ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.3.2018 | 22:00

Ακούω φωνές [vol.2]

Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους για τα σχόλια σας και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι πίσω από αυτό κρύβεται κάποιο είδος ψύχωσης. Εξάλλου εδώ και λίγες μέρες δεν μου έχει εμφανιστεί πάλι, ακόμα και όταν προσπαθούσα να το προκαλέσω. Επειδή διάβασα σε ένα σχόλιο που αναφέρεται στα "ντρόγκια", ξέχασα να σας πω ότι δεν κάνω καθόλου από όλα αυτά. Όλα τα είδη ναρκωτικών και ανάλογα την χρήση τους, παράγουν σημαντικά παρόμοιες ψευδαισθήσεις. Δεν πίνω όμως καθόλου αλκοόλ, ούτε μπύρες ή κρασιά, δεν πίνω καθόλου καφέδες, ούτε καπνίζω πόσο μάλλον να παίρνω ναρκωτικές ουσίες όπως κάνναβη κτλ ενώ έχω να κάνω κάποια φαρμακευτική αγωγή εδώ και πολλά χρόνια. Πάντα αποφεύγω τα φάρμακα όσο μπορώ και μου επιτρέπεται και να θεραπεύομαι με τον χρόνο όπως όταν έχω κρυολόγημα, πονοκέφαλο κτλ. Οπότε ο οργανισμός μου είναι σχεδόν "πεντακάθαρος" από ουσίες. Το να είναι κάτι μεταφυσικό ή παράλληλο σύμπαν όπως ειπώθηκαν σε σχόλια, θεωρώ ότι δεν ταιριάζει στην δική μου περίπτωση, ίσως επειδή δεν πιστεύω σε αυτά, δεν ξέρω. Έκανα μερικές έρευνες σχετικά με τις ακουστικές ψευδαισθήσεις και την σχιζοφρένεια και μπορώ να πω ότι βρήκα ίσως κάποια κοινά συμπτώματα αλλά δεν μπορώ να το εμπιστευτώ. Προς το παρόν, δεν θα επισκεφτώ κανέναν ψυχίατρο ή ψυχολόγο. Αν τυχόν στο μέλλον αποφασίσω να πάω σε ψυχίατρο κυρίως για να κάνει κάποια διάγνωση, άπαξ και μου δώσει φάρμακα δεν θα τα πάρω, είμαι εντελώς κάθετη, αφού όπως έχω πει είμαι καλά και δεν με επηρεάζει αρνητικά. Σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον, θα απευθυνθώ σε έναν ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή, όχι μόνο επειδή ακούω φωνές αλλά επειδή έχω ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη, ο οποίος πιστεύω είναι ο μόνος που μπορεί να με βοηθήσει και όχι τα χάπια. Θα θεωρήσω λοιπόν ότι αυτό που μου συμβαίνει προκαλείται από το άγχος μου.
4
 
 
 
 
σχόλια
Το ότι ακούς τις φωνές όταν πέφτεις για ύπνο συμβαίνει σε αρκετούς ανθρώπους. Εγώ συνήθως τις ακούω όταν ξυπνάω και κάποιες φορές όταν είμαι πάρα πολύ κουρασμένη και δεν έχω κοιμηθεί για πάνω από μία μέρα. Συνολικά πρέπει να έχει συμβεί γύρω στις 30 φορές στη ζωή μου. Αν είμαι πολύ κουρασμένη μπορεί να ακούσω και ήχους όπως κρότους. Οι δικές μου είναι ξεκάθαρες, καταλαβαίνω ακριβώς τι λένε και μου φαίνονται πολύ αστείες. Συνήθως είναι η φωνή της μητέρα μου που μου λέει να ξυπνήσω και αρχίζει να λέει τα δικά της μετά, μερικές φορές ακούγονται διάλογοι από ξένους ανθρώπους. Πραγματικά το διασκεδάζω κάθε φορά, και μπορώ να το αφήσω αν θέλω να διαρκέσει αρκετή ώρα, είναι εύκολο όμως να τις διαλύσω εκτός αν είμαι πολύ κουρασμένη. Ακούγονται όμως απίστευτα αληθινές, λες και μιλάει κάποιος δίπλα μου, αλλά μετά τις 1-2 πρώτες φορές που με ανησύχησαν, πια είναι εύκολο να καταλάβω ότι δεν είναι πραγματικές.Έχω αποδεχτεί ότι είναι απλά σαν να ονειρεύομαι ξύπνια. Είμαι από τους ανθρώπους που μπορούν να το κάνουν αυτό έτσι κι αλλιώς (δηλαδή να ξυπνήσω από όνειρο και να το συνεχίσω ξύπνια). Πιστεύω έχει να κάνει με τα κύματα του εγκεφάλου, δηλαδή όταν ξυπνάμε το μυαλό μας δεν έχει συνέλθει ακόμα τελείως από τον ύπνο (που είμαι απολύτως φυσιολογικό), και συνεχίζει να λειτουργεί σε κύματα που κανονικά το κάνει κατά τη διάρκεια ύπνου. Αυτό συμβαίνει και όταν είμαστε πάρα πολύ κουρασμένοι γιατί ο εγκέφαλος χρειάζεται να ξεκουραστεί.
Το να έχεις μεταφυσικές εμπειρίες δεν έχει να κάνει με το αν πιστεύεις σε αυτά, καθώς μετά από τέτοιες εμπειρίες αν όχι οι περισσότεροι τουλάχιστον αρκετοί θεωρούν τα βιώματα πραγματικά. Όπως και να έχει πρόβλημα με ψύχωση θα υπήρχε αν σε επηρέαζαν στην καθημερινότητά σου, π.χ. αν δυσκολευόσουν να ξεχωρίσεις αυτές τις φωνές από τις φωνές των γύρω σου ή αν αισθανόσουν ότι έπρεπε να κάνεις ότι σου έλεγαν κλπ. Από όποια πλευρά κι αν το δεις πάντως, δεν μπορούν να βλάψουν κανέναν αν δεν ενδώσει σε ό,τι του λένε. Προσωπικά θεωρώ ότι πρόκειται για ένα παράλληλο κόσμο σε συχνότητες οι οποίες σχετίζονται με την κατάσταση ύπνου, που πιστεύω ότι είναι ένας προσωρινός θάνατος και αναγέννηση του οργανισμού. Οπότε το να ακούει κάποιος αυτές τις συχνότητες όταν δεν κοιμάται για εμένα σημαίνει ότι με κάποιο τρόπο συντονίζεται (resonance) σε αυτές, π.χ. είτε λόγω ασυνείδητα αντιληπτών υποήχων (infrasound) στο περιβάλλον, είτε λόγω του ότι πλησιάζει σε κατάσταση ύπνου (αυτό που λέμε να "κοιμάται όρθιος", που μπορεί να οφείλεται σε κούραση, σε φαγητό ή άλλες ουσίες που προκαλούν υπνηλία) ή θανάτου (π.χ. διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο). Η δική σου περίπτωση από ό,τι περιέγραψες μάλλον έχει να κάνει με συντονισμό ή ύπνο, αλλιώς μάλλον θα σου συνέβαινε πολύ πιο συχνά και θα συνδυαζόταν με παθολογικά συμπτώματα (πονοκεφάλους κλπ.). Το πιο απλό θα ήταν να εντάξεις στην καθημερινότητά σου ασκήσεις με διατάσεις που αναζωογονούν τον οργανισμό και βελτιώνουν την καρδιακή συχνότητα.
Δεν θέλησα να σχολιάσω για ένα ζήτημα που αγνοώ. Θα σου πω όμως τι μου συμβαίνει εμένα, κυρίως όταν είμαι κρυωμένη και ¨μπουκωμένη¨. Η μύτη μου ή ο λάρυγγας -δεν ξέρω- μου δημιουργεί, κατά την αρχή του ύπνου, ήχους περίεργους που πολλές φορές μοιάζουν με φωνές. Έχω σηκωθεί βράδυ γιατί νομίζω ότι το παιδί μου φωνάζει ή άκουσα ένα ψίθυρο. Όταν κατάλαβα τι συνέβαινε, κατάφερα να ¨αναπαράγω¨ τον ήχο και έκτοτε ησύχασα.
Scroll to top icon