ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.3.2018 | 02:45

ΕΡΓΑΣΙΟΦΟΒΊΑ

Φοβάμαι να βγω έξω και να δουλέψω. Με παίρνουν για συνεντεύξεις και δεν πάω. Έχω δουλέψει στο παρελθόν και η καθημερινότητα μου ήταν μέσα στο άγχος.. κάθε βράδυ σκεφτόμουν πως θα ξυπνήσω να πάω στη δουλειά.. Φοβάμαι να πάω σε καινούργιο περιβάλλον, να γνωρίσω συναδέλφους, αν θα τα καταφέρω, αν θα με εκμμεταλευτουν, αν αν αν... είμαι άνεργη, έχω καλό βιογραφικό που όποτε το στέλνω με καλούν για ραντεβού.. δεν σηκώνω κάν το κινητο.. googlαρω τον αριθμό να δω ποια εταιρεία ήταν.. κάπως έτσι δε πάω ποτέ πουθενά.. πάσχει κανείς απο κάτι παρόμοιο;
5
 
 
 
 
σχόλια
Ειλικρινά τί σημασία έχει αν κάποιος έχει τις ίδιες φοβίες με εσένα;Και να τις έχει αντιμετωπίσει δεν σημαίνει ότι ο τρόπος που χρησιμοποίησε θα "λειτουργήσει" και σε σένα. Επίσης πιστεύω -χωρίς να είμαι ψυχολόγος ή ειδικός- ότι όσο αποφεύγεις να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, τόσο ταΐζεις το τέρας.Συμβουλέψου κάποιον ειδικό σχετικά με το θέμα πριν να είναι αργά. Ένα τούμπανο βιογραφικό με μηδέν προϋπηρεσία όσο μεγαλώνεις χάνει την αξία του.
Μας δουλεύεις λίγο τώρα... Ξέρεις κανέναν εργαζόμενο που να μην έχει άγχος? Αλλά βρισκεις τρόπο να το διαχειριστείς, είτε μόνος είτε με βοήθεια! Τώρα αν εσυ έχεις τόσα λεφτά ή κάποιον να σε συντηρεί, κάτσε σπίτι σου... τι να σου πούμε εμείς?
Δε ζητάει βοήθεια, ούτε συμβουλή, ρωτάει αν υπάρχουν κ αλλα άτομα που πάσχουν απο κάτι παρόμοιο... ειναι ξεκάθαρη εξομολόγηση νομίζω.. συν οτι διάβασα κάπου οτι είναι ένα νέο είδος φοβίας.
Ναι οκ, ας ειχε υποχρεώσεις, ας ειχε ενοικιο να πληρώσει, ας ζούσε σε κάποιο φτωχό σπίτι, ας ειχε μωρό παιδί και μετα το συζητούσαμε. Δεν ξέρω αν ειναι φοβία ή όχι, θα ρωτήσω τον ψυχολόγο που με βλέπει αν ισχυει αυτό, αλλα αν είναι όντως φοβία, θα έλεγα οτι ειναι φοβία πολυτελείας... Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να δουλέψει για βιοποριστικούς λόγους αφενός αλλά και αφετέρου γιατί έτσι ανοίγουν οι ορίζοντές του, προσφέρει, γίνεται αναγκαίος κτλ κτλ... Σόρυ αν ακούγομαι απόλυτη και κακιά αλλά αυτή ειναι η γνώμη μου!
Δεν ξέρουμε τι έχει να πληρώσει τι ανάγκες εχει κτλ τις φοβίες δε τις χωρίζουμε ούτε τις διαλέγουμε.. εγω εχω αγοροφοβία και προσπαθώ να το ξεπεράσω σε το διάλεξα.. αν πέσεις και κοιμηθείς και δεις ένα κακό όνειρο φταίς εσυ; Καπψς έτσι το βλέπω εγω.. Δε ξέρουμε τι έχει βιώσει γιατί όλε οι φοβίες βασίζονται σε παλαιότερα βιώματα σύν οτι λεει πως έχει δουλέψει όποτε προφανώς δε του/της τα χουν όλα έτοιμα.. και μερικοι άνθρωποι πχ εγω που εχω την φοβία που προανέφερα αποφεύγω τα μέρη με κόσμο τα κλειστά κτλ φαντάζομαι κάτι αναλογο κάνει κ αυτός-ή αποφεύγει τα έξοδα θα μένει με γονείς κτλ (φανταζομαι εγω τωρα) όλες τις φοβίες μας τις πυροδοτούμε με τέτοιες κινήσεις ώστε να μην μας ενοχλούν (πράγμα λανθασμένο). Ο καθένας μας περνάει τον δικό του γολγοθά που ο αλλος πολλές φορες δεν μπορεί να καταλάβει.
Scroll to top icon