ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.6.2018 | 17:52

Καλό είναι να λέμε και καμία συγγνώμη.

Αν είπαμε κάτι που πλήγωσε τον άλλον να ζητάμε συγγνώμη και να δείχνουμε πως το καταλάβαμε έστω εκ των υστέρων. Το να αρχίζουμε τις παρλαπίπες πως δεν το εννοούσαμε έτσι ή πως ο άλλος κακώς το πήρε σοβαρά τα κάνει χειρότερα τα πράγματα και δείχνει πόσο καραγκιόζης είσαι.
5
 
 
 
 
σχόλια
Μία ήταν, απλά το σχόλιό μου εμπεριείχε όχι τοποθέτηση προϊόντων ή ατόμων, απλά έκανα περιγραφές στο πως μπορεί κάποιος να κάνει τον άλλον να τον χωρίσει και διεγράφη. Η λογική του σχολίου μου πάντως ήταν για μένα όπως εκείνες τις περιγραφές που βρίσκουμε σε διάφορα φόρουμ σχετικά με την ψυχολογία όσων αφορά τις κακοποιητικές σχέσεις και υπάρχει μια περιγραφή διαφόρων μοτίβων συμπεριφοράς και μπορεί όταν το διαβάσεις να νιώσεις να «φωτογραφίζουν» αναλυτικά μάλιστα την δική σου κατάσταση. Εμένα στο παρελθόν, τέτοιες περιγραφές μ΄έχουν βοηθήσει να συνειδητοποιήσω σε τι κατάσταση βρισκόμουν γιατί μ' έκανε να δω και το κοινότυπο του θέματος και αυτό ήθελα ενδόμυχα να κάνω. Επίσης, πιστεύω ότι μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε τι κάνουμε κι οι ίδιοι μέχρι να δούμε μια καταγραφή της συμπεριφοράς μας και αυτό ίσως μας κάνει ν΄αναλάβουμε καμιά ευθύνη. Έτσι το σκέφτηκα κι έτσι το έγραψα. Υ.Γ. Σε περίπτωση που γίνει αναφορά σ' αυτό το σχόλιο θα είναι λογικό γιατί κάνω κατάχρηση του χώρου. Σ΄αυτό το σχόλιό μου όμως, η αναφορά δικαιολογείται. Συγγνώμη έξ. για την κατάχρηση χώρου.
Μα ποιά κατάχρηση χώρου, λέμε απλά την άποψή μας. Δεν τρέχει και κάτι...Όσο για αυτό που διεγράφη, νομιζω απλά να βοηθήσεις προσπάθησες!Και 2-3 διαφορετικές απόψεις και ματιές είναι σίγουρα πιο χρήσιμες από 1 και μοναδική και μόνο που θα βάλεις σε σκέψη κάποιον τρίτο, έχει επιτευχθεί ο στόχος! ;-)
Θα συμφωνήσω, ναι μεν, αλλά κι αυτή η καραμελίτσα με το συγγνώμη κάπου δεν πρέπει να αποτελεί πανάκεια...Δηλαδή σε προσβάλλω, σου πηδάω την ψυχολογία, σε αδικώ, μου φταίνε άλλα και ξεσπάω σε εσένα, αλλά ξέρω ότι με τη συγγνώμη όλα θα λυθούν...Είναι πιο ορθό και λιγότερο βλαπτικό για τους γύρω το να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου και να προσέχεις πάαααρα πολύ το πώς φέρεσαι και το τί λες!Γιατί και σε φιλότιμο άνθρωπο να πέσεις, θα δεχτεί τη συγγνώμη 1-2 φορές, αλλά αν αυτή είναι η τακτική σου, θα φας το σιχτίρι σου και θα ησυχάσεις. Φιλότιμος είναι και όχι μαλάκας...Και αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία του φιλότιμου, να μη σου αρκεί πάντα η συγγνώμη, αν το παραξηλώνει κάποιος σιχτίρια και a dieu!
Scroll to top icon