ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.5.2018 | 12:00

Απρόβλεπτο

Είχαμε βγει με γνωστούς μου. Συζητούσαμε για σχέσεις και λέει η σύντροφός μου ότι το σεξ είναι βασικό και πως από όσους έχει πάει μόνο μια φορά της έτυχε να μη περάσει καλά στο κρεβάτι. Με πείραξε απίστευτα, κανείς άλλος από την παρέα δεν αναφέρθηκε σε προσωπικές ιστορίες ούτε και οι ασυνόδευτοι εργένηδες. Ένας από αυτούς της είπε γελώντας πως του ακούγεται έμπειρη και κοίταξε εμένα. Ήμουν να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Απάντησε εκείνη και του είπε πως κάθε γυναίκα έχει στα σαράντα της αρκετές εμπειρίες μερικές ίσως περισσότερες από άλλες. Ένιωσα πολύ άσχημα με όλο αυτό δεν έχω ξανανιώσει τόσο αμήχανα στη ζωή μου. Είμαστε μαζί έξι μήνες, στην αρχή είχαμε πει κάποια πράγματα για προηγούμενες σχέσεις σε γενικές γραμμές. Μου φάνηκε σαν να μιλούσε άλλη γυναίκα από αυτή που ξέρω δεν μπορώ να το περιγράψω. Με έφερε σε πολύ δύσκολη θέση και όταν μείναμε μόνοι μας και της το είπα μου είπε πως είμαι κατά βάθος φαλλοκράτης γιατί δεν μου αρέσει να έχει μια γυναίκα πλούσιο ερωτικό παρελθόν. Είναι αλήθεια πως δεν μου αρέσει γιατί νιώθω σαν ένας παραπάνω. Αλλά εκείνο που με πείραξε είναι αυτά που είπε μπροστά στους άλλους υπάρχουν πράγματα που δε λέγονται δημοσίως. Τη ρώτησα πως θα ένιωθε αν το έκανα εγώ αυτό σε δικούς της γνωστούς και μου είπε πως δεν την πειράζει αν το κάνω. Τι να υποθέσω; Ξενέρωσα πάρα πολύ δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά πως γίνεται να έχει μιλήσει σε εμένα επιφυλακτικά και μόνο μια φορά για το παρελθόν της και με άλλους να είναι άνετη; Ξενέρωσα σε σημείο που τώρα τη βλέπω αλλιώς. Νιώθει κανείς ή είμαι απλά φαλλοκράτης όπως λέει και παράλογος;
14
 
 
 
 
σχόλια
Γιατί δεν βλέπεις το όλο γεγονός σαν ευκαιρία να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση μεταξύ σας και να έρθετε πιο κοντά; Δεν χρειάζονται οι κατηγορίες, τέτοιες συζητήσεις μπορεί να είναι τρυφερές ή και καυτές...Επίσης, σκέφτηκες ότι ίσως δεν σου είχε μιλήσει επειδή φοβόταν την αντίδρασή σου; Ίσως έχει καταλάβει ότι είσαι πιο συντηρητικός από εκείνη. Συντηρητικός όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και φαλλοκράτης.Πάντως εγώ ένιωσα απογοήτευση που δεν αντέδρασες στο σχόλιο του φίλου σου. Έπρεπε να τον βάλεις στην θέση του. Να καμαρώνεις που μια έμπειρη γυναίκα διάλεξε να είναι μαζί σου και να σταματάς λιγούρια σαν τον φίλο σου από το να κάνουν υπονοούμενα για ανθρώπους που αποτελούν και δική σου επιλογή. Φάνηκες λίγος αλλά τώρα έχεις την ευκαιρία είτε να το αποδεχτείς ότι έτσι είσαι είτε να αποδείξεις ότι ήταν το σοκ της στιγμής.
Το πρόβλημά σου ποιο είναι; το ότι ειπώθηκαν όλα αυτά δημοσίως ή το ότι έχει ένα ''παρελθόν'' το οποίο εσύ δεν γνώριζες (ή προτιμούσες να αγνοείς); 'Η το γεγονός ότι ο φίλος πέταξε ένα αρκούντως πικάντικο υπονοούμενο και τώρα εσύ φαίνεσαι στην παρέα ο τύπος που φορτώθηκε την έμπειρη που τα κάνει όλα;Είναι δύσκολο τελικά να είμαστε πραγματικά ''προοδευτικοί'', και να μη μας νοιάζει τόσο το παρελθόν του άλλου όσο και η γνώμη των άλλων για εκείνον που έχουμε δίπλα μας.
Θεωρώ απαράδεχτο να βγάζει κάποιος σε δημόσια θέα όσα αφορούν το ζευγάρι που είναι το σεξουαλικό κομμάτι. Προσωπικά θα ξενέρωνα και θα χώριζα εφόσον θα έλεγα τι με ενοχλεί πρώτα. Εξάλλου θα έπρεπε να γνώριζες κάποια πράματα από πριν. Δεν θέλω να φανώ παράξενη αλλά πιστεύω πως ναι μεν το σεξ είναι σημαντικό σε μία σχέση αλλά τι να το κάνεις αν ο άλλος/άλλη έχει κακό χαρακτήρα και αλλοπρόσαλλο;
Προσωπικα δεν μου αρεσουν οι αναφορες στο παρελθον...Λογικο ειναι στην ηλικια της να εχει καποιες εμπειριες αλλα μου φανηκε οτι ηθελε να το παιξει μοιραια...Αφενος γιατι θα μπορουσε να κλεισει το θεμα στο οτι το σεξ ειναι βασικο σε μια σχεση ,αφετερου γιατι κατα τα λοιπα ,σε σενα ηταν επιφυλακτικη...Βρισκω ακυρο το γελιο κ το βλεμμα του φιλου σου καθως κ το σχολιο του, που νομιζω οτι ηθελε να την χαρακτηρισει ως ελαφρων ηθων ατομο κ εσενα ως μ@λ@κ@ που σχετιζεσαι μαζι της κ νομιζω οτι αυτο σε πειραξε περισσοτερο...Η κοπελα σου μου φανηκε επιδειξιομανης κ ανωριμη,ο φιλος σου φαλλοκρατης κ εσυ κομματακι ανασφαλης...
Σε κάνει φαλλοκρατη το γεγονός ότι θεωρείς πως η γυναίκα πρέπει να μιλάει με συστολή και φειδώ για την ερωτική της ζωή και σε ξένισε το γεγονός ότι μίλησε ελεύθερα για κάτι τέτοιο, πράγμα που δε νομίζω να σου δημιουργούσε την ίδια ενόχληση αν το άκουγες από άντρα.Εαν θεωρείς πως το γεγονός ότι δεν είσαι η μόνη της σχέση σε κάνει "έναν ακόμη" ή ότι μια γυναίκα πρέπει να περιορίζεται στον αριθμό αντρών που θα βάλει στη ζωή και το κρεβάτι της , απορώ γιατί αναρωτιέσαι ακόμα για το τι είσαι.Βεβαια δε σε κατηγορώ, φαίνεται ότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι η αντιλήψεις σου είναι αποληθωμενες.Ωστοσο δε θεωρώ ότι είσαι παράλογος στο γεγονός ότι ένιωσες άβολα στο ότι άκουσες πράγματα που μεταξύ σας δεν είχατε συζητήσει.Σκεψου όμως να μην είχατε συζητήσει με περισσότερη άνεση από πλευρά της για αυτά τα θέματα ίσως επειδή φοβόταν ακριβώς αυτή σου την αντίδραση.Αλλωστε πολύς χαμός για το τίποτα,δεν είπε κάποια λεπτομέρεια ούτε σχολίασε το δικό σας σεξ.
Και ναι και όχι: ήταν άνετη προς όλους αλλά σε σένα στρείδι κι αυτό προφανώς ενοχλεί γιατί είναι σα μη σ' εμπιστεύτεται. Κι αυτό είναι άσχημο. Τώρα γι' αυτό που πε, από την στιγμή που δεν εξέθετε δημοσίως κανένα άλλο άτομο άντε πλην του εαυτού της, είναι δικαίωμά της. Όπως επίσης το πλούσιο ή φτωχό ερωτικό παρελθόν. Αν δεν έχεις άλλους δείκτες πάντως πέρα από τους εραστές της για την ποιότητά της σαν άτομο και την αξία της τότε ναι, είναι προβληματική και η δική σου στάση. Υ.Γ. Έχετε διαφορετική αντίληψη για το τι λέγεται και το τι όχι μπροστά σε άλλους.
Γι' αυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τη συμπεριφορά του/της συντρόφου μας και με παρουσία τρίτων. Δεν είναι παράλογο να μην σου άρεσε ο τρόπος της. Αν είσαι απόλυτος στο ότι οι συζητήσεις περί σεξ πρέπει να γίνονται μόνο μεταξύ του ζευγαριού, ίσως δεν σου ταιριάζει όσο πίστευες η συγκεκριμένη γυναίκα. Συνήθως σκεφτόμαστε αυτά που έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε. Πριν αποφασίσεις για το ο,τιδήποτε, υπολόγισε και την άλλη πλευρά του νομίσματος: μια γυναίκα με εμπειρίες είναι πιο συνειδητοποιημένη με τις επιλογές της - άρα υπάρχει λόγος που δίπλα της βρίσκεσαι εσύ και όχι κάποιος άλλος. Ακόμη, οι αναφορές στο παρελθόν μόνο να διευκολύνουν τη γνωριμία σας μπορούν, αρκεί να αντιμετωπίζονται με χιούμορ και καλή διάθεση.
Σαφώς είναι δικαίωμά σου να ενοχλείσαι αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι είσαι φαλλοκράτης και κομπλεξικός ως προς το ερωτικό παρελθόν της συντρόφου σου. Και σιγά την τρομερή λεπτομέρεια που αποκάλυψε δημόσια.
Κατσε να σε βοηθησω γιατι κατι δεν εχεις καταλαβει. Αν ψαχνεις στην Ελλαδα αντρα που θα του λεει η αλλη πηγα με πολλους αντρες στα 40 μου χρονια και τωρα βρηκα εσενα μαλακα να αραξω, αυτοματα στο μυαλο του αυτη η γυναικα προσπαθει να αντιγραψει το αντρικο προτυπο πολυγαμιας. Και θα ψαχνεις για πολλα χρονια ακομα. Τραβατε Αμερικη να βρειτε τους αντρες τους ακομπλεξαριστους τους large. Εδω δεν εχετε μελλον.
Scroll to top icon