ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2018 | 02:01

Κουτάκια

Εγώ σας λέω αποφασίσαμε από κοινού πως δεν θέλουμε παιδιά και ο σύντροφός μου έκανε στείρωση για να μην έχουμε μπελάδες, ο άλλος γράφει όσα δε φτάνει η αλεπού. Πλάκα μου κάνετε; Άλλος θέλει να μου δημιουργήσει ενοχές επειδή εγώ ήρθα στον κόσμο αλλά δεν θέλω να κάνω παιδιά,καλά καληνύχτα και καλή φώτιση.
5
 
 
 
 
σχόλια
Ναι αλλά αν η επόμενη σύντροφος του συντρόφου σου τον εμπνεύσει ξαφνικά να γίνει πατέρας; Τί θα γίνει τότε; Και ο κουπάρος μου ήθελε να το κάνει γιατί έχουν ήδη 2 παιδιά και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση άλλα, αλλά η κουμπάρα μου δεν τον άφησε γιατί το θεώρησε εγωιστικό εκ μέρους της για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Δε έπρεπε να τον αφήσεις να το κάνει αυτό. Υπάρχουν άπειροι ωραιότατοι αντιστρέψιμοι τρόποι αντισύλληψης.(Θα σου έλεγα επίσης να χαλαρώσεις λίγο, αλλά τα παιδιά στα είπαν ήδη καλύτερα)
Γλυκούλα μου,ο μόνος λόγος που έκανα το σχόλιο που έκανα ήταν ο εκνευριστικός τρόπος που έγραψες την εξομολόγησή σου. Προφανώς και θα κάνετε ό,τι θέλετε. Και χαίρομαι που άνθρωποι που δεν μπορούν να μεγαλώσουν ένα παιδί παίρνουν την συνειδητοποιημένη απόφαση να μην το κάνουν.Απλά χαλάρωσε λίγο. Όταν είμαστε καλά με τον εαυτό μας και τις επιλογές μας, δεν μας απασχολεί η γνώμη του οποιουδήποτε άλλου.
Οκ, έχετε πάρει τις αποφάσεις σας και τις εφαρμόζετε. Ενήλικες είστε, έχετε κάθε δικαίωμα να διαμορφώσετε τη ζωή σας, όπως εσείς θέλετε για να είστε ευτυχισμένοι. Δεν υπάρχει λόγος όμως, καθώς και ουσία, στην επιθετική διάθεση που διέκρινα και στις δύο εξομολογήσεις σου. Προφανώς, κάποιοι του ευρύτερου κύκλου σου σε έκριναν αυστηρά γι' αυτές τις επιλογές. Κατ' εμέ, κακώς μπήκες σε θέση επιθετικής άμυνας απέναντι τους. Πουλάκια είναι και κελαηδούν, πουλάκια είναι και ας λένε, που λέει και το δημοτικό άσμα. Την καθημερινότητα σου την ζεις εσύ. Ούτε εγώ, ούτε οι συγγενείς σου, ούτε οι φίλοι, πόσο δε οι γνωστοί σου. Υπάρχουν πιο ήρεμοι και αποτελεσματικοί τρόποι να υποστηρίξεις τις επιλογές ζωής σου. Το να υποβαθμίζεις και εσύ τις επιλογές ζωής τών άλλων για να αναδειχτείς, είναι ανούσιο και βασικά κάνεις αυτό που σου κάνουν. Στην επόμενη συζήτηση λοιπόν, όπου θα ανιχνεύσεις δείγματα επίκρισης, ευθαρσώς δηλώνεις ότι δική σας είναι η ζωή, δικές σας και οι επιλογές. Τελεία.
Αφού αυτή είναι η απόφασή σου κι αυτό που πραγματικά θες, δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι. Οι άνθρωποι τείνουν γενικώς να κρίνουν, ειδικά όσους δεν ακολουθούν τη νόρμα. Χαλιέσαι χωρίς λόγο.
Scroll to top icon