ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.6.2018 | 22:52

Πραγματικά, γιατί;

Καλησπέρα.Βλέπω πάρα πολύ συχνά στη στήλη των εξομολογήσεων, αλλά το έχω συναντήσει και στην έξω από εδώ ζωή μου. Έχεις λοιπόν δίπλα σου κάποιον άνθρωπο, στον οποίο συμπεριφέρεσαι με τρόπο που δεν του αρμόζει. Ή κάνεις ξανά και ξανά τα ίδια λάθη απέναντί του. Και ενώ ξέρεις ότι τον ενοχλούν, εσύ συνεχίζεις να τα κάνεις. Κι αν κάποια στιγμή ο άνθρωπος αυτός απηυδήσει και φύγει από δίπλα σου, τότε σε πιάνει ξαφνικά ο πόνος και οικτίρεις τον εαυτό σου γι’ αυτό. Και περιμένεις ο άλλος να σε συγχωρήσει. Όχι ρε φίλε-φίλη, γιατί να σε συγχωρήσει; Γιατί να μην προσπαθήσεις να βελτιωθείς όσο τον είχες δίπλα σου; Κι αυτός γιατί να σε πιστέψει και να ξαναγυρίσει; Τον ρωτάς πόσο καιρό μπορεί να έκανε για να μαζέψει τα κομμάτια του από εσένα; Συγνώμη για το απόλυτο του κειμένου μου, αλλά για εμένα, η εκ των υστέρων μετάνοια είναι έγκλημα.Το γράφω τώρα, γιατί πραγματικά ήθελα απεγνωσμένα να το βγάλω από μέσα μου.
6
 
 
 
 
σχόλια
Είναι πιο εύκολο να πεί κάποιος ότι μετανοεί όταν νιώσει ότι θα χάσει τη βολή του.Η αληθινή μετάνοια είναι σπάνια.Η θεατρική μετάνοια είναι πιο συχνή.
Γιατί είναι εγωΪστες όσο δεν πάει.Ξέρεις ότι η βελτίωση απαιτεί λίγο κόπο που ορίσμένοι δεν έχουν σκοπό να κάνουν ποτέ,γιατί απλά δεν θέλουν.Οπότε προτιμούν να βρίσκουν άτομα που να τους ανέχονται όσο λάθος και να συμπεριφέρονται ή ακόμα καλύτερα να τα δέχονται.Όταν βρίσκουν και τα κάνουν δεν έχουν κανένα κίνητρο να αλλάξουν προς το καλύτερο γιατί έτσι κι αλλιώς αυτά που θέλουν τα παίρνουν.Συμπέρασμα μπορούν να είναι όσο θρασείς και ξεροκέφαλοι επιθυμούν χωρίς κόστος και να έχουν απαιτήσεις χωρίς να προσφέρουν τίποτα καλό οι ίδιοι.Απλά ψωνάρες.
Scroll to top icon