ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.5.2018 | 02:05

Και οι παντρεμενοι εχουν δικαιωμα στον ερωτα

Καλησπερα και απο μενα. Ειμαι σε ενα αδιεξοδο. Πριν ενα χρονο γνωρισα μια κοπελα και ερωτευτηκαμε κεραυνοβολα που λεμε. Το θεμα ειναι οτι ειμαι παντρεμενος με παιδια. Ο γαμος μου δεν τραβαει πλεον καθολου ,εχουμε πολλα θεματα στο σπιτι που προ υπηρχαν πριν γνωρισω την κοπελα. Με το κοριτσι βρηκα αυτο που εψαχνα ανεκαθεν σε μια γυναικα που ουτε στην ιδια μου την γυναικα δεν ειχα βρει τοτε. Υπαρχει η απολυτη χημεια σε ολους τους τομεις. Η γνωριμιας ηταν τελειως αναπαντεχη . Το θεμα ειναι οτι πλεον δεν με χωραει το σπιτι . Θελω πολυ να ειμαι με την κοπελα αυτη και θελω να χωρισω. Δεν μπορω ομως να χωρισω τωρα καθως υπαρχουν θεματα υγειας της γυναικας μου και δεν θεωρω σωστο να την αφησω τωρα. Απο την αλλη σκεφτομαι πρωτα απ ολα τα παιδια μου που ειναι μικρα ακομα και με εχουν αναγκη. Εχω προσπαθησει πολλες φορες και εγω και η κοπελα να σταματησουμε ολο αυτο που γινεται αλλα δεν μπορουμε να μεινουμε χωριστα. Την σκεφτομαι συνεχεια την θελω πολυ και δεν θελω να την πληγωνω γιατι ξερω το ποσο θελουμε ο ενας τον αλλον. Το ερωτημα ειναι πως να το διαχειριστω ολο αυτο? Κοντευω να τρελαθω. Εχει βρεθει κανεις στην ιδια θεση με εμενα? Θελω πολυ να ειμαι μαζι της διχως ομως να χασω τα παιδακια μου. Και πιστευω οτι θα αξιζε να προσπαθησω γιατι εκεινη ενα χρονο κανει υπομονη μαζι μου χωρις να της παρεχω τιποτα ουσιαστικα . Γενικα πιστευω πως τιποτα δεν ειναι τυχαιο και ολα γινονται για καποιο λογο . Οποτε ολο αυτο που ζω σημαινει κατι. Μην με κρινετε για το αν ειναι λαθος ή σωστο. Ποτε δεν ξερουμε πως μας τα φερνει η ζωη. Απλα σας παρακαλω μπειτε στην θεση μου και βοηθηστε με για το τι θα κανατε εσεις.
8
 
 
 
 
σχόλια
Εξομολ., ξεκαθαρισε πρωτα εσύ τι θες. Βαλε προτεραιότητες. Κανένας εδώ δε θα σου πει τι ειναι σωστό ή λαθος. Πραξε, ο,τι θες. Να θυμάσαι ότι οι επιλογές εχουν συνέπειες και να εισαι ετοιμος να τις πληρώσεις.
κουρασμένη μαζί με τους συναδέλφους μου,από την πολύωρη δουλειά,βγαίναμε για τσιγάροστο μπαλκόνι, για να πάρουμε λίγο αέρα .Αρκούσαν δύο λεπτά,για να επιστρέψουμε στο γραφείο,τα βογκητά από το διπλανό νοσοκομείο δεν περιγράφονται,κάναμε το σταυρό μας που ήμασταν καλά.Εκανα και άλλες σκέψεις περί βογκητών,ίσως και ουρλαχτών στίς αίθουσες τοκετών των μαιευτηρίων.Τώρα μπορώ να το πω με βεβαιότητα ότι τα βογκητά της γέννας μ'αυτά του οργασμού δεν διαφέρουν και πολύ.Είναι απλώς άλλος ο τόνος,άλλη η οξύτητα,και τα κά διαφέρει...η μουσική κλίμακα!Μετά τα ξενοδοχεία εξ.τα νοσοκομεία....αυτά πρέει να θυμάσαι εξ για τη γυναίκα σου,δεν είναι στις προθέσεις μου να σε μελαγχολήσω,αλλά πρέπει και να σκεφτείς τα μικρά παιδιά σου και την γυναίκα σου.Αλλα ,στη τελική ο γάμος σου έχει ήδει τελειώσει.όλα τα υπόλοιπα...είναι μονάχα θεωρίες.
Ήδη έχετε αργήσει να κάνετε αυτό που πρέπει. Έχει περάσει ένας χρόνος που απατάτε τη σύζυγο. Πώς νομίζετε ότι θα νιώσει εκείνη όταν το μάθει; Θα εκτιμήσει το γεγονός ότι δε φεύγατε λόγω της ασθένειάς της ή θα σιχαθεί που έναν ολόκληρο χρόνο μοιραζόταν αυτόν που θεωρούσε σύζυγό της με μια άγνωστη;Αφήστε, λοιπόν, κατά μέρος το φόβο σας για την υγεία της συζύγου, γιατί να είστε σίγουρος ότι πολύ περισσότερο θα της κοστίσει η παρατεταμένη κοροϊδία σας, παρά το ότι μοιραία θα χωρίσετε. Πέραν από την υγεία της έχει την αξιοπρέπειά της κι αυτή της την έχετε κουρελιάσει, όπως εξάλλου και τη δική σας. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο πόνος είναι μονόδρομος και θα ήσασταν τουλάχιστον αφελής αν πιστέψατε το αντίθετο, όταν επιλέξατε να φέρετε στο γάμο σας έναν τρίτο άνθρωπο. Μαγκιά για έναν άντρα δεν είναι να έχει στη ζωή του δύο ή και περισσότερες γυναίκες, αλλά να έχει τα κότσια να αντιμετωπίζει την αλήθεια κατάματα. Κι εσείς τη φοβάστε και την αποφεύγετε, βυθίζοντας στο ψέμα σας τόσους ανθρώπους γύρω σας. Κάθε επιλογή έχει το κόστος της. Σηκώστε το βάρος των επιλογών σας κι απαλλάξτε τους άλλους (και κυρίως τον εαυτό σας) από την ψευδαίσθηση ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.
Εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ.Βαριόσουν, έψαχνες για το γκομενάκι (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας), σου 'κατσε και είναι και υπομονετικιά. Αυτό που δεν σου έκατσε είναι το timing της εξωσυζυγικής σου σχέσης με τα θέματα υγείας της συζύγου σου, τα οποία δεν λες πόσο σοβαρά ή όχι, είναι.Βάσει αυτών που γράφεις, οι τύψεις σε κρατάνε στην οικογενειακή σου εστία. Ένας, καθ' όλα, λάθος λόγος για να παραμένεις. Κάνεις εξίσου κακό και στη σύζυγο και στα παιδιά σου. Γιατί; Γιατί έχεις αλλάξει την συμπεριφορά σου και φέρεσαι απείρως περισσότερο ενοχικά απέναντι τους, όσο ποτέ άλλοτε. Σκέψου λίγο, πόσα χατίρια παραπάνω τους κάνεις; Πόσο πιο γλυκούλης έχει γίνει απέναντι της; Και όλα αυτά, εν μέρει για να χαϊδέψεις τις τύψεις σου και εν περισσότερο μέρει για να μη σε πάρουν χαμπάρι.Και τέλος, οσιομάρτυρας ΔΕΝ είσαι. Θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό, που δεν προχωράω σε πιο προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, είναι πρωί γαρ και μάλιστα Παρασκευής!Βρες τα κουράγια να είσαι ξεκάθαρος και με τον εαυτό σου και με όλους όσους επιπόλαια ενέπλεξες σε αυτήν την ιστορία.
Θα σχολίασω κι εγώ, αν και το θέμα σου είναι αρκετά σοβαρό.Κοιτά αν το δεις λίγο ρεαλιστικά, αυτό με την κοπελια είναι ενα συναίσθημα που ειχες χάσει για πολύ καιρό, και το ξανά αισθάνεσαι μετά απο τόσα χρόνια, στην ουσία για να κανείς κάτι τέτοιο η σχέση σου με την γυναίκα σου έχει εδώ και χρόνια διαλυθεί, και αυτή η κοπέλια σ έκανε να νιωσεις ξανά. Τι πρόβλημα υπάρχει ομως; τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ!Η γυναίκα σου είναι γυναικα σου, έχει πρόβλημα υγείας , έχετε παιδιά μαζί και ακούω μονο το ότι αν δεν το ζήσεις όλο αυτό που γίνεται ή φοβάσαι μην στεναχωρισεις την αλλη κοπέλα και τέτοια.. Την γυναικα σου δεν ειδα πουθενά να σκέφτεσαι εντάξει λογικό, αφού πλέων δεν είναι καν προτεραιότητα σου, αλλά Σκέψου κι αυτή τη ψυχή τι θα πάθει. Τέλος πάντων άγω πιστεύω οτι απλα περνάς μια φαση, μην κανείς βιαστικές κινήσεις γιατί θα φας τα μούτρα σου! Και να σου πω και κάτι , το 70% των οικογενειών στην Ελλάδα ο ένας σίγουρα θα κανει την κοτσουκελα! Γιατί; γιατί κανεις δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα!
Διάβασα τρεις φορές το κείμενό σου, γιατί με προβληματίζει η βεβαιότητα οτι θα χάσεις τα παιδιά σου. Γιατί θα τα χάσεις; Όλοι οι χωρισμένοι μπαμπάδες βλέπουν τα παιδιά τους και (πολλοί) συμμετέχουν ενεργά στη ζωή τους σε συνεργασία με τη μητέρα (και πρώην σύζυγο). Εκτός κι αν θέλεις να ζήσεις τον τρελό έρωτα με την νέα σύντροφο και ξέρεις από τώρα οτι δε θα έχεις χρόνο (ΣΚ να φορτωθείτε τα παιδιά ή να πάτε εκδρομούλα;). Επίσης,θεοποιείς το νέο αμόρε. Κατ' εμέ καλώς κάνει υπομονή και δεν χρειάζεται να της στήσεις άγαλμα γι' αυτό, γιατί γνώριζε και γνωρίζει σε τι φάση είσαι. Όσο για την (πρώην) σύζυγο σταμάτα να την κοροϊδεύεις και σταμάτα να εγκλωβίζεις και τον εαυτό σου σε ένα γάμο τελειωμένο. Αν έχει θέματα υγείας, μπορείς να της συμπαρασταθείς και χωρίς να είστε μαζί. Άλλωστε θα είναι πάντα η μητέρα των παιδιών σου και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε το διαζύγιο, ούτε η σούπερ ντούπερ γουάου οσιομάρτυς νέα γκόμενα. Προσωπική εμπειρία δεν έχω και ίσως γι'αυτό να παρερμηνεύω όσα λές. Ξέρω όμως από πολύ κοντινούς μου ανθρώπους οτι η σχέση χωρισμένου πατέρα με τα παιδιά του εξαρτάται κυρίως από τον ίδιο.
Scroll to top icon