ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.3.2013 | 02:10

Η θέση της γυναίκας

"Οι γυναίκες, όταν υποτάξουν κάποιον στην εξουσία τους, τον καθιστούν ευκολοκυρίευτο από τον διάβολο, περισσότερο απρόσεκτο, ζωηρότερο, αδιάντροπο, ανόητο, οξύθυμο, θρασύ, ενοχλητικό, ταπεινό, απότομο, ανελεύθερο, δουλοπρεπή, αυθάδη, φλύαρο και με μια λέξη όλα τα γυναικεία ελαττώματα, τα οποία έχουν αυτές, τα αποτυπώνουν στην ψυχή του. Είναι λοιπόν αδύνατον εκείνος ο οποίος διαρκώς βρίσκεται μαζί με γυναίκες με τόση συμπάθεια και μεγαλώνει με τη συναναστροφή τους, να μη γίνει αγύρτης και αργόσχολος και μηδαμινός. Κι αν λέει κάτι, όλα θα είναι λόγια των αργαλειών και των μαλλιών, επειδή η γλώσσα του θα έχει μολυνθεί από το είδος των γυναικείων λόγων. Και αν κάνει κάτι, το κάνει με πολλή δουλοπρέπεια, επειδή βρίσκεται μακριά από την ελευθερία, η οποία αρμόζει στους χριστιανούς και για κανένα σπουδαίο κατόρθωμα δεν είναι χρήσιμος» (Ιωάννης Χρυσόστομος, Δ’ Λόγος «περί Νηστείας και Σωφροσύνης») Κοσμάς ο Αιτωλός (σελ. 25): «Αν σ’ ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μιά γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι εκεί που είναι η γυναίκα…»! Αν θέλουν να μάθουν κάτι, ας ρωτούν στο σπίτι τους άνδρες τους (Α’ προς Κορινθίους, ια’ 4-12,ιδ’ 31-40)η πολλη "δημοκρατια" μας εχει φαει. εγω εχω δυο αδερφες παντρεμενες απο 19 με δυο παλικαρια που ο πατερας διαλεξε και ειναι 13 χρονια η μια και 7 η αλλη μαζι με τους αντρες τους ευτυχισμενες. εσεις μπορειτε να πειτε το ιδιο?
5
 
 
 
 
σχόλια
«Εσύ που σ’ ένα σταυροδρόμι συνάντησες την παλάμη σου και μιά γυναίκα, και πήγες προς τα εκεί που ήταν η παλάμη σου και όχι εκεί που ήταν η γυναίκα… φαίνεται»Unidentified_User προς Εξομολογούμενους, γ' 69(3)
Η διάρκεια του γάμου των αδερφών σου δεν αρκεί για να θεωρηθούν οι γάμοι τους ευτυχισμένοι.Μπορεί οι αδερφές σου να είναι πολύ ευτυχισμένες και το εύχομαι.Μπορεί όμως να μην έχουν σπουδάσει, να μην εργάζονται, να θέλουν να φύγουν απο τους γάμους τους και να μην μπορούν γιατί δεν έχουν τρόπο να στηρίξουν τους εαυτούς τους οικονομικά.Σου δίνω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις πως ακόμα κι οι αδερφές σου είναι ευτυχισμένες παντρεμένες απο τα 19 με αντρες της επιλογής του πατέρα τους, παρ'όλα αυτά υπάρχουν και γυναίκες με παρόμοια δεδομένα που είναι πολύ δυστυχείς.
Κάτι τέτοιες μαλακίες λέει η θρησεία σας και χαίρομαι που δεν πιστεύω!Σοβαρά τώρα... Πάμε ΟΛΕΣ στις τρύπες μας! Άντε γιατί πολύ αέρα πήραμε! Η απάντηση σε όλα θα είναι ''ναι άντρα μου. ο,τι πεις'' , θα σας φέρνουμε τις παντόφλες για να μην κρυώσετε μωρέ, θα εκτελούμε τα συζυγικά μας καθήκοντα όποτε το θελήσετε και θα διδάξουμε στα παιδιά μας την τάξη και την ηθική και φυσικά να μένουν μακριά από κάθε ακολασία. Θα βγαίνουμε μαζί και 2 φορές το χρόνο μη σου πω και τα ψώνια θα τα κάνουμε με την άδεια σας! Πώς σου φαίνεται; Γαμάτο; :) ΑΑ! Άντρα, μην αργήσεις να έρθεις από τη σπηλιά, γιατί θα κρυώσει το φαγητό και είναι κρίμα...τόσες ώρες μαγείρευα η γυναίκα ! :)
Scroll to top icon