αλλάξει αυτό, απαιτείται συνεργασία των εργαζομένων με τους ελεγκτικούς φορείς για τις εργασιακές σχέσεις, τόνισε η ίδια.

«Είχαμε το τελευταίο διάστημα, ένα πολύ καλό παράδειγμα συντονισμού με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, με πρόστιμα στις τράπεζες για αδήλωτη εργασία, με κλεισίματα καταστημάτων για τον ίδιο λόγο, πράγματα που δεν είχαν ξαναγίνει. Μπορούμε με καλό συντονισμό, όπως με π.χ. με το ΣΕΠΕ σε αυτή την περίπτωση, να αλλάξουμε τα δεδομένα στο εργασιακό περιβάλλον», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Οικονομία / Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Σε ερώτηση για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι παρά την πρόοδο και τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών την τελευταία πενταετία, παραμένει το πιο σημαντικό πρόβλημα
LIFO NEWSROOM