ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.6.2018 | 14:03

Αδύναμη

Γιατί να είμαι τόσο ευαίσθητη, μαλθακή κι αδύναμη; Ειλικρινά δεν θα μπορέσω να επιβιώσω για πολύ έτσι όπως είναι ο κόσμος. Η ζωή μου φαίνεται ένας άθλος. Δεν μπορώ να ανταπεξέλθω πουθενά και πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό συνήθως. Μακαρί να ήμουν δυνατή.
12
 
 
 
 
σχόλια
Μην υποτιμάς τόσο τον εαυτό σου ,προσπάθησε να κάνεις σωστή διαχείριση της ελλειμματικής εκτίμησης και των ελαττωμάτων που σε διακρίνουν και ότι εν γένει υπάρχει στη συμπεριφορά σου.
Θα σου μιλήσω σαν υπερευαίσθητο ατομο που εχει περάσει από την φάση που είσαι και που και που νιωθει και αυτο ετσι. Για αρχη, το ότι είσαι ευαίσθητη δεν πρόκειται να αλλάξει, άρα μαθε να το αγαπάς. Ενας ευαίσθητος ανθρωπος έχει προοπτικες να τα καταφερει και να είναι καλά αρκεί να καταλαβει και μάθει να προσεχεί μερικά πράγματακια.1. Κανεις δεν πρόκειται ποτε να σε "σωσει", αρα δεν εχεις την επιλογη να πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο. Εχεις μυαλο χρησιμοποιησε το.2. Αποφευγεις όσο μπορεις την μιζερια και τα απαισιοδοξα ατομα. Αν είσαι ευαισθητη ρουφας την μαυριλα τους και σε ριχνουν. Προσπαθησε να βοηθησεις αλλα αν δεις οτι δεν εχουν αποτελεσμα οι προσπαθειες σου, απομακρυνσου.3. Δυο αντιδοτα εχουν τα προβληματα που δημιουργει η υπερευαισθησια. Την πραξη, δηλαδη το να προσπαθεις εμπρακτα να βελτιωσεις την ζωη σου και την αισιοδοξία. Να βλεπεις τα καλα γυρω σου και να τα κυνηγας πιστευοντας οτι θα τα "πιασεις".4. Μην βαλεις ποτε κανεναν πανω από τον εαυτό σου και μην χαρίζεις καστανα. Η ευαισθησία φαινεται από χιλιόμετρα μακριά και δυστυχως κάποιοι την πατανε. Να υπερασπίζεσαι παντα τον εαυτο σου και οσους γυρω σου δεν μπορουν. Για αρχη αν δεν το κανεις ηδη θα σου φανει βουνο, αλλα οταν τα καταφερεις θα νιωσεις πολυ πιο δυνατη.5. Να μην κρυβεις την ευαισθησια σου και οσα νιωθεις. Θες να κλαψεις καν'το, νιωθεις αδυναμη; Πες το... Το να μπλοκαρεις τα συναισθηματα σου θα σου βγει σε κακο και πιστεψε με μπορει να βλαψει μεχρι και την υγεια σου.6. Για ατομα σαν εμας, πρεπει οι πραξεις μας να καθοριζουν την σκεψη μας και οχι το αναποδο. Κανε αυτο που πρεπει και ας νιωθεις οσο αδυναμη και αβεβαιη θες μεσα σου. Μπορει να νιωθεις συνεχεια φοβισμενη αλλα δεν πειραζει, αποδεχεσαι τον φοβο και μαθαινεις να τον αγνοεις (αυτο το δουλευω ακομα). 7. Υπαρχουν πολυ τροποι που μπορεις να μετατρεψεις την ευαισθητη φυση σου απο μειονεκτημα σε προτερημα. Οι ευαισθητοι ανθρωποι εχουν ενσυναισθηση και αν δεν εθελοτυφλουν καταλαβαινουν ευκολα τις προθεσεις των άλλων .8. Η ευαισθησια λειτουργει με δυο τροπους. Ως μαλακομαγνητης, η ως μαλακοδιώκτης. Αν εκδηλωνεσαι συναισθηματικα, κάθε τυχαίος αδιαφορος κοπανος που φερεται ασχημα δεν θα αντεξει την "γκρινια" σου (την απαντηση σου στην κακη του συμπεριφορα δηλαδη) και θα σε απαλλαξει απο την παρουσια του. Καποιος που νοιαζεται από την άλλη ισως ερθει πιο κοντα.9. Μπορεις να εισαι μια μαυρη τρυπα που ζηταει μονιμα επιβεβαιωση, προσοχη, υποστηριξη, κατηγορει τους παντες, το παιζει θυμα και ζει μεσα στην μιρλα, η μπορεις να εισαι διασκεδαστικη παρεα, καλη φιλη και γενικα πηγη χαρας για τους ανθρωπους σου.Αυτά <3 Να εισαι καλά!
Αποφευγεις όσο μπορεις την μιζερια και τα απαισιοδοξα ατομα. Αν είσαι ευαισθητη ρουφας την μαυριλα τους και σε ριχνουν. Πηγή: www.lifo.gr5. Να μην κρυβεις την ευαισθησια σου και οσα νιωθεις. Θες να κλαψεις καν'το, νιωθεις αδυναμη; Πες το... Το να μπλοκαρεις τα συναισθηματα σου θα σου βγει σε κακο και πιστεψε με μπορει να βλαψει μεχρι και την υγεια σου. Πηγή: www.lifo.grΤο 2 και το 5 κατά την ταπεινή μου γνώμη έρχονται σε αντίθεση.Αν κάνει το 5, θα κατηγορηθεί για το 2.
Έχεις δίκιο υπάρχει ασάφεια. Εννοούσα ότι υπάρχουν άτομα, τα οποία ΔΕΝ θέλουν να νιωσουν καλα ,φερνουν μονιμα την καταστροφη, στάζουν φαρμακι και σε αποθαρρυνουν. Αυτα τα ατομα της λεω να αποφυγει. Αυτα τα ατομα δεν ειναι απαραιτητα ευαισθητα αλλα σιγουρα ειναι τοξικα. Στο 5 προσπαθω να της πω να μην ντρεπεται για τον εαυτό της. Ειναι ανθρωπινο να νιωθεις αδυναμια και δεν το χρωστας σε κανεναν να την θαβεις μεσα μου. Καταλυτικο είναι το 6. Μπορει να πει "φοβαμαι αλλά θα κανω αυτο και αυτο". Ελπιζω να εγινε λιγο πιο ξεκαθαρο.
Κι εγώ έτσι είμαι-ξέρω δεν μου φαίνεται- αλλά πιστεύω κάπου μέσα μου ότι θα επιβιώσω κι όχι μόνο. Θα τη ζήσω κιόλας τη ζωή μου κι ας έχω βάλει κάτι τρελά αυτογκόλ με την ιδιοσυγκρασία που διαθέτω. :) Ε, άμα τα καταφέρω εγώ, μπορείτε κι εσείς. :Ρ
Φτου και προσπαθώ να χτίσω μια μάτσο εικόνα!Φαίνεστε ευαίσθητες κι εσύ και η Σουφραζέτα αλλά όχι αδύναμες. Είναι λίγο διαφορετικό το να είσαι ευαίσθητος με το να είσαι ευάλωτος χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουν τα εν λόγω χαρακτηριστικά. Μου βγάζεις μια δυναμικότητα, σκεπτόμενο και καλοπροαίρετο άτομο που άμα θέλει θα πετύχει διάφορους στόχους. Ωστόσο για μένα το βασικό πρόβλημα είναι η συναισθηματική επιρροή των άλλων πάνω μας, είναι καταλυτική. Πολλές φορές, μπορεί να πάρεις τον πόνο του άλλου και να τον κάνεις δικό σου. Ή ν' αυτομαστιγώνεσαι επειδή κάποιος θύμωσε μαζί σου και κάπως νιώθεις να «χρωστάς» να νιώθεις χάλια. Οπότε τι λείπει; Τα όρια. Για μένα το μυστικό είναι να μην καταπατάμε τα προσωπικά μας όρια, άρα να τ' αναγνωρίζουμε και να είναι ευδιάκριτα ως προς εμάς και τους άλλους καθώς επίσης τα σεβόμαστε και δεν αφήνουμε κανέναν να τα πατήσει. Τ' άλλα, τ' άγχη κ.τ.λ. όλοι οι άνθρωποι λίγο πολύ τα βιώνουν και ο καθένας μας βρίσκει τον ιδανικό μηχανισμό να τα διαχειριστεί. Αλλά ο συσχετισμός των (υπερ)ευαίσθητων ανθρώπων μπορεί να είναι βραχνάς... σε κάποιες καταστάσεις πρέπει να μάθεις να κατεβάζεις ρολά σε άλλες απλά αν κάτι δεν λύνεται, να ξεκόβεις κι ας μην το θες πραγματικά. :)
Προσπάθησε κάνοντας μικρά θαρραλέα βήματα κάθε φορά.Όντως η ζωή είναι ένας άθλος αλλά μην απογοητεύεσαι.Οι ευαίσθητοι άνθρωποι κρύβουν και δύναμη μέσα τους.Μην το ξεχνάς. Να παραμείνεις ευαίσθητη και να δυναμώνεις με τον καιρό.Α, και να είσαι και πάντα καλά.
Scroll to top icon