ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.4.2018 | 19:11

Διαγώνισμα φυσικής

Πηγαίνω δευτέρα Λυκείου, είμαι μαθήτρια του 20 σχεδόν (19,8) και θετική κατεύθυνση. Ενώ χημεία, βιολογία και έκθεση είμαι πολύ καλή (γράφω πάνω απο 85) φυσική πατώνω,στο τελευταίο έγραψα 63.Του χρόνου θα πάω στο πεδίο υγίειας. Διαβάζω κάθε μέρα πάρα πολλές ώρες και κάνω φροντιστήριο 18 ώρες την εβδομάδα. Έχω κουραστεί άπειρα και δεν βγαίνω σχεδόν ποτέ. Έχω να βγω από πριν το Πάσχα. Έχω λοιπόν απογοητευτεί και από την καθημερινότητα μου αλλά και από το ο γεγονός ότι διαβάζω καιι παρόλα αυτά δεν αποδίδω στην φυσική. Την Κυριακή στο φροντιστήριο γράφω φυσική κατεύθυνσης σε κινητικη θεωρία, θερμοδυναμική, ηλεκτρικό πεδίο και βαρυτικό πεδίο, για να καταφέρω να διαβάσω όλα αυτά που μας έβαλαν θέλω 2 εικοσιτετράωρα. Πράγμα αδύνατον εφόσον έχω και σχολείο το πρωί και φροντιστήριο το απόγευμα. Ακόμα και αν διαβάσω τόσο το αποτέλεσμα θα είναι κάτω απο 60%. Οι συμμαθητές μου θα γράψουν χωρίς διάβασμα αλλά θα γράψουν πάνω από 80%. Τι να κάνω εγώ; Να το γράψω ή όχι; Να τονίσω πως αν δεν κάνω λάθος μόνο το βαρυτικό πεδίο είναι στην ύλη των πανελλαδικών. Βοήθειαααααααα!!!!!!!
4
 
 
 
 
σχόλια
Και γω έτσι αγχωνόμουν και τελικά κακο έκανα στην απόδοση μου ως μαθήτρια παρά καλό. Κάνε μου μια χάρη, την Παρασκευή μετα το φροντιστήριο βγες μια βόλτα με τους φίλους ή τους δικούς σου να ξελαμπικάρεις. Διαβασε το σαββατο την φυσική σου και ότι γράψεις. Ενα διαγωνισμα είναι. Επίσης, μην λες οτι οι αλλοι γραφουν καλα χωρις διαβασμα, δεν γίνεται αυτο.Το καλοκαιρι κατσε και διαβασε πιο επιμελώς την φυσικη που θα χεις πιο πολύ χρονο.Προσπάθησε μια φορα την βδομαδα, έστω, να βγαίνεις λιγο έξω απο το σπίτι.
Αγαπητή φίλη,είμαι 18 και φέτος δίνω πανελλήνιες οπότε άσε με να σου πω 2-3 πραγματάκια...1)δεν έχει νόημα να ζορίζεσαι τοσο πολύ απο φετος με 18 ωρες φροντ.Φαντάσου οτι εγώ γ λυκειου και κανω 14...,οπότε μην δουλευεις τοσο σκληρα γιατι αν αρχισεις απο τωρα θα κουραστεις και θα τα παρατησεις...τουλαχιστον αυτο κανουν οι περισσοτεροι.Ηρεμησε λιγο και βγαινε καμια βολτα καθε σκ ,διοτι απο του χρονου οι βολτες θα ειναι περιορισμενες.Φαντασου οτι με την παρεα μου εχουμε να βγουμε μαζί πανω απο 7 μηνες.....2)100% να πας να το γραψεις,γιατι ετσι καταλαβαινεις που εχεις κενα...αν ειναι μην πας την μερα που γραφεις αλλα πηγαινε μια μερα που θα εχεις διαβασει καλα,αφου δεν προλαβαινεις λογω σχολειου και φροντ.Από όλα αυτά που κάνεις φέτος,μόνο το 2ο κεφάλαιο(Διατήρηση της ορμής) είναι στις πανελλήνιες.Όλα τα άλλα δεν είναι στην 3η λυκείου,οπότε ηρέμησε...Επίσης παρόλο που η θερμοδυναμική δεν είναι στην 3η λυκείου καλό θα είναι να θυμάσαι απειροελάχιστα τους 3 νόμους καθώς έχουν ευρεία χρήση.Π.χ θα μάθεις του χρόνου ότι στην χημεία,η καταστατική εξίσωση των ιδανικών αερίων (PV=nRT),πρακτικά,προκύπτει απο τους νόμους των Charles,Boyle και Gay-LussacΑκόμη σου προτείνω στο τέλος να μην πετάξεις/κάψεις το σχολικο βιβλίο της χημείας της 2ας λυκείου,καθώς θα σου φανεί πολύ χρήσιμο για την 3η λυκείου.Π.χ θα σου εχει ασκησεις με δεντρακια και θα σου λεει οτι η Α δίνει καύση δλδ Α +Ο2 ---> CO2 + H2O,και στο βιβλίο της 3ης λυκείου δεν σου λέει ποιες ενώσεις δίνουν καύση ενώ στο αντίστοιχο της 2ας το αναφέρει(όλες οι ενώσεις δίνουν τέλεια καύση).Επιπλέον είναι χρήσιμο για να θυμάσαι τους γενικούς μοριακούς τύπους των οργανικών ενώσεων Ελπίζω να σε κατατόπισα.
α) Κάνεις πολλές ώρες φροντιστήριο. Πώς θες να αποδώσει το μυαλό σου, όταν το έχεις στην πίεση συνέχεια; β) Αν δεν αποστασιοποιηθείς λίγο από το βετό που σου έχεις η ίδια ασκήσει, δεν θα την παλέψεις εύκολα. Δεν έχεις λόγο να μην καταλαβαίνεις τη φυσική. Ίσως να μην έθεσες εξ αρχής τις σωστές βάσεις, δίνοντας προσοχή. Ίσως ο καθηγητής σου να μην σε εμπνέει, ώστε να την κατανοήσεις. Πολλά ίσως. Πάρτο από την αρχή και μην σιγουρεύεις την αποτυχία πριν καν ξεκινήσεις. γ) Ιδιαίτερα μαθήματα στην φυσική και προσπάθησε να βρεις κάποιον έμπειρο. Μόνο όσοι έχουν κατανοήσει το αντικείμενο τους επαρκώς, μπορούν να απλοποιήσουν την πληροφορία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνει κατανοητή σε όλους. Παπαγαλία ξέρουμε όλοι. Στο φροντιστήριο είναι τέτοια η πίεση του χρόνου, που δύσκολα θα ασχοληθεί ο καθηγητής μόνο με εσένα. Προς θεού όμως, βρες λίγο χρόνο να ξεσκάει το μυαλό σου. Κολύμβηση, μπιλλιάρδο, σκάκι, σινεμά ή θέατρο. Κάτι! Δε λέω, κλαμπάρισμα και τέτοια είναι ίσως εκτός προγράμματος. Αλλά πρέπει κάπως να ξεμπλοκάρεις και το μυαλό σου.
Walter lewyn γράψε στο youtube , κάνει τα καλύτερα μαθήματα φυσικής , το καλοκαίρι δες τα χαλαρά ;) Όσοι ξέρουν μαθηματικά , δεν ξέρουν φυσική κ όσοι ξέρουν φυσική δεν ξέρουν μαθηματικά , ποτέ δεν κατάλαβα φυσική , ακόμα κ στο πανεπιστήμιο με το ζόρι την πέρασα κ καταλαβαίνω πολύ δυσκολότερα μαθήματα
Scroll to top icon