ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.5.2018 | 13:19

Πως το επιτρέψαμε να γίνει αυτό;;

Έχω αηδιάσει. Έχω δουλειά αλλά ψάχνω κάτι πιο σταθερό. Συνάντησα πριν λίγες μέρες έναν γνωστό και μου είπε πως στην εταιρία που δουλεύει δέχονται βιογραφικά για μία θέση σαν αυτή που ψάχνω. Δεν έχω πιάσει ποτέ δουλειά στέλνοντας βιογραφικό. Βασικά δεν έχω δώσει ούτε ένα στη ζωή μου. Έψαξα λοιπόν και κατέβασα μερικά υποδείγματα και μόλις είδα τι γράφουν μέσα μόνο που δεν ξέρασα.Δεν ξέρω, εμένα όλα αυτά μου φαίνονται γελοία. Εκφράσεις του τύπου… “προσωπικά επιτεύγματα”“δεξιότητες ή ικανότητες” λες και είμαστε σκυλάκια που χοροπηδάνε και κάνουν τούμπες, “επιθυμία εκπλήρωσης στόχων επιχείρησης”… τι είναι αυτό;; Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην θες να εκπληρώσεις τους στόχους της επιχείρησης;; Και καλά, κι έτσι να ήταν θα το έγραφε κανείς;;“Ικανότητα 2 (π.χ. υπευθυνότητα)”!! ...θα πηδήξω!“Δραστηριότητα 2 (π.χ. συμμετοχή σε κοινωφελής ενέργεια, ιππασία κλπ.)”… Ιππασία!! Δηλαδή αν δεν κάνω ιππασία υστερώ και θα προσμετρηθεί στα μείον;;!! Θα τρελαθούμε, τι τους νοιάζουν αυτά τα πράγματα, το τι κάνω εγώ αφού φύγω από εκεί;;Αυτά όλα μου φαίνονται αμερικανιές από αυτές που βλέπαμε κάποτε στις ταινίες και γελάγαμε. Έμοιαζαν τόσο μα τόσο μακρινά από εμάς και δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνουν κι εδώ. Ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θα το δέχονται να συμπληρώνουν τέτοιες κοτσάνες.Εγώ ότι δουλειά έχω πιάσει μέχρι σήμερα, και είναι πολλές, ακόμα και σε εταιρίες, πήγαινα πίναμε έναν καφεδάκι, τα λέγαμε σε φάση φιλικό επίπεδο και συνήθως με προσλαμβάνανε κιόλας.Εκτός αν είναι κάποιου είδους κόλπο για να ξεχωρίζουν αυτούς που ΔΕΝ θέλουν χαχαχαχα!! Εγώ δηλαδή αν ήμουν επιχειρηματίας και μου έδινε κάποιος έναν τέτοιο χαρτί, θα του έλεγα σ’ ευχαριστώ πολύ και ορίστε η πόρτα.Ένας πλαστικοποιημένος, αποστειρωμένος και απρόσωπος κόσμος. Μια μηχανή του κιμά, που για να πιάσει κανείς μια δουλειά πρέπει να γίνεις κάποιος άλλος. Ένας υποκριτής. Δηλαδή όσοι δεν είμαστε τέτοια τυπάκια, δεν;; Και είμαστε όλοι υπεύθυνοι που επιτρέψαμε να γίνουν αυτά. Εγώ παίδες δεν στέλνω τέτοια χαρτιά. Το θεωρώ αυτό-εξευτελισμό για το είδος μας γενικά.ΑΝ και όταν αρχίσουν να ζητάνε πάλι ανθρώπους... τα λέμε.
5
 
 
 
 
σχόλια
Κουλάρισε, αποδέξου την πραγματικότητα, όπως επίσης το γεγονός πως όλα αυτά με τα CV και τα σχετικά είναι και ολίγον παπατζιλίκια και περιττά, αν έχεις την κατάλληλη γνωριμία στην κατάλληλη στιγμή...
Τώρα εσύ ή οι μονες δουλειές που ευρισκες ήταν μέσω γνωστου ή δούλευες μόνο σε συνοικιακά μπαρ/καφετέριες.Ετσι να το δεχτώ οτι δε σου ζήτησε ποτέ κανένας βιογραφικό.Έχε στο νού σου όμως οτι αν ψάχνεις δουλειά σε σοβαρές εταιρείες, πρέπει να έχεις ένα έτοιμο ανα πάσα στιγμή.Δεν έχουν όλοι οι υπεύθυνοι ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη να πίνουν ολημερίς καφέδες με υποψήφιους.Όσο για το ύφος του βιογραφικού, εσύ το ορίζεις, γιατί εσένα πρέπει να αντιπροσωπεύει. Μην κολλάς σε ότι σου βγάζει στο ιντερνετ. Πρέπει απλά να φαίνεται ποιος είσαι και τι εμπειρία έχεις.
Και πώς πήγαινες να πιεις καφεδάκι δηλαδή; Έπαιρνες τον υπεύθυνο προσωπικού και έλεγες έλα ρε φιλάρα, περνάω για καφεδάρα να γνωριστούμε; Χαλάρωσε λίγο, μη γίνεσαι επαναστάτης χωρίς αιτία, να ξεράσεις όταν φας κάτι χαλασμένο και στείλε ένα βιογραφικό όπως κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Χωρίς να βάλεις σάλτσες, απλά τις σπουδές σου, τις ξένες γλώσσες και τα πτυχία που έχεις σε αυτές, την επαγγελματική σου εμπειρία και τις αρμοδιότητες που είχες σε κάθε εργασία σου και τέλος. Έλεος δηλαδή.
Φτιάξε ένα CV έτσι όπως θέλεις εσύ βρε άνθρωπε και στείλ' το. Πώς στην ευχή θέλεις να σε προσλάβει ο άλλος; Με το ψυχανέμισμα;Έχουν περάσει από τα χέρια μου καν και καν βιογραφικά. Άλλα με σάλτσες, άλλα χωρίς. Στα βασικά προσόντα και κυρίως στις συνεντεύξεις, στηρίχτηκαν οι προσλήψεις των όποιων επιλεχθέντων.
Scroll to top icon