ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.5.2018 | 09:40

Παιδιά με γονείς..

Δεσποινίς ετών 31, που μένει με γονείς στην επαρχία, γιατί οι απολαβές της δουλειάς της δεν της επιτρέπουν να νοικιάσει και να μείνει μόνη της. Η αίσθηση της υποχρέωσης ότι μένει στο πατρικό και έχει ένα κεραμίδι πάνω απ'το κεφάλι της καθώς και ένα πιάτο φαγητό μόλις γυρίσει απ'τη δουλειά της, την κάνουν να συνεισφέρει όσο και όπως μπορεί στις ανάγκες του σπιτιού. Μην την πουν κι αχάριστη! Γιατί μετά νιώθει ενοχικά και το ρίχνει στο φαγητό.. Και πρόσφατα η 31χρονη συνειδητοποίησε πως δεν υπάρχουν κλειδιά για τις (εσωτερικές) πόρτες του σπιτιού. Πράγμα που σημαίνει πως μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν στο δωμάτιό της ο,τι ώρα θέλουν. Η μητέρα της. Γιατί ο πατέρας της δεν ασχολείται. Και όταν ρώτησε πού πήγαν τα κλειδιά (γιατί υπήρχαν), η απάντηση ήταν: "δεν ξέρω, ο πατέρας σου!". Ένα πράγμα δεν της αρέσει: να την θεωρούν χαζή!! Τώρα, στη γιορτή της μητέρας θα λείπει απ'το σπίτι, να αφήσει τη μητέρα της να ψαχουλεύει όσο θέλει τα πράγματα στο δωμάτιό της. Να παρατηρεί τι καινούριο έχει αγοράσει, να αλλάζει την κατάταξη σε πολλά ρούχα κυρίως και να πετάει κάποια (χωρίς τη συγκατάθεση φυσικά)! Όχι, δεν έχει κουράγιο για άλλους τσακωμούς! Έχει αναλωθεί σε τέτοιους!!
6
 
 
 
 
σχόλια
Πέρα απ το οτι θα πρέπει να ξεκαθαρίζεις οτι σε ενοχλεί, και να μην πηγαίνεις με τα νερά τους, κάλεσε κλειδαρά στην τελική και βάλε και σύρτη μαζί. Η μαμά σου έχει περάσει τα όρια με το να σου αλλάζει και τη σειρά στα ρούχα,και αν νομίζεις οτι είναι δύσκλο να γίνεις δυσάρεστη και να μαλώσετε, ή θα επεμβαίνει για πάντα στη ζωή σου, ή αύριο μεθαύριο θα είναι ένα αφεντικό που θα ξεπερνάει τα όρια και δε θα μπορείς να αντιμετωπίσεις.
Εγώ θα σταθώ σε κάτι άλλο...Όσο και να τσοντάρεις οικονομικά, οι γονείς σου δε θα αλλάξουν ποτέ. Εφόσον έχεις εισόδημα, θα πρότεινα να συζητήσεις με τους γονείς σου, να τους ζητήσεις μία πίστωση χρόνου και χρημάτων, δηλαδή να τους ζητήσεις να σταματήσεις να συνεισφέρεις προκειμένου να συγκεντρώσεις χρήματα και να βρεις να νοικιάσεις ένα δικό σου σπιτάκι. Όσα και να πληρώνεις, η μαμά σου δεν πρόκειται να σταματήσει να θέλει να σε ελέγχει και πίστεψέ με, με το πέρασμα των χρόνων αυτό γίνεται συνήθως όλο και πιο έντονο. Θα είναι κρίμα να φτάσεις σε μία ηλικία, να έχουν σπάσει τα νεύρα σου και να μην έχεις φράγκο να φύγεις σε δικό σου σπίτι.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ορισμένοι μιλάνε για τον εαυτό τους στο 3ο πρόσωπο. Πες "είμαι", "η μάνα ΜΟΥ", "η ζωή ΜΟΥ". Γιατί τέτοια αποστασιοποίηση;
Παρεμβατική μανούλα, ε; Και η δική μου κάπως έτσι ήταν, αν και οι παρεμβάσεις της στο να πετάει πράγματα μου που δεν της άρεσαν ή θεωρούσε ότι δεν χρειαζόμουν, κράτησαν πολύ λίγο, καθώς εννοείται ότι έγινε μια έντονη συζήτηση για να μπουν κάποια όρια. Επιχειρήματα δεν είχε η γλυκιά μου, οπότε έβαλε τις φωνές προσπαθώντας να κλείσει την αντιπαράθεση υπέρ της. Φυσικά, δεν της έκανα το χατήρι.Για να της κάνεις ξεκάθαρο ότι δεν αστειεύεσαι και ότι ο χώρος σου είναι χώρος ΣΟΥ και θα πρέπει να το σέβεται αυτό, αναγκαστικά θα μαλώσεις. Στο ξεκαθαρίζω αυτό. Εσύ προσπάθησε να έχεις χαμηλούς τους τόνους και να της απαντάς ήρεμα.Ζητάς πάραυτα το κλειδί πίσω και αν δεν, αλλάζεις τον μύλο στην πόρτα σου. Δεν είναι κάτι δύσκολο, ούτε χρονοβόρο, ούτε ακριβό, να ξέρεις. Κάν' της σαφές, ότι ο λόγος που κλειδώνεις το δωμάτιο σου, είναι η παρεμβατική συμπεριφορά της ίδιας και όχι ότι υπάρχει κάτι που θέλεις να κρύψεις. Επίσης, πες της ότι αν έχει οποιαδήποτε απορία μπορεί να σε ρωτήσει και ότι θα χαρείς να της απαντήσεις.Από την άλλη, μπορείς να μην κάνεις τίποτε, να την αφήσεις να αλωνίζει στα προσωπικά σου και να χαλάς τα νεύρα σου για όσο καιρό θα είσαι στο πατρικό σου.
Scroll to top icon