ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.6.2018 | 18:15

Απολυτότητα

Είναι όντως τόσο κακό πράγμα το να είσαι απόλυτος σε κάποια θέματα στη ζωή σου; Κάποιες φορές που θα εκφέρω την άποψή μου και θα είναι αντίθετη από αυτό που υποστηρίζει ο συνομιλητής μου, θα ακούσω από εκείνον τη φράση "μην είσαι τόσο απόλυτη". Δεν έχω υποστηρίξει ποτέ πως η εκάστοτε δική μου άποψη, για οποιοδήποτε θέμα κι αν αφορά, ότι αποτελεί την παγκόσμια αλήθεια ή ότι πρέπει να την ασπαστούν κι οι άλλοι, απλά στη ζωή μου εφαρμόζω τους δικούς μου κώδικες με βάση τι ταιριάζει στα πιστεύω μου, στο χαρακτήρα μου και στο πώς όλο αυτό θα καθορίζει τη ζωή μου έτσι όπως επιθυμώ να τη ζήσω. Άλλωστε, όλοι μας λίγο-πολύ αυτό δεν κάνουμε;Για παράδειγμα, δεν μπορώ να συναναστραφώ με άτομα που είναι ρατσιστές/ομοφοβικοί/σεξιστές και καμαρώνουν κιόλας γι' αυτό. Ή π.χ. έχω απομακρυνθεί από συγγενικά πρόσωπα που κουτσομπολεύουν μετά μανίας τους πάντες και δημιουργούν παρεξηγήσεις από τα λόγια που λένε πίσω από τις πλάτες των άλλων. Επίσης έχω αρνηθεί να βγω ραντεβού με ξάδερφο φίλης που πριν δυο χρόνια είχε κάνει φυλακή για ναρκωτικά.Είναι σωστή η απολυτότητά μου σε τέτοια θέματα ή θα πρέπει να είμαι πιο ελαστική κι ανοιχτή ακόμα και σε καταστάσεις που δε μου ταιριάζουν;
8
 
 
 
 
σχόλια
Θα απευθυνθώ στους συν - σχολιαστές. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μας ενοχλεί η απολυτοτητα γιατί οι ιδέες είναι ξεκοβω από ρατσιστές κλπ. Αν όμως έλεγε είμαι ρατσιστής και δεν αλλάζω;
Χμμμ... έχεις δίκιο, σωστό αυτό.Τα γραφόμενα της εξομολογούμενης με πήγαν προς τη θετική πλευρά των πραγμάτων.Ο τρόπος που εκθέτει τις επιλογές της δείχνουν την ασ πούμε "καλή απολυτότητα" - κάθισα και σκέφτηκα λογικά, ηθικά και με βάση προσωπικές αξίες και δέχομαι αυτό, απορρίπτω εκείνο.Εμπειρικά μιλώντας, αρνητικά παραδείγματα όπως ρατσιστές κλπ είναι απότοκα άσκεπτης και ανόητης απολυτότητας, που αποδέχονται τσιτάτα αμάσητα.
Όχι.Όταν ξέρεις καλά τι σε ενοχλεί,τι δεν μπορείς να αντέξεις,τα όρια σου τελοσπάντων δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεις τον εαυτό σου να ανεχτείς καταστάσεις που ξέρεις ότι δεν σου αρέσουν.Θα συμφωνήσω πάντως ότι η ταμπελοποίηση κρύβει παγίδες.
Δεν είσαι απόλυτη, έχεις άποψη, κοινή λογική και κριτική σκέψη.Εννοείται πως ο καθένας μας με βάση το χαρακτήρα, τις αξίες και τα βιώματά του, παίρνει αποφάσεις και χαράσσει πορεία.Δηλαδή πώς θα έπρεπε να είσαι; Ένα άχρωμο ζελέ που "απλώνει" όπου το τραβάει ο καθένας; Φτερό κι όπου φυσάει ο άνεμος; Ανθρώπινη αμοιβάδα δίχως σκέψη και βούληση;Κάτι τέτοιες ατάκες μυρίζουν "ξυνίλα" και χειριστικότητα, από ανθρώπους που θέλουν ντε και καλά όλοι να συμφωνούν μαζί τους.Keep walking.
Εμενα μου αρεσε ολη η διατύπωση. Αλλα δεν κλέβω. Ειναι κι αυτα τα πνευματικά δικαιώματα..Σοβαρά πάντως συμφωνώ με τον game of drones.Η " απολυτοτητα" των αλλων ισως ειναι μια σταθερότητα αξιών και αρχών καθώς σαφής διάκριση προσωπικότητας απο τη μάζα. Καλο όμως ειναι κάποιες φορές να βρίσκουμε ελαφρυντικά σε κάποιες ιδίες ή όχι συμπεριφορες γιατί κάποιοι μπορεί να υπηρξαν απόλυτοι και επικριτικοι αλλα κατω απο συγκεκριμένες συνθήκες εκαναν αυτο που πάντα κατεκριναν.
@rudi & @Ανυπέρβλητη,"Κλέφτε" ελέυθερα! :)Εντάξει, βασικά αναφερόμουν σε ατομικές επιλογές, όχι στο να κρίνεις τις επιλογές των άλλων με απολυτότητα. Εκεί νομίζω μπαίνει το όριο, εκτός αν προσπαθούν ντε και καλά να σε κάνουν να ασπαστείς την οπτική τους.
Το να είμαστε απόλυτοι ενίοτε είναι απαραίτητο, γιατί οι ''εκπτώσεις'' είναι που δημιουργούν προβλήματα στο τέλος. Πάντως, οι ''ταμπέλες'' στους ανθρώπους, ενίοτε μπορεί να είναι παραπλανητικές.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon