ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.3.2018 | 02:33

Ζήλια

Ναι το παραδέχομαι ζηλευω αφόρητα .εάν κάποιος στη δουλειά πάρει επαίνους ,αύξηση μισθού ενώ εγώ όχι είτε βλέπω να τον συμπαθούν πιο πολύ από τα αφεντικά μέχρι τους εργαζόμενους αυτομάτως νιώθω μίσος να με διακατέχει σε σημείο να ονειρεύομαι πιράνχας να τον φάνε .είμαι σίγουρη ότι οι πιο πολλοί εκεί έξω έτσι πιστεύουν ας είμαστε ειλικρινείς κανείς δεν χαίρεται για την επιτυχία του άλλου -ενω εμείς την ίδια στιγμή αποτυγχάνουμε
7
 
 
 
 
σχόλια
Δηλαδή δεν θα χαρείς για την επιτυχία κάποιου δικού σου ατόμου επειδή δεν τα καταφέρνεις κάπου; Υπερβολικό...Τώρα η επιτυχία κάποιου μπορεί να μου φανεί ενοχλητική αν ξέρω ότι την άξιζε άλλος αλλά ως εκεί. Θα χαρώ για τα άτομα που αγαπώ, για εκείνα που βρίσκω άξια για την επιτυχία και για όσους αποπνέουν καλοσύνη όσο κι αν αποτυγχάνω. Βέβαια, αν δεν αντιληφθείς ότι η επιτυχία σου είναι προσωπική υπόθεση, δύσκολα τα πράγματα! Όπως κι αποτυχία.
Στο χωριό μου αυτό το συναίσθημα το λέμε φθόνο, όχι ζήλεια. Επίσης, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (ευτυχώς) που δεν μεταφράζουν την επιτυχία των άλλων σε αποτυχία δική τους.
Σωστή παρατήρηση. Φθόνος είναι αυτό που περιγράφει η εξ. 100%.Εξ., αντί να επικεντρώνεσαι στο τί κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι, ασχολήσου με τον εαυτό σου: τί μπορείς να κάνεις για να γίνεις καλύτερη και να πετύχεις τους στόχους σου. Θα σου πω ότι σίγουρα δεν σκέφτονται οι πιο πολλοί έτσι όπως περιγράφεις. Φυσικά είναι αναπόφευκτο το να κρίνεις αν ένας συνάδελφος πήρε αύξηση ή έπαινο με την αξία του (γιατί υπάρχει το φαινόμενο όπου κάποιος καρπώνεται τη δουλειά κάποιου άλλου), αλλά αυτό που περιγράφεις περιέχει μένος και μηδέν αντικειμενικότητα.
Θα είμαι ειλικρινής αφού το ζητάς! Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται με την επιτυχία των άλλων. Η αποτυχία σου δεν καθορίζεται από την επιτυχία των άλλων! Ελπίζω να μην σε ξέρω.
Scroll to top icon