ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.6.2018 | 11:38

Χοντρή

Όταν ήμουν στο δημοτικό ήμουν ένα χοντρό παιδάκι. Θυμάμαι πόσο bulling είχα δεχτεί. Μια συμμαθήτριά μου μου είχε πει μάλιστα "φοράς τα βρακιά της γιαγιάς σου και σου είναι μικρά". Ένας κύριος που είχε μαγαζί με παπούτσια μόλις πήγα εκεί με τη μαμά μου είπε"πρέπει να χάσει λίγα κιλακια το κοριτσάκι πάντως" Στα μαγαζιά με ρούχα "δεν είναι αυτά για σένα γλυκιά μου". Έκλαιγα κάθε μέρα όταν γύριζα σπίτι , κάθε μέρα φοβόμουν πως το επόμενο σχόλιο θα έρθει σύντομα. Στο γυμνάσιο έκανα μια εξαντλητική δίαιτα. Μου είχε κοπεί η περίοδος μετά για κάποιους μήνες. Πεινούσα και το αγνοούσα. Τώρα ειμαι 22 διατηρώ εδώ και χρόνια φυσιολογικό βάρος και γυμνάζομαι. Μερικές φορές όμως θυμάμαι τι πέρασα και όλο αυτό έκανε μεγάλο κακό στην ψυχή μου. Κάποιοι κατηγορούν ότι το να είσαι body positive ενθαρρύνει την παχυσαρκία. Όχι, δεν είναι έτσι. Απλά στέλνει το μηνυμα στους διάφορους Μ* ότι δεν έχουν το δικαίωμα να σε κρίνουν απλά επειδή δεν φοράς το xs και ότι όλοι αξίζουν σεβασμό και αγάπη ανεξάρτητα από το σχήμα του σωματος τους. Ελπιζω τα πράγματα να αλλάξουν και στις επόμενες γενιές οι γονείς να έχουν αρκετή παιδεία ώστε να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα στο σχολείο και γενικά στην κοινωνία, επειδή τα τραύματα από τέτοιες συμπεριφορές δεν επουλώνονται εύκολα και η αυτοπεποίθηση δύσκολα φτανει στα φυσιολογικά επίπεδα όταν κάποιος έχει βιώσει τόσο ρατσισμό, για κάτι μάλιστα τόσο προσωπικό, κάτι που δεν επηρεάζει κανέναν.
12
 
 
 
 
σχόλια
Νομιζω οτι ενας ανθρωπος με αυτογνωσια γνωριζει ακριβως ποιος ειναι και αν θελει ο ιδιος να αλλαξει, θα βρει και τον τροπο να το κανει. Προφανως και η γνωμη του κοσμου ισως να μην ειναι και η καλυτερη για εμας, αυτο δεν αλλαζει μπορει να αλλαξει ομως το ποσο αυτη θα μας επηρρεαζει . Συνηθιζω να κρινω κατα καποιον τροπο λοιπον χαρακτηρες και οχι σωματα. Απο οτι μας λες η αρνητικη κριτικη ηταν αυτη που σε εκανε να αδυνατισεις και αυτο ειναι το λαθος σου, επρεπε να το κανεις για σενα και οχι για τους αλλους. Το να μπουμε στη διαδικασια να βελτιωθουμε μονο σε εμας κανει καλο. Αν δε νοιαζοσουν λοιπον για τη γνωμη των αλλων ισως ακομα να ησουν ετσι και σιγουρα χωρις τα απωθημενα που κουβαλας γι αυτους που σε εκριναν. Ο κοσμος παντα κατι θα εχει να πει, το θεμα ειναι ομως τι λες εσυ ο ιδιος για τον εαυτο σου.
Να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα αλλά και να δίνονται καλύτερες βάσεις σε θέματα διατροφής. Επίσης, ότι τα παιδιά δεν έχουν υγιή σχέση με το φαγητό ή την κίνηση είναι κάτι που πρέπει να κοιταχτεί θα συμπλήρωνα. Κατ' άλλα συμφωνώ με την άποψή σου, θα δουλέψεις το θέμα της αυτοαποδοχής που θα διαπιστώσεις κάποια στιγμή ότι είναι πρόβλημα πολλών. Κακώς τα πέρασες όλα αυτά και υπάρχουν άτομα εκ φύσεως πιο ευάλωτα- που και να μην υπήρχαν- ποιο είναι το πρόβλημα. Το κακό δεν είναι να ξέρεις αν έναν υπέρβαρο τον πει κάποιος υπέρβαρο, αλλά ότι λέγεται με προσβλητικό τρόπο λες και αυτό μειώνει την αξία του σαν άτομο ή του αφαιρεί ικανότητες. Όπως ούτε το να σε πει κάποιος κοντό είναι προσβολή όταν απλά θέλει ν' ανταποκριθεί σε μια ρεαλιστική περιγραφή ή το ξανθός, έτσι θα 'πρεπε να 'ναι και μ' αυτά τα χαρακτηριστικά. Διαφωνώ με το ταμπού του θέματος, άλλη προσέγγιση θέλει και σίγουρα τεράστια προσοχή όταν έχουμε να κάνουμε με τα παιδιά, ειδικά ό,τι αφορά την αυτοεικόνα τους.
α) αν δεν σου κάνανε bullying μάλλον ακόμα χοντρή θα ήσουν. Οπότε σε καλό βγήκε.β) όταν ο κύριος είπε να χάσεις μερικά κιλά, δεν το είπε γιατί δεν ήσουν XS αλλά γιατί θα πάθαινες τίποτα με το βάρος. Ξέρεις, υπάρχουν άπειρες έρευνες και μελέτες που αποδεικνύουν το γεγονός ότι η παχυσαρκία κάνει (πολύ) κακό στην υγεία. Τώρα αν σε λέγανε χοντρή ενώ ήσουν κανονική με πιασίματα, τότε πάω πάσο.Η όλη ουσία είναι ότι απέδειξες το αντίθετο και τώρα είσαι κομπλέ. Η κλάψα δεν βοηθάει.- ένας που τον κορόιδευαν χοντρό πολλά χρόνια.
Εντάξει duffy duck, εσύ δίδαξε στα παιδιά σου να μιλάνε με αγένεια και σκληρότητα στα παιδιά σου σε όσους έχουν κάποια αδυναμία, για παιδαγωγικούς σκοπούς πάντα. Είναι σίγουρος τρόπος για να βοηθήσεις τον άλλο να γίνει καλύτερος. Βέβαια οχι μόνο τους χοντρούς. Μπορείς να τους μάθεις να κοροϊδεύουν και τους ψυχικά αρρώστους μηπως και πάνε στον ψυχίατρο και τους ανάπηρους μήπως και κάνουν καμιά ψυχοθεραπεία, τους πρόσφυγες μήπως βρουν καμια δουλειά κοκ.
τις επικλησεις συναισθηματος αλλου εδω δεν περναει το κολπο... ο αμεα δεν μπορει να αλαξει την κατασταση του.... ο χοντρος απο την τεμπελια του δεν αλαζει.
Κι εγώ ήμουν χοντρή παιδάκι.Και παραμένω ακόμα.Συμφωνώ μ' αυτά που λες.Ένας καλός ψυχολόγος πιστεύω θα βοηθήσει να ξεπεράσεις τα παιδικά αυτά τραύματα.Από εκεί και πέρα ίσως σε παρηγορήσει το γεγονός ότι οι άνθρωποι που κράζουν τους χοντρούς, αλλά και όλοι όσοι κράζουν γενικότερα, αποδεδειγμένα (βασει πολλών ψυχολογικών ερευνών) έχουν μεγάλο πρόβλημα αποδοχής του εαυτού τους. Να τους λυπάσαι είναι, μιας και κατά βάθος, είναι πολύ δυστυχισμένοι.
επειδη αυτο ηταν σποντα προς εμενα... ποιες ερευνες το λενε αυτο?? πηγες εδω κ τωρα.μαθαμε ερευνες εδειξαν κ ερευνες δειχουν.. ναι εχουμε προβλημα αποδοχης του εαυτου μας αλλα εξελισσομαστε και δεν μενουμε στασιμοι.ηχουν πολυ ωραια τα λογια σου κ θα παρεις απειρα ταυτιζομαι κ εγω απειρα δεν.αλλα ξερεις κατι? τα λογια σου δεν βοηθουν πουθενα και επικροτουν την στασιμοτητα... δικες μου προσωπικες ερευνες κ θεωριες...
Scroll to top icon