Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό

Μητσοτάκης: Η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό Facebook Twitter
Eurokinissi
5

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Σκοπιανό και το πολυνομοσχέδιο ενώ ανακοίνωσε ότι η ΝΔ καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Σας προκαλώ να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας που καταθέτουμε σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή σας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

"Τα εθνικά θέματα αφορούν κυρίως την αδιαπραγμάτευτη υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας. Η κυβέρνηση χωρίς κοινοβουλευτική νομιμοποίηση κάνει επικίνδυνους χειρισμούς όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα. Ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία και να δεσμεύσει τη χώρα σε ένα πλαίσιο που θα δημιουργεί τετελεσμένα.

Ο συνδυασμός οικονομικών και εθνικών θεμάτων δεν είναι τυχαίος, είναι συνειδητή επιλογή για να αποστρέψετε την προσοχή από τα θέματα της οικονομίας...". Πρόκειται για βαριά υποχώρηση στα εθνικά θέματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι "αυτό θέλει ο ξένος παράγοντας, εμείς θέλουμε λύση αλλά αυτό προϋποθέτει μία ισχυρή Ελλάδα".


Αναλυτικά ΕΔΩ τι περιλαμβάνει η πρόταση δυσπιστίας

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για το τέταρτο μνημόνιο το δεύτερο με την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και βαριά υποθήκη του πλούτου της χώρας μας.


Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Η Κύπρος αναπτύχθηκε κατά 9,3% και η Ελλάδα κατά 0,9%. Η κυβέρνηση υστερεί και κατά τον ίδιο της τον εαυτό, κάθε πέρυσι και καλύτερα κ. υπουργέ. Δεν πιστεύεται ούτε εσείς οι ίδιοι τις προβλέψεις σας γι' αυτό τις αναθεωρείται προς τα κάτω».

«Δημιουργήσατε μια μεγάλη μαζα απελπισμένων συμπολιτών μας. Ενας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία. κυβέρνηση έπνιξε τους Ελληνες στους φόρους. Επιτέθηκε με ταξικό τρόπο στο εισόδημα της μεσαίας τάξης. Σε πολίτες που ήδη ασφυκτιούν από φόρους και εισφορές έρχεστε να φέρετε το τέταρτο μνημόνιο. Οι μεγάλοι χαμένοι του 4ου μνημονίου είναι οι συνταξιούχοι, θα χάσουν έως και 2 συντάξεις. Οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα χτυπηθούν τριπλά. Χαμηλόμισθοι.

Το αφορολόγητο ήταν το 2019 9.045 και τώρα μειώνεται στα 5.065 ευρώ. Για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες μας που καλούνται να τα βγάλουν πέρα με 500 ευρώ το μήνα, αυτή είναι η ευαισθησία της Αριστεράς. Για τους ελευθέρους επαγγελματίες καταργείται η έκπτωση εισοδήματος. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε φτωχότερες συνοικίες. Εσείς που θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ τον αυξάνετε ακόμα και στις φτωχότερες περιοχές.

Ένα διαμέρισμα στη Νίκαια, δεκαπενταετίας που θα πλήρωνε 300€ σήμερα θα πληρώσει 400€, είναι μικρή η αύξηση; Μιλάτε εσείς που λέγατε ότι θα καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ; Δεν ντρέπεστε λίγο; Και με διακόπτετε; Μην μιλάτε γιατί έχετε την φωλιά σας λερωμένη κ. Τσακαλώτε», ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει Μακεδονική Εθνότητα και γλώσσα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν θα το κάνουμε δικό μας πρόβλημα», είπε ο κ. Μητσοτάκης για το Σκοπιανό.

Στις 18:00 η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας

Η πρόταση δυσπιστίας, που προανήγγειλε κατά την ομιλία του πρόεδρος της ΝΔ, θα κατατεθεί αμέσως μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου, την οποία έχει ζητήσει το ΚΚΕ.

Όπως ανακοίνωσε, όμως, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, βούληση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι η συζήτηση να ξεκινήσει σήμερα κιόλας, και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας θα πρέπει να τελειώσει το αργότερο τη 12η νυχτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της και να ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο εάν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υπoβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός εάν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμoύ των βουλευτών.

Στα κοινοβουλευτικά χρονικά υπήρξαν περιπτώσεις που κυβερνήσεις μετέτρεψαν προτάσεις δυσπιστίας σε προτάσεις εμπιστοσύνης για να επιβεβαιώσουν τη θετική ψήφο της Βουλής.

Ο Κανονισμός ορίζει ότι η κυβέρνηση μπορεί και οποτεδήποτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο. Σε αυτήν την περίπτωση, η πρόταση εμπιστοσύνης εγγράφεται επίσης σε ειδική ημερήσια διάταξη.

H συζήτηση αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολής της και τερματίζεται με ονομαστική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής εάν η πρόταση της εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η oπoία, όμως, δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμoύ των βουλευτών.

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλακτικότητα για την κατάπαυση πυρός στον Λίβανο: Σαν το παραμύθι «ο Πέτρος κι ο λύκος», λέει αναλυτής

Διεθνή / Επιφυλακτικότητα για την κατάπαυση πυρός στον Λίβανο: Σαν το παραμύθι «ο Πέτρος κι ο λύκος», λέει αναλυτής

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ είναι γεμάτη με «ναρκοπέδια» και ο κίνδυνος να καταρρεύσει είναι «υψηλός», δηλώνουν ειδικοί αναλυτές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να σωθούμε από την κρίση, από οποιαδήποτε κρίση. Κάθε αξιωματική αντιπολίτευση βιάζεται να γίνει κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το κόστος της βιασύνης. Δεν διδαχθήκαμε από τις γελοιότητες των αγανακτισμένων της πλατείας και των "δεν πληρώνω". Ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός μια ώρα νωρίτερα και κινδυνεύσαμε να βρεθούμε εκτός ευρώ και εκτός ΕΕ. Το μάθημα μας στοίχισε πολύ ακριβά (capital controls ουσιαστικά μέχρι τον Ιούνιο 2018). Ο Τσίπρας θα κέρδιζε τις εκλογές, αν εκλεγόταν πρόεδρος της Δημοκρατίας το Δεκέμβρη του 2014 και οι εκλογές γίνονταν αργότερα, αλλά ήθελε την εξουσία μια ώρα αρχύτερα. Τώρα Η ΝΔ δεν κρατιέται και τζογάρει το συμφέρον της χώρας υπερθεματίζοντας σε εθνικισμό και ψευτοπατριωτισμό, αδιαφορώντας για την ουσία μιας κατ'αρχήν θετικής συμφωνίας που έχει προβλήματα - και όλοι θα έπρεπε να βοηθήσουν για ένα ενιαίο μέτωπο, για να λυθεί το εθνικό μας πρόβλημα. Χωρίς διχαστικό λόγο, λαμβάνοντας υπόψη ότι το βόρειο κράτος αποκαλείται "Μακεδονία" σχέτο από περισσότερες από 130 χώρες. Είναι τραγική ειρωνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεχάσει την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και έχει υιοθετήσει τη ρητορική του Αντώνη Σαμαρά, μια διχαστική και στείρα ρητορική, από τις θεωρίες συνωμοσίας του 2010-2011 μέχρι τους σημερινούς αφορισμούς από εκείνον που ουσιαστικά προκάλεσε το πρόβλημα το 1993. Αν μη τι άλλο, αν δεν είχε τυφλωθεί από την επιθυμία να γίνει πρωθυπουργός αμέσως (τις εκλογές θα τις κερδίσει ακόμη και αν γίνουν σε ένα χρόνο), θα καταλάβαινε πόσο βλάπτει την υστεροφημία του πατέρα του ...
Ετσι μπραβο, χωρις τζερτζελο δε γινεται τιποτα... Πανω που λεγαμε, τελεισε πια, τι θα κανουμε τωρα, ανοιξε το τριωδιο παλι. Για ολα φταιει ο Μεγαλεξανδρος, αν ειχε χασει τη μαχη στο Γρανικο δεν θα γινωνταν τοσος ντορος για τ ονομα.