ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.5.2018 | 12:56

Εγκυος

Ειμαι 21 ετων, εμεινα εγκυος επειτα απο προφυλακτικο που εσπασε - δεν τελειωσε μεσα μου και πηρα το χαπι της επομενης μερας. Και ομως ανηκω σε αυτα τα μικρα ποσοστα. Το αγορι μου 24 ετων, η σχεση μας 6 μηνων. Του το ανακοινωσα, αυτη τη στιγμη ειμαι στην εκτη εβδομαδα κυησης. Μου απαντησε πως φυσικα δεν σχεδιαζε να γινει πατερας αλλα αν επιλεξω να το γεννησω θα συμμετεχει σε ολη τη διαδικασια και θα ειναι διπλα στο παιδι και μετεπειτα. Το θεμα ειναι πως εγω δεν μπορω να γινω μητερα, νιωθω πως δεν θελω. Δεν θα ειμαι καλη, τουλαχιστον τωρα. Δεν θελω ενα παιδι , δεν μπορω οικονομικα να μεγαλωσω ενα παιδι. Ουτε χρηματα για την εκτρωση δεν εχω. Κατα πασα πιθανοτητα θα δανειστω αν επιλεξω κατι τετοιο. Θα μου πεις το αγορι σου τι ειναι; Δουλευει για 400 ευρω. Εμενα ως μητερα στα 21 ποιος θα με παρει να δουλεψω; Οικογενειες; Απο εμενα υπαρχει μονο ο πατερας μου με εναν μισθο της ταξεως των χιλιων ευρω που συντηρει εκεινον , εμενα μεχρι ενα σημειο και την μικρη μου αδερφη που ειναι 15. Απο την αλλη πλευρα δεν ξερω τι συμβαινει και φυσικα δεν μπορω να υπολογιζω. Εχω πελαγωσει. Κλαιω ασταματητα απο τοτε που το εμαθα. Ο χρονος περναει και πρεπει να αποφασισω. Φυσικα και ξερω πως αν φερω στη ζωη αυτο το πλασματακι και δεν το δωσω για υιοθεσια, ναι μου περασε απο το μυαλο μα το αγορι μου ειπε πως προτιμαει να το μεγαλωσει μονος του παρα να γινει κατι τετοιο, ισως να το αγαπησω. Εχω φοβηθει. Δεν ξερω τι περιμενω να ακουσω απο αγνωστους και τα γραφω εδω.
4
 
 
 
 
σχόλια
Πρώτα κάνεις μια χοριακή. Απαραίτητα. Έπειτα μιλάς στους γονείς σου. Άμεσα. Είτε θέλεις είτε δε θέλεις να συνεχίσεις την εγκυμοσύνη, πρέπει να σε δει γυναικολόγος. Πήγαινε ως έκτακτο στο Αλεξάνδρα ή στο Έλενα αν είσαι Αθήνα. Αν δεν είσαι Αθήνα, πήγαινε ως έκτακτο στο νοσοκομείο της πόλης σου. Θα σου κάνουν υπέρηχο. Θα σου πάρουν και αίμα (λογικά) για καμιά επιπλέον εξέταση, δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Θα κλείσεις ραντεβού για την έκτρωση (αν το αποφασίσεις). Οπωσδήποτε σε δημόσιο νοσοκομείο, ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, όχι σε ιδιωτική κλινική. Καλό είναι να πας με κάποια φίλη σου και όχι μόνη σου, για στήριξη και κάποια πρακτική βοήθεια. Έχω την εντύπωση ότι πλέον μπορείς να φύγεις την ίδια μέρα. Θα σου πουν τι να προσέξεις μετεγχειρητικά. Αν νιώσεις ότι χρειάζεσαι ψυχολόγο, να πας. Ρώτα στο νοσοκομείο αν έχουν αντίστοιχο τμήμα ή αν έχουν να σου προτεινουν. Καλή τύχη σε όλα.
Αν το θέμα είναι τα χρήματα, συζήτα το με τον πατέρα και το αγόρι σου αν μπορείτε όλοι να βοηθήσετε, μη σου πω μπορείς να σκοτώσεις κανένα κόσμημα? Που δεν είναι λύση, αλλά το λες έκτακτη ανάγκη. Πήγαινε καλού κακού κάνε και εξέταση αίματος και γενικά συμβουλεύσου γυναικολόγο για να σου πει ακριβώς πόσο καιρό έχεις να πάρεις απόφαση, για να μη βρεθείς με εκπλήξεις. Καλή τύχη!
Καλό μου πελαγωμενο κορίτσι,Πρώτα από όλα επιβεβαίωσε με εξεταση μικροβιολογική ότι όντως είσαι έγκυος.Εκτίμησε έπειτα ότι ο άνθρωπός σου είναι μαζί σου σε κάθε απόφαση σου. Δεν είναι λίγο αυτό! Δεν είσαι μόνη! Καλή φώτιση στις επιλογές σου!
"εμεινα εγκυος επειτα απο προφυλακτικο που εσπασε - δεν τελειωσε μεσα μου και πηρα το χαπι της επομενης μερας.αυτη τη στιγμη ειμαι στην εκτη εβδομαδα κυησης." Πηγή: www.lifo.grKάτι δεν κολλάει εδώ. Δεν κάνεις μια εξέταση αίματος για χοριακή γοναδοτροπίνη σε μικροβιολογικό ιατρείο καλύτερα; Πας πρωί και δεν είναι ανάγκη να είσαι νηστική. Σίγουρο αποτέλεσμα κι όχι λέω τον καφέ. Και κατόπιν βλέποντας και κάνοντας. Και φρόντισε να ενημερωθείς στην σεξουαλική αγωγή στην οποία όλοι χρειάζονται υπερεντατικά όπως βλέπω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon