ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.3.2018 | 02:25

Παραπανισια κιλα

Καλησπέρα σε όλους! Η κολλητή μου έχει αρχίσει να κινδυνεύει και πραγματικά δεν μπορώ να τη βοηθήσω! Ρε παιδιά ζυγίζει 130 κιλα και συνεχίζει να μην προσέχει την υγεία της! Έχω προσπαθήσει τόσες φορές με ευγενικό τρόπο να την βοηθήσω αλλά αυτή τίποτα! Και έγω έχω κάποια κιλά αλλά προσπαθώ να τα χάσω! Παλεύω για την υγεία μου ( 70 κιλα είμαι ) αυτή όμως τρώει όλο σαβούρες και απέξω σαν να μην υπάρχει αύριο. Όχι τίποτα άλλο αλλά έχει φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να ανέβει μια σκάλα! Πως να την βοηθήσω; δεν μπορώ να της το πω στα ίσα γιατί και εγώ αν ήμουν στη θέση της θα με πείραζε υπερβολικά! Αλλά πραγματικά θέλω το καλό της! Της είχα πει και καλά να γραφτούμε γυμναστήριο για να περνάει η ώρα μας και γράφτηκε αλλά στον ένα μήνα σηκώθηκε και έφυγε. .. (Τώρα πάω μόνη μου ) ! Της έχω πει να μην τρώμε απέξω ( και καλά γιατί εγώ θέλω να προσέξω τη διατροφή μου ) αλλά δεν το καταλαβαίνει! Πραγματικά έχει σοβαρό πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το διαχειριστω! Δεν σας μιλάω για 80 κιλα! Ζυγίζει 130! Και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ούτε η εμφάνιση της ούτε τίποτα! Φίλη μου είναι και την αποδέχομαι όπως και αν είναι! Αν με ενδιέφερε δεν θα την έκανα παρέα! Πάλι 130 κιλα την γνώρισα! Απλώς φοβάμαι για την υγεία της! Δεν της χτυπάει κάνεις το καμπανάκι ότι κινδυνεύει! Να της το πω στα ίσα; τι να κάνω; είναι μόλις 21 χρονών! Δεν είναι κρίμας για την υγεία της; η να κάνω την πάπια! Πραγματικά είμαι απογοητευμενη! Δεν θέλω να την προσβαλω αλλά νομίζω η κατάσταση της έχει ξεφύγει! Και το τονίζω! Καθαρά για θέμα υγείας τα λέω όλα!
4
 
 
 
 
σχόλια
Α και κατι ακομα! Καλα κανεις που προσπαθεις να βοηθησεις αλλα απο τη στιγμή που θα εξαντλησεις καθε πιθανη βοηθεια, δεν υπαρχει λογος να συνεχισεις να επιμενεις. Πολλοι το παρεξηγουν και στο τελος καταληγουν να το θεωρουν και προσβλητικο γιατι πολυ απλα δεν ειναι ετοιμοι για μια αλλαγη. Κανε αυτα που θες αλλα εφοσον δεις οτι δεν παει αλλο απλα αστο το θεμα και μην ξανα ασχοληθεις.
Ποτε δεν μπορεις να σωσεις κάποιον που δεν θελει να σωθει. Αυτο ειναι κατι προφανέςΟμως. Παντου υπαρχουν δυο οπτικες, δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο. Η φιλη σου για να εχει φτασει σε μια τετοια νοσηρη κατάσταση σημαινει οτι κατι στη ζωη της την έχει κανει να "νοσησει". Εσυ που εισαι φιλη της θα ξερεις, συνεβη κατι που την σημαδεψε; Περασε καποιου είδους καταθλιψη και βρηκε καταφυγιο στο φαγητο; Εχει για παραδειγμα ενα καρο οικογενειακα προβληματα; Πολλες φορες η αιτια ειναι βαθυτερη και στα ματια του εξω κοσμου δεν φαινεται. Υπαρχουν περιπτωσεις ανθρωπων που αν δεν ειχαν καταφυγει στο φαγητο θα αυτοκτονουσαν (τραβηγμένο το ξερω, υπαρχουν ομως οι περιπτωσεις αυτες στους νοσηρα παχυσαρκους με διατροφικες διαταραχές) . Εγω θεωρω οτι χρειαζεται βοήθεια απο εναν ειδικο για το θεμα αυτο γιατι προφανως κατι φταιει. Επισης ενας ανθρωπος που εχει τοσο σοβαρο προβλημα και μεσα του ειναι ολα τόσο περιπλεγμενα ειναι σημαντικο να κανει μικρα βηματα. Δεν μπορεις κατευθειαν να τον βαλεις να φτιαξει το τελειο διατροφικο πλανο και να παει και γυμναστηριο εφοσον μονος του δεν το αποφασίσει. Μπορει πχ να βελτιωσει τη διατροφη της για ενα τρίμηνο αρχικα και ας μην γυμναζεται θα δει αποτελεσμα. Οσα περισσοτερα τα κιλα τοσο πιο ευκολα χανονται στην αρχη και χωρις πολυ γυμναστικη. Επιπλεον δεν νομιζω να μην εχει επιγνωση του προβλήματος. Μπορει να νιωθει ασχημα να την κοιτανε οι αλλοι, να φοβαται την κοροϊδία και να χασει το κινητρο της.. Ισως να πρεπει να της προτείνεις να πηγαινετε μαζι για περπατημα εξω στη φυση, οχι στο γυμναστηριο με τα αδιακριτα και κακεντρεχη βλέμματα. (Ιδιως κατι μπρατσαραδων που το παιζουν ιστορια) Κ εγω ειμαι 21 , εχω ψαχτει αρκετα στο θεμα! Ευχομαι ολα να πάνε καλα :)
μερικοι ανθρωποι ειναι τοσο συμβιβασμενοι με αυτο που ειναι που οτι και να πεις δεν ακουνε τπτ.αν δεν το αποφασισει μονη της εσυ δεν μπορεις να κανεις τπτ
Scroll to top icon