ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.3.2018 | 17:39

Απογοήτευση

Μιας και οι περισσότεροι εδώ εξομολογούνται τα ερωτικά τους, θα γράψω κ εγώ την ιστορία μου για όποιον έχει το χρόνο και τη διάθεση να τη διαβάσει με τον απογευματινό καφέ του και όποιος θέλει ας μου γράψει από κάτω και μια γνώμη.Πριν τρία χρόνια γνώρισα κάποιον που εξαρχής μου ξεκαθάρισε ότι δυσκολευόταν οικονομικά και δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά σε εξόδους, διακοπές κτλ. Εμένα μου άρεσε και του είπα ότι δεν με πειράζουν αυτά και ότι θέλω να έχουμε μια όμορφη σχέση και να συνεισφέρουμε και οι δύο όπως μπορούμε.Τότε παρακολουθούσε ένα ΙΕΚ πληροφορικής και έβγαζε τα έξοδά του από το ελάχιστο χαρτζιλίκι των γονιών του. Εγώ τελείωνα το μεταπτυχιακό μου, του οποίου τα δίδακτρα έβγαζα δουλεύοντας για να μην επιβαρύνω τους γονείς μου, παρόλο που είναι υψηλόμισθοι και πολύ γενναιόδωροι απέναντί μου.Παράλληλα, έστελνα αιτήσεις για θέσεις εργασίας (όπως και τώρα) όπου μπορούσα και γενικώς κινητοποιήθηκα για το εργασιακό κομμάτι, ελπίζοντας ότι και ο ίδιος θα τελείωνε την πρακτική του και θα έδινε εξετάσεις για πιστοποίηση ώστε να προχωρήσει επαγγελματικά. Ωστόσο, όταν έφτασε να ξεκινήσει πρακτική τα παράτησε με το επιχείρημα ότι δε θέλει να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται. Του είπα ότι οι περισσότεροι έχουν αναγκαστεί να κάνουν κάπου πρακτική και ότι είναι προαπαιτούμενο για να τελειώσει το ΙΕΚ, αλλά προτίμησε να αρχίσει να δουλεύει ντελίβερι, λίγες ώρες και όχι όλες τις μέρες. Όλα αυτά ενδεδυμένα με το μανδύα της κατάθλιψης, για την οποία ξεκίνησε και αγωγή, και με όλο τον υπόλοιπο καιρό χαμένο στον υπολογιστή με λολ, youtube, ξενύχτι και τα σχετικά. Και απάντηση για το οτιδήποτε: "δεν έχω λεφτά".Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δε με πείραζε που ήταν φτωχός, αλλά ήθελα να δω ότι δεν είναι τεμπέλης κι ότι προσπαθεί. Επίσης, τότε ήμουν 24 και τώρα πέρασα τα 27, βλέπω τα χρόνια να περνάνε και προχωράω τη ζωή μου, ενώ αυτός που διάλεξα να είμαι μαζί του μένει στάσιμος, χωρίς κανένα εφόδιο, χωρίς στόχους, χωρίς αγγλικά, χωρίς πτυχίο, μόνο με το απολυτήριο του ΕΠΑΛ και δεν το λέω επειδή το υποτιμώ, αλλά επειδή με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν έχω ανασφάλεια για το μέλλον και θέλω κάποιον δίπλα μου που να μπορούμε να στηριχτούμε ο ένας στον άλλον και όχι μόνο αυτός σε μένα. Επίσης άρχισε να μου μιλάει και για οικογένεια, όταν δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα προσωπικά του έξοδα. Έχω δεθεί μαζί του μετά από τόσο καιρό, τον θέλω και δε μπορώ να τον αφήσω εύκολα αλλά κι αυτή η κατάσταση με απογοητεύει κάθε μέρα και πιο πολύ και δε ξέρω τι να κάνω.
6
 
 
 
 
σχόλια
Στις σχεσεις εχουμε ενα σύντροφο με τον οποίο συμπορευομαστε. Δεν κοιτάζουμε απλα ο ένας τον άλλον, αλλά κοιτάζουμε μαζι στην ίδια κατεύθυνση, στο μέλλον. Εσυ πορεύεσαι μόνη. Κι εκείνος ακίνητος. Δεν συν-πορευεστε. Οι σχέσεις μας εξελίσσονται και διαφοροποιούνται. Κι εμείς οι ίδιοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις ρωτάω: φαντάζεσαι τον εαυτό σου δεκα χρόνια μετά με αυτό τον άνθρωπο;
Αυτό που δε σε πείραζε στην αρχή, τώρα είναι θηλιά που σε πνίγει. Δυστυχώς στις σχέσεις, όσο μεγαλώνουμε, αλλάζουν οι ανάγκες και οι προτεραιότητές μας και άνθρωποι που κάποτε μας ''έκαναν'', κάποια στιγμή είναι απλός βάρος για εμάς.
Έδωσες, στήριξες, κατανόησες και τι έγινε; στείλτον, ούτε νοσοκόμα είσαι, ούτε ευθύνεσαι για ότι έχει κάνει ή θα κάνει στη ζωή του μετά το χωρισμό .
Οι απαντήσεις ειναι ήδη στο.γραπτο σου εκει που έγραψες για τον μανδύα της καταθλιψης κ στο ότι θελεις έναν άνθρωπο να στηρίξετε την οικογενεια σας κ οχι να γίνεις δεκανικι κανενός. Πρέπει να προχωρήσεις . Η' θα γίνεις σκληρή η' θα μπεις σε μια βαλτωμένη κατασταση που θα γίνει η αυτοκαταστροφή σου. Λυπάμαι για το παλικάρι αλλα πιο πολυ θα λυπάμαι αν χάσεις την λάμψη σου εσύ.
Scroll to top icon