Ανοίγουν αύριο οι τράπεζες στην Κύπρο

Ανοίγουν αύριο οι τράπεζες στην Κύπρο Facebook Twitter
2

Αύριο ανοίγουν οριστικά οι τράπεζες στην Κύπρο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου ελήφθη η σχετική απόφαση πριν από λίγο από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Υπουργό Οικονομικών. Το παρατεταμένο κλείσιμο των τραπεζών, η έλλειψη ρευστού στους καταναλωτές και η πολιτική των προμηθευτών να μη συναλλάσσονται χωρίς μετρητά, έχει οδηγήσει σε στραγγαλισμό της αγοράς. Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και βιομηχανίες έμειναν κλειστές για να μειώσουν τη ζημιά τους, δίνοντας άδεια στους εργαζομένους τους. Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων γίνεται με εμπόδια και σε κάποιες περιπτώσεις τερματίστηκε εντελώς.

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με το Sigmalive, οι περιορισμοί στις συναλλαγές στους οποίους κατέληξε η Κεντρική Τράπεζα κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Οικονομικών  θα έχουν ισχύ 7 ημερών. Προβλέπεται ως ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό οι 3.000 ευρώ εξαιρουμένων συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Το προσχέδιο του διατάγματος προβλέπει τα εξής:

1)    Απαγορεύεται η εξαργύρωση επιταγών αλλά επιτρέπεται η κατάθεση επιταγών σε λογαριασμό.

2)    Απαγορεύεται η πληρωμή χωρίς μετρητά και η μεταφορά χρημάτων εκτός της Δημοκρατίας με εξαίρεση τις πιο κάτω περιπτώσεις:

-    Εισαγωγές με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων.

-    Έξοδα διαμονής και δίδακτρα για φοιτητές μέχρι 10.000 ευρώ.

-    Πληρωμές μισθών υπαλλήλων που εργάζονται εκτός της Δημοκρατίας

-    Πληρωμές απαιτήσεων από ασφαλιστικές εταιρίες.

-    Πληρωμές και μεταφορές χρημάτων που έχουν την έγκριση της Επιτροπής.

3)    Απαγορεύονται οι πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω πιστωτικής, χρεωστικής και προπληρωμένης κάρτας άνω των 5.000 ευρώ.

4)    Απαγορεύεται ο τερματισμός γραμματίων εκτός και αν τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δανείου.

5)    Απαγορεύεται η μεταφορά συναλλάγματος ή ευρώ άνω των 3.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

6)    Το διάταγμα ισχύει και για χρηματοοικονομικές συναλλαγές, πληρωμές και μεταφορές που δεν είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του διατάγματος.

7)    Απαγορεύεται σε πιστωτικό ίδρυμα να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συναλλαγή η οποία παρακάμπτει το συγκεκριμένο διάταγμα.

8)    Το διάταγμα ισχύει για όλους τους λογαριασμούς ανεξαρτήτως του νομίσματος με το οποίο είναι συνδεδεμένοι.

Επιπλέον το διάταγμα προνοεί ότι κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει συνήθη διαμονή στη Δημοκρατία ή εταιρία με έδρα στην Κύπρο, θα πρέπει να επαναπατρίζουν όσα χρήματα αποκτήσουν από εξαγωγές ή περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται εντός της Δημοκρατίας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Διεθνή / Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Ο Μάικι Μπρενάν εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω του στο διαβόητο σημείο για σερφ στο Shipstern Bluff
LIFO NEWSROOM
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Διεθνή / Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Η Κάθριν ήταν 19 ετών όταν ως εργαζόμενη στα Harrods υπέστη σεξουαλική επίθεση από τον Αλ Φαγέντ - Περισσότερες από 150 γυναίκες έχουν καταγγείλει παρόμοιες εμπειρίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια